Totalkollaps for Larsåsen

Cathrine Larsåsen kom seg ikke over lista en eneste gang på fuktige Bislett på torsdag. Dermed ble årets Bislett-stevne en gedigen nedtur.

Video c35b4c0f-fbf4-4a61-8f81-cca826f0eb7c.JPG

Cathrine Larsåsen rev tre ganger på åpningshøyden.

- Det var skikkelig ergelig. Det kom mye regn, og staven ble myk, men jeg gjorde en bra innsats, sa en irritert Larsåsen til NRK etter konkurransen.

I det våte været hadde stavhopperne vanskelige arbeidsforhold. Larsåsen rev klart på de to første forsøkene på åpningshøyden 4.20, og på det tredje sa det helt stopp.

Den norske kvinnen tok fart, men bråstoppet rett før hun skulle ta sats. Dermed måtte hun ta den lange veien tilbake for å prøve én gang til.

Kamp mot klokka

Da var det hele i ferd med å bli en kamp mot klokka. Stavhoppere har ett og et halvt minutt på å hoppe, og mye av tiden hadde gått.

Likevel tok Larsåsen seg god tid. Litt for god. Hun tok fart, men ble stoppet av en funksjonær på vei mot lista. Etter litt frem og tilbake fikk hun likevel muligheten til å gjennomføre hoppet.

Det endte med et hårfint riv, men det var likevel ikke nok.

- Dommeren ville ikke stoppe klokken, og dermed ga han meg rødt flagg. Men jeg ville hoppe,s å jeg protesterte. Jeg maste meg til et siste forsøk, og det fikk jeg. Men det gikk dessverre ikke, sier Larsåsen.

Larsåsen fikk dermed ikke oppfylt drømmen om å briljere foran hjemmepublikummet.

Video: Følg Diamond League fra Bislett NÅ!

Video Friidrett: Diamond League 5:15

Friidrett: Diamond League 5:15

Gjennombrudd i fjor

24-åringen har i flere år vært Norges beste stavhopper på kvinnesiden. Og selv uten de helt store internasjonale merittene, har hun skaffet seg mye oppmerksomhet gjennom et aldri så lite diva-image.

I fjor fikk hun imidlertid endelig sitt internasjonale gjennombrudd.

Larsåsen satte norgesrekord på 4,35 i EM i Barcelona. Det holdt til en sterk åttendeplass. I vinter tangerte hun sin utendørsrekord da hun satte norgesrekord innendørs.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal