NRK Meny
Normal

Tørlen/Håkedal vant

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal vant kampen mot Japan og har dermed sjansen til å gå videre i turneringen.

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen spilte bra og slo de japanske kvinnene.

De norske kvinnene vant kampen 2-0 i sett etter å ha vunnet settene 21-8 og 21-18.

103 på rad

De hadde få feil og god uttelling i eget angrep i tillegg til at Japan hadde mange dårlige mottak.

De brukte 41 minutter på å slå Mika Saiki/Chiaki Kusuhara oer de garantert minst tredjeplass i puljen.

Sjekk resultatene fra OL her

Nå skal Norge spille en særdeles vanskelig kamp mot USAs Kerri Walsh/Misty May-Treanor, som er favoritter i dette OL. De har nemlig vunnet 103 kamper på rad.

- Men selvtillit er alfa og omega og Ingrid og Nila må ha troen på at de kan vinne. Med den rette innstillingen kan de sette press på USA, sier NRKs ekspertkommentator Jan Kvalheim.

Lucky looser

Uansett om USA blir hakket større enn de norske kvinnene, skal de spille en kamp til ettersom de er sikret tredjeplassen. Men de kan gå hele veien til finalen. Det skjer på følgende måte:

 • Blir Tørlen/Håkedal blant de to beste treerne går de direkte til åttendedelsfinale.
 • Blir de nummer tre, fire, fem eller seks blant treerne, skal de spille "lucky looser"-kamp, som må vinnes for å gå til åttendedelsfinalen.

I den første kampen i gruppespillet spilte de tidvis godt, men var uheldig som tapte mot Cuba .

- Fikk god tid

40 minutter med den amerikanske basketstjernen Kobe Bryant var super oppladning for Nila Håkedal og Ingrid Tørlen på sandvolleyarenaen mandag formiddag.

- Jo, han dukket opp her, og det var stor stas. Vi visste ikke at han var til stede og var nok mest opptatt av kampen til Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide til å begynne med, men etterpå fikk vi god tid med Bryant, sier Ingrid Tørlen.

- Han var opptatt av sandvolleyball, og vi fikk anledning til å forklare ham litt om hva det går ut på. Det er klart det er moro med så store stjerner. En perfekt oppladning, sier hun.

Utklasset japanerne

- Jeg må innrømme at jeg ba om autografen hans og fikk den på drakta mi. Litt rart at han ikke spurte om signaturen min, la hun til med et stort smil, sier Tørlen.

Bryant, som er en av de aller største stjernene i National Basketball Association (NBA), stilte gjerne opp på bilde med de norske jentene.

De ble et fantastisk minne rikere og svarte med å utklasse det japanske paret.

Siste nytt

 • Parma får spille i Serie A

  Det italienske fotballforbundet gir Parma lov til å spille i Serie A kommende seong, men klubben må starte med fem minuspoeng.

  Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykke på grunn av forsøk på resultatfiksing.

  Samtidig får Emanuele Calaio en karantene på to år og en bot på 20.000 euro.

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag