Torres og Villa med målshow mot Tahiti

Spania knuste lilleputtene fra Stillehavet hele 10-0 i prøve-VM.

Se alle målene

VIDEO: Spania utklasset Tahiti. Se målene her!

Spania - Tahiti 10-0

De regjerende VM- og EM-vinnerne Spania hadde en enkel oppgave med å beseire den lille stillehavsøya Tahiti i prøve-VM.

Villa

David Villa kunne juble etter sin tredje scoring for kvelden.

Foto: Victor R. Caivano / Ap
Torres2

Fernando Torres måtte trøste Tahitis keeper Mikael Rocha etter en duell.

Foto: Felipe Dana / Ap

Etter et målshow av spissene David Villa og Fernando Torres endte kampen 10-0.

– Det ble på grensa mellom parodi og en fotballkamp. Tahiti var naive, men ga hundre prosent. Spania kontrollerte alt, sier Ståle Solbakken i TV 2-studio.

Spissduoen Torres og Villa scoret til sammen sju mål. Torres med fire, Villa scoret tre.

Våknet etter en halvtime

Spania tok ledelsen etter bare fire minutter. Spissen Fernando Torres kom seg fra på venstresida og dro seg inn i banen. Han la ballen i det nærmeste hjørnet l til 1-0.

Tahiti hang overraskende bra med den første halvtimen, samtidig som Spania var lite effektive foran mål.

Etter 31 minutter pirket David Silva inn 2-0 til Spania etter en fin stikkpasning fra David Villa.

Og da kom den berømte ketsjup-effekten.

33 minutter var spilt da Torres løp fra Tahiti-forsvaret og vippet ballen elegant over en keeper på bærtur, før han bredsidet inn 3-0.

Tahiti raknet utover i omgangen og etter 38 mintter sto spanjolene i kø for å score. David Silva la ballen i bakrommet til tre lagkamerater på rekke. Villa var den heldige som fikk pasningen, og Barcelona-spilleren satte enkelt inn 4-0.

Det var også stillingen til pause.

Torres i storform

Tre minutter etter pause la David Villa på til 5-0. Spissen pirket ballen i mål fra første stolpe etter et innlegg fra venstre.

Dermed hadde Spanias spissduo, Villa og Torres, scoret to mål hver.

6-0 kom etter 56 minutter. Denne gangen ved Torres. Spissen fikk en enkel oppgave, og bredsidet ballen i mål etter en 45-graders pasning fra Jesus Navas.

David Villa la på til 7-0 etter 64 minutter. En keepertabbe av Tahitis målmann gjorde at Villa fikk stå helt alene og trille ballen i mål.

Juan Mata økte til 8-0 etter 65 minutter. Chelsea-spilleren tråklet seg gjennom forsvaret og kom alene med keeper.

Fernando Torres bommet på et straffespark etter 77 minutter, men rettet opp missen bare minuttet senere. Han løp fra forsvaret og kom alene med keeper. Enkelt satte han inn 9-0.

David Silva scoret sitt andre for kvelden etter 89 minutter. Fra 15-16 meter banket han inn 10-0 med et skudd langs bakken.

Spanias største seier er fra 1933. Da ble Bulgaria slått 13-0.

Torres ny

Fernando Torres scoret fire mål mot Tahiti.

Foto: NELSON ALMEIDA / Afp

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal