Tørlen/Håkedal vant

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal vant kampen mot Japan og har dermed sjansen til å gå videre i turneringen.

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen spilte bra og slo de japanske kvinnene.

De norske kvinnene vant kampen 2-0 i sett etter å ha vunnet settene 21-8 og 21-18.

103 på rad

De hadde få feil og god uttelling i eget angrep i tillegg til at Japan hadde mange dårlige mottak.

De brukte 41 minutter på å slå Mika Saiki/Chiaki Kusuhara oer de garantert minst tredjeplass i puljen.

Sjekk resultatene fra OL her

Nå skal Norge spille en særdeles vanskelig kamp mot USAs Kerri Walsh/Misty May-Treanor, som er favoritter i dette OL. De har nemlig vunnet 103 kamper på rad.

- Men selvtillit er alfa og omega og Ingrid og Nila må ha troen på at de kan vinne. Med den rette innstillingen kan de sette press på USA, sier NRKs ekspertkommentator Jan Kvalheim.

Lucky looser

Uansett om USA blir hakket større enn de norske kvinnene, skal de spille en kamp til ettersom de er sikret tredjeplassen. Men de kan gå hele veien til finalen. Det skjer på følgende måte:

 • Blir Tørlen/Håkedal blant de to beste treerne går de direkte til åttendedelsfinale.
 • Blir de nummer tre, fire, fem eller seks blant treerne, skal de spille "lucky looser"-kamp, som må vinnes for å gå til åttendedelsfinalen.

I den første kampen i gruppespillet spilte de tidvis godt, men var uheldig som tapte mot Cuba .

- Fikk god tid

40 minutter med den amerikanske basketstjernen Kobe Bryant var super oppladning for Nila Håkedal og Ingrid Tørlen på sandvolleyarenaen mandag formiddag.

- Jo, han dukket opp her, og det var stor stas. Vi visste ikke at han var til stede og var nok mest opptatt av kampen til Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide til å begynne med, men etterpå fikk vi god tid med Bryant, sier Ingrid Tørlen.

- Han var opptatt av sandvolleyball, og vi fikk anledning til å forklare ham litt om hva det går ut på. Det er klart det er moro med så store stjerner. En perfekt oppladning, sier hun.

Utklasset japanerne

- Jeg må innrømme at jeg ba om autografen hans og fikk den på drakta mi. Litt rart at han ikke spurte om signaturen min, la hun til med et stort smil, sier Tørlen.

Bryant, som er en av de aller største stjernene i National Basketball Association (NBA), stilte gjerne opp på bilde med de norske jentene.

De ble et fantastisk minne rikere og svarte med å utklasse det japanske paret.

Siste nytt

 • Algerie vant Afrikamesterskapet

  Baghdad Boudjenah ga Algerie en drømmestart allerede etter to minutter i finalen mot Senegal fredag kveld. Senegal klarte aldri å komme tilbake i oppgjøret, og dermed vant Algerie turneringen for første gang siden 1990.

  Africa Cup of Nations 2019 - Final - Senegal v Algeria
  Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters
 • Ventura fortsatte storspillet

  Kristoffer Ventura leder golfturneringen Pinnacle Bank Championship i Nebraska etter to dager. 24-åringen gikk sju slag under par fredag. Med totalt elleve slag under par leder Ventura med ett slag på amerikanske Tyson Alexander med to dager igjen.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Benjamin A. Ward/ngf / NTB scanpix
 • Drømmescoring da Norge vant

  Norge J19 vant 4-0 mot Skottland i andre gruppespillskamp i U19-EM. Emilie Bragstad sendte Norge i ledelsen etter 20 minutter. Så doblet Anna Jøsendal ledelsen med en drømmetreff fire minutter senere. Jenny Olsen og Rikke Nygard scoret de øvrige målene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal