Totalt kaos på 5000-meter – prøvde å dra shortsen av konkurrenten

LAUSANNE (NRK): Like før mål oppstod det dramatikk da Yomif Kejelcha kolliderte med Selemon Barega. Kejelcha svarte med å holde seg fast i shortsen til Barega. Henrik Ingebrigtsen løp samtidig inn til årsverste.

Hva skjer her?

Etiopiske Yomif Kejelcha lå lenge an til å ta seieren hjem på 5000-meteren under Diamond Leauge-stevnet torsdag. Men 400 meter før mål ble det fullstendig kaos.

Kejelcha så ut til å miste kontrollen på beina da han løp side om side med Selemon Barega. Mens Kejelcha gikk over ende og fikk løpet ødelagt, kunne Barega, selv om Kejelcha hang i shortsen hans en periode, sikre annenplassen.

– Det er det dummeste jeg har sett på lang tid. Balew får dette servert på et sølvfat. Han løper inn til årsbeste i verden, utbrøt NRK-kommentator Jann post etter målgang.

Bahrains Birhanu Balew løp inn til årsbeste på 13.01,09.

Ble disket

Vebjørn Rodal

NRK-EKSPERT: Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

De to etiopierne havnet i en heftig krangel etter løpet. Etter målgang ble det avgjort at Kejelcha ble diskvalifisert etter holdingen.

– Jeg går ut ifra at det er riktig. Det var jo synd for de var jo de to beste. De ødela jo for hverandre, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

– Det ble en situasjon der Barega som var på vei frem, dyttet litt bort i Yomif, som kom litt ut av rytmen sin. Han var i ferd med å falle og fikk tak i shortsen til Barega. I etterkant var de uenige. Sånt skjer og det kommer nok til å skje igjen, utdyper Rodal som ikke tror dette vil føre til videre konsekvenser for dem.

Årsverste av Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen

ÅRSVERSTE: Henrik Ingebrigtsen fikk det ikke helt til å stemme på 5000-meter i Lausanne.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ingebrigsten fikk det tøft under Diamond League-stevnet i sveitsiske Lausanne torsdag ettermiddag.

27-åringen løp inn til tiden 13.35,33, som er den svakeste tiden til Ingebrigsten av de tre 5000-meterne han han løpt i år.

– Det var tungt. Jeg fikk ikke noe gratis i dag, sier Ingebrigtsen til NRK, som sier at tiden er litt under det han hadde håpet på.

Det ble dessverre ingen ny norsk rekord som Ingebrigtsen hadde håpet på.

– Beina ble rett og slett litt for tunge mot slutten, sier han.

Etter at Ingebrigtsen løp inn til årsbeste i Europa (13.16.97) under sesongåpningen i mai er han ansett som en av favorittene på distansen i EM.

Ingebrigtsen og Karsten Warholm var de enste norske som stilte til start i Lausanne torsdag.

Siste nytt

 • Christiansen med nest beste tid

  Henrik Christiansen svømte inn til nest beste tid under de innledende forsøksheatene på 400 meter fri under VM kortbane i Kina. Nordmannen svømte inn til tiden 3.38.04. Han ble kun slått av Danas Rapsys fra Litauen. Finalene skal svømmes kl 12 og sendes på NRK1 og på nett.

  – Jeg har trent godt og dette var en bekreftelse på at det sitter, sier han.

  Ingen av de andre norske deltagerne greide å kvalifisere seg til tirsdagens finaler.

  Henrik
  Foto: Francois Xavier Marit / AFP
 • Rangers gikk på en smell

  Det ble blåmandag i Florida for New York Rangers, som tapte 3–6 borte mot Tampa Bay Lightning. Mats Zuccarello var ikke på isen. Han har vært ut og inn av laget med lyskeproblemer den siste tiden, og måtte stå over også mot Tampa Bay.

  NHL: New York Rangers at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement / Reuters
 • La Liga legger USA-planer på is

  Den spanske toppserien i fotball dropper planene om å spille en seriekamp i Miami etter at Barcelona trekker seg fra prosjektet. La Liga ønsker likevel fortsatt å arrangere en kamp i utlandet.

  Messi
  Foto: Pau Barrena / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge