Tørk tårene Brann, her er et lite lyspunkt

På en ellers mørk dag, her er god nyhet for Brann-fansen. Halvparten av lagene som rykker ned fra eliteserien, rykker opp igjen i første forsøk.

Triste Brann-supportere

Det var mange triste fjes blant Brann-supporterne på Mjøndalen onsdag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

En gjennomgang NRK har gjort viser at så mange som 17 av de 34 lagene som har rykket ned fra Eliteserien de siste femten sesongene har rykket opp igjen på første forsøk.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen rykket opp til eliteserien med Tromsø i år.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Faktisk har alle lagene som har rykket ned gjennom kvalifisering, rykket direkte opp.

Det siste eksempelet var fra i år. Tromsø rykket ned i fjor høst, men klarte denne høsten å spille seg tilbake til eliteseriestatus.

Tromsø var gjennom et tøft år i 1. divisjon, og trener Steinar Nilsen sier at Brann ikke kan forvente å spasere seg tilbake til toppdivisjonen etter nedrykket i går.

Må evaluere grundig

– Først og fremst må man erkjenne at man faktisk er nede, og så gjøre en grundig evaluering av hvorfor det ble som det ble. Så må man ta de svarene på alvor, og bruke dem til å bli bedre, forteller Nilsen til NRK.

Steinar Nilsen var selv trener for Brann i halvannet år i 2009 og 2010 og føler med bergenserne nå.

Samtidig forteller han at de hatt et flott år som et høyprofilert lag i 1 .divisjon.

– For oss var det kjempegøy, og vi lærte veldig mye av det. Vi ble tatt veldig godt imot av flotte mennesker overalt, og det var en happening uansett hvor vi reiste. Det var 17. mai-stemning når Tromsø kom på besøk, forteller Nilsen.

– Så du kan nesten anbefale å rykke ned altså?

– Neida. Det er ingen gode nyheter med å rykke ned. Men det gir en mulighet til å se seg selv i speilet og finne ut hvem man vil være framover, forklarer han.

– Vanskeligere enn man tror

For Nilsen mener at man må legge en god plan før man møter opp til kamp i 1. divisjon.

– Det er mye vanskeligere enn det folk tror. Det er mange gode trenere som studerer motstanderne sine og det er spillere som satser hardt på fotball. Spillere som kanskje ikke har de samme ferdighetene, men de er godt trent, og har gløden og ønsket om å gjøre fotballen til et levebrød, forteller han.

Om Brann klarer å følge Tromsøs eksempel og rykke rett tilbake til eliteserien finner vi ut av når sesongen starter mandag 6. april.

Flere Brann-supportere tar avstand fra den voldelige oppførselen som utspant seg på Brann-tribunen da laget rykket ned fra eliteserien mot Mjøndalen.

Brann-fansen var lei seg både for nedrykket og oppførselen til egne fans i går.

Siste nytt

 • Ny skadesmell for Bayern

  Bayern Münchens colombianske stjerne James Rodriguez er ute med leddbåndsskade på uviss tid, melder klubben. Bayern har skuffet så langt i årets Bundesliga og ligger på femteplass, sju poeng bak serieleder Dortmund.

  James Rodriguez
  Foto: Thanassis Stavrakis / AP
 • Johansen spent på ny manager

  Onsdag kom beskjeden om at Fulham-manager Slavisa Jokanovic erstattes av Claudio Ranieri, mannen som ledet Leicester til et sensasjonelt ligagull i 2016.
  – Det blir utrolig spennende. Han har et enormt navn og man husker hva han gjorde i Leicester, sier Stefan Johansen til NRK. I skrivende stund ligger Fulham på sisteplass i Premier League, med fem poeng på 12 kamper.

  Nasjonsliga Slovenia mot Norge.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bjøntegaard vant generalprøven

  Erlend Bjøntegaard vant landslagets siste testrenn i skiskyting før sesongstarten på Sjusjøen 24. november. Bjøntegaard bommet to ganger i stående skyting. Johannes Thingnes Bø bommet tre ganger i liggende og en gang i stående og kom et stykke bak.

  Erlend Bjøntegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Torsteins sjakkskole
Sport i dag