NRK Meny
Normal

Totalt kaos på 5000-meter – prøvde å dra shortsen av konkurrenten

LAUSANNE (NRK): Like før mål oppstod det dramatikk da Yomif Kejelcha kolliderte med Selemon Barega. Kejelcha svarte med å holde seg fast i shortsen til Barega. Henrik Ingebrigtsen løp samtidig inn til årsverste.

Hva skjer her?

Etiopiske Yomif Kejelcha lå lenge an til å ta seieren hjem på 5000-meteren under Diamond Leauge-stevnet torsdag. Men 400 meter før mål ble det fullstendig kaos.

Kejelcha så ut til å miste kontrollen på beina da han løp side om side med Selemon Barega. Mens Kejelcha gikk over ende og fikk løpet ødelagt, kunne Barega, selv om Kejelcha hang i shortsen hans en periode, sikre annenplassen.

– Det er det dummeste jeg har sett på lang tid. Balew får dette servert på et sølvfat. Han løper inn til årsbeste i verden, utbrøt NRK-kommentator Jann post etter målgang.

Bahrains Birhanu Balew løp inn til årsbeste på 13.01,09.

Ble disket

Vebjørn Rodal

NRK-EKSPERT: Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

De to etiopierne havnet i en heftig krangel etter løpet. Etter målgang ble det avgjort at Kejelcha ble diskvalifisert etter holdingen.

– Jeg går ut ifra at det er riktig. Det var jo synd for de var jo de to beste. De ødela jo for hverandre, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

– Det ble en situasjon der Barega som var på vei frem, dyttet litt bort i Yomif, som kom litt ut av rytmen sin. Han var i ferd med å falle og fikk tak i shortsen til Barega. I etterkant var de uenige. Sånt skjer og det kommer nok til å skje igjen, utdyper Rodal som ikke tror dette vil føre til videre konsekvenser for dem.

Årsverste av Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen

ÅRSVERSTE: Henrik Ingebrigtsen fikk det ikke helt til å stemme på 5000-meter i Lausanne.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ingebrigsten fikk det tøft under Diamond League-stevnet i sveitsiske Lausanne torsdag ettermiddag.

27-åringen løp inn til tiden 13.35,33, som er den svakeste tiden til Ingebrigsten av de tre 5000-meterne han han løpt i år.

– Det var tungt. Jeg fikk ikke noe gratis i dag, sier Ingebrigtsen til NRK, som sier at tiden er litt under det han hadde håpet på.

Det ble dessverre ingen ny norsk rekord som Ingebrigtsen hadde håpet på.

– Beina ble rett og slett litt for tunge mot slutten, sier han.

Etter at Ingebrigtsen løp inn til årsbeste i Europa (13.16.97) under sesongåpningen i mai er han ansett som en av favorittene på distansen i EM.

Ingebrigtsen og Karsten Warholm var de enste norske som stilte til start i Lausanne torsdag.

Siste nytt

 • Ruud tapte i kvartfinalen

  Casper Ruud ga meritterte Richard Gasquet god motstand, men den franske veteranen ble for sterk og vant i strake sett i kvartfinalen i ATP-turneringen i Båstad. Til slutt endte det med settsifrene 7–6 (7-4), 6–2.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • AC Milan vant anken i CAS

  Den italienske storklubben ble utestengt fra Europaligaen av UEFA, for å ha brutt reglene for økonomisk fair play (FFP). AC Milan anket til CAS, som nå ber UEFA finne en annen straff. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale