Thorstvedt opprørt etter Tottenhams 2-7-kollaps: – Nesten så du ikke tror det er sant

I vår spilte de mesterligafinale. Onsdag tapte Tottenham 2-7 for Bayern München, og ble ydmyket hjemme i London.

YDMYKET: Se målene fra Tottenham-Bayern München her.

Laster innhold, vennligst vent..

2-7 er et resultat som skaper voldsomme reaksjoner.

«Ydmyket», skriver Sky Sports og Mirror, «revet i stykker», skriver BBC.

– Det er nesten så du ikke tror det er sant! Det er så vondt å se et lag som har vært så bra gå i oppløsning. Det bare smuldrer hen, sier TV 2s ekspert Erik Thorstvedt, som selv har en lang karriere i Tottenham.

Britain Soccer Champions League

SMELL: Tottenhams spillere depper etter nok et baklengsmål på hjemmebane,

Foto: Matt Dunham / AP

– En klubb i krise

Kampens store spiller ble Serge Gnabry, med en fortid i Tottenhams rival Arsenal. Han scoret fire mål, og sørget med det for at Tottenham-spillerne ble pepet av banen i London.

– For en ydmykelse for Tottenham! Hjemme på sin egne arena, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker mens hjemmefansen var på vei ut dørene på Tottenhams nye stadion, som ble åpnet i vår.

På gressmatta gikk en svært betenkt Tottenham-trener mens de få hjemmesupporterne som sto igjen på tribunen pep mot sine egne.

– Det er noe fundamentalt galt. Det er en kollaps det er vanskelig å sette ord på, sier TV 2s ekspert Petter Myhre.

– Et grusomt nederlag. Det gjør det vanskeligere å avansere i mesterligaen, og forsterker inntrykket av en klubb som sliter og er i krise, og en klubb som blir ydmyket foran egne supportere, sier Alsaker.

Serge Gnabry

FIREMÅLSSCORER: Serge Gnabry jubler for mål i London.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

– Må plage Pochettino langt inn i sjela

2-7-nederlaget er nok en nedtur for Pochettino. For en uke siden røk klubben ut av ligacupen etter tap mot Colchester fra nivå fire. Nå har klubben ett poeng på to kamper i mesterligaen, og må kjempe knallhardt for avansement. I serien er Spurs nummer seks, ti poeng bak serieleder Liverpool.

– Vil spillerne nok? Det går ikke an å kollapse så totalt. Det må plage Pochettino langt inn i sjela, sier TV 2s ekspert Brede Hangeland.

I den andre kampen i gruppa vant Røde Stjerne 3-1 over Olympiakos. Omar Elabdellaoui ble byttet inn etter 79 minutter, og var dermed på banen da Røde Stjerne satte inn 2-1 og 3-1 mot slutten.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny hanskeavtale for skiskytterne

  Avtalen mellom Norges Skiskytterforbund og klesleverandør Odlo endres. Nå kan utøverne velge blant to hanske-merker for de neste tre sesongene. Som NRK meldte forrige uke, har det vært misnøye blant flere av løperne med de hanskene som var tilgjengelige under den forrige avtalen.

  – Utgangspunktet for justeringen i avtalen dreier seg om at hanskene deres (Odlo sine) ikke har passet alle våre utøvere. Nå kan de velge blant to merker, enten Odlo-hansker eller fra Kinetixx, sier Anne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

  – Forskjellene er store fra utøver til utøver, og det er personlige preferanser. Per i dag tilbyr ikke Odlo skreddersøm på hansker, og dermed har vi godtatt at Kinetixx kan være et alternativ for dem som ønsker denne muligheten, sier administrerende direktør i Odlo, Knut Are Høgberg.

  Johannes Thingnes Bø på Sjusjøen
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Skremmeskudd fra Bolsjunov

  Alexandr Bolsjunov innledet sesongen med seier i den klassiske sprinten under den finske langrennsåpningen i Olos fredag. Han vant en helrussisk finale foran Alexandr Terentev og Sergej Ardasjev. Bolsjunov besfetet dermed sin posisjon som Johannes Høsflot Klæbos tøffeste konkurrent i verdenscupen denne sesongen. Natalja Neprjajeva, også hun fra Russland, vant kvinnenes sprint foran hjemmehåpene Anne Kyllönen og Tiia Olkkonen.

  Alexandr Bolsjunov
Alexander Bolshunov
  Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE
 • Ingen La Liga-kamp i USA

  Ein spansk rett har nekta La Liga å avvikle ein ligakamp i USA. Ligaen ville legge kampen mellom Villarreal og Atletico Madrid til Miami 6. desember, men fotballforbundet nekta, og saka enda i retten.

  Men La Liga har anka, og anken skal behandlast i februar. Ligaen satsar derfor på å flytte ein kamp til USA seinare i sesongen.

  Også i fjor blokkerte forbundet ligaspel i USA. Då var det Girona - Barcelona som var planlagd i Miami.

  La Liga har ein 15-årig avtale med eit sponsorselskap om å promotere «soccer» med kampar i USA.

  – Det er ein del av ein langsiktig plan for å vekse internasjonalt, heiter det i La Ligas komentar til rettsavgjerda i dag.

  Alvaro Morata, Atletico Madrid
  Foto: Sergio Perez / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal