Torske på Tysklands generalprøve: – Verdensklasse over hele linja

MÖNCHENGLADBACH/OSLO (NRK): Landslagsassistent Jarl Torske (67) så Tyskland vinne 2-0 over Finland i generalprøven før kampen mot Norge søndag.

Germany v Finland -

HEDER: Bastian Schweinsteiger ble hedret i Tysklands generalprøve. 32-åringen spilte sin 121. og siste landskamp.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

– Det er alltid nyttig å ha live-observasjon fra den siste kampen før du skal møte en motstander. Det er greit å få et stort overblikk. Så følger vi med på video og går mer inn på detaljer senere, sier til assistenttreneren for Norges herrelandslag utenfor Borussia-Park i Mönchengladbach.

Jarl Torske, assistenttrener for Norges herrelandslag i fotball, høsten 2015

Jarl Torske under en landslagstrening i fjor høst. I går var han på plass i Tyskland for å se på Norges neste motstander.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Per-Mathias Høgmos assistent slapp å overvære den begredelige forestillingen mellom Norge og Hviterussland. I stedet var han i Tyskland for å se landslagets neste motstander i aksjon – Joachim Löws stjernegalleri.

– Det er alltid spennende å se et lag i første kamp etter et mesterskap. Vi har fulgt Tyskland gjennom EM og gjennom EM-kvalifiseringen, men det som er spennende nå, er å se en del nye spillere som er på gang. Jeg er veldig nysgjerrig på en del av de unge spillerne, forklarer Torske.

Videre til Tsjekkia

Han er imidlertid sikker på at tyskerne stiller med stjerner i alle ledd når VM-kvalifiseringen starter søndag. Da gjester den regjerende verdensmesteren Ullevaal Stadion, og det gjelder å være så godt forberedt som mulig.

– Når de stiller i Oslo på søndag, så er det verdensklasse over hele linja. Det vet vi, understreker Høgmo-assistenten.

– Hvordan jobber du videre nå?

– Jeg setter meg ned og skriver rapport og drar rett til Oslo og jobber med Per-Mathias og co. der. Og så drar jeg til Tsjekkia og ser dem på søndag, fortsetter Torske.

Tsjekkia er manges favoritt til å ta den viktige andreplassen som Norge er nødt til å kapre, dersom det skal være håp om en VM-billett.

Trekker frem stjerneduo

Tyskland er soleklar gruppefavoritt, men Torske hevder at han har genuin tro på at Norge kan slå den regjerende verdensmesteren.

– Hvis ikke hadde jeg ikke vært her. Troen må vi ha. De er klare favoritter i gruppa, men det har skjedd større under i fotball enn at Norge slår Tyskland, påpeker sunndalingen, som svarer følgende på hvem som er Tysklands aller beste spiller:

– Det er nesten håpløst å si. De har så mange gode. Men det er klart at Toni Kroos og Sami Khedira er formidable.

PS: Hverken Kroos eller Khedira kom på banen i det som var Bastian Schweinsteigers tårevåte avskjed med landslaget.

Toni Kroos og Sami Khedira mot England i mars

TORSKES FAVORITTER: Toni Kroos og Sami Khedira, her under en landskamp mot England i mars.

Foto: Fabrizio Bensch / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Russisk siger i VM-generalprøven

  Aleksandr Bolsjunov viste musklar på 15-kilometer klassisk i Cogne. Han vinn 43,7 sekund føre Iivo Niskanen. Beste norske blir Martin Løwstrøm Nyenget på ein 7.-plass. Hans Christer Holund går i mål til ein 8.-plass, 1,27 bak russaren. Didrik Tønseth får ingen draumeoppkøyring til VM og endar på ein 18.-plass.

  Bolshunov
  Foto: Karl-josef Hildenbrand / AFP
 • Norsk skuffelse i Cogne

  De norske var ikke i nærheten på 10 km klassisk i Cogne i dag. Finske Kerttu Niskanen viste VM-form og vant søndagens løp, mens Anna Svendsen ble beste norske på 11. plass. Det svenske stortalentet Frida Karlsson verdenscupdebuterte med 7. plass.

  FIS Nordic Junior and U23 Cross Country World Ski Championships 2019
  Foto: Jussi Nukari / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal