NRK Meny
Normal

Tørk tårene Brann, her er et lite lyspunkt

På en ellers mørk dag, her er god nyhet for Brann-fansen. Halvparten av lagene som rykker ned fra eliteserien, rykker opp igjen i første forsøk.

Triste Brann-supportere

Det var mange triste fjes blant Brann-supporterne på Mjøndalen onsdag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

En gjennomgang NRK har gjort viser at så mange som 17 av de 34 lagene som har rykket ned fra Eliteserien de siste femten sesongene har rykket opp igjen på første forsøk.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen rykket opp til eliteserien med Tromsø i år.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Faktisk har alle lagene som har rykket ned gjennom kvalifisering, rykket direkte opp.

Det siste eksempelet var fra i år. Tromsø rykket ned i fjor høst, men klarte denne høsten å spille seg tilbake til eliteseriestatus.

Tromsø var gjennom et tøft år i 1. divisjon, og trener Steinar Nilsen sier at Brann ikke kan forvente å spasere seg tilbake til toppdivisjonen etter nedrykket i går.

Må evaluere grundig

– Først og fremst må man erkjenne at man faktisk er nede, og så gjøre en grundig evaluering av hvorfor det ble som det ble. Så må man ta de svarene på alvor, og bruke dem til å bli bedre, forteller Nilsen til NRK.

Steinar Nilsen var selv trener for Brann i halvannet år i 2009 og 2010 og føler med bergenserne nå.

Samtidig forteller han at de hatt et flott år som et høyprofilert lag i 1 .divisjon.

– For oss var det kjempegøy, og vi lærte veldig mye av det. Vi ble tatt veldig godt imot av flotte mennesker overalt, og det var en happening uansett hvor vi reiste. Det var 17. mai-stemning når Tromsø kom på besøk, forteller Nilsen.

– Så du kan nesten anbefale å rykke ned altså?

– Neida. Det er ingen gode nyheter med å rykke ned. Men det gir en mulighet til å se seg selv i speilet og finne ut hvem man vil være framover, forklarer han.

– Vanskeligere enn man tror

For Nilsen mener at man må legge en god plan før man møter opp til kamp i 1. divisjon.

– Det er mye vanskeligere enn det folk tror. Det er mange gode trenere som studerer motstanderne sine og det er spillere som satser hardt på fotball. Spillere som kanskje ikke har de samme ferdighetene, men de er godt trent, og har gløden og ønsket om å gjøre fotballen til et levebrød, forteller han.

Om Brann klarer å følge Tromsøs eksempel og rykke rett tilbake til eliteserien finner vi ut av når sesongen starter mandag 6. april.

Flere Brann-supportere tar avstand fra den voldelige oppførselen som utspant seg på Brann-tribunen da laget rykket ned fra eliteserien mot Mjøndalen.

Brann-fansen var lei seg både for nedrykket og oppførselen til egne fans i går.

Siste nytt

 • Ingen norsk finale i svømme-EM

  Verken Markus Lie eller Emilie Nyenget Løvberg klarte å ta seg videre til finale på dagens øvelser i svømme-EM.

  Lie var på andreplass etter andre veksling, men endte til slutt på en femteplass i sin semifinale. Løvberg satte personlig rekord på 57. 96, men endte på syvendeplass i sin semifinale.

  Emilie Løvberg
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • God norsk førsteomgang

  De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg.

  Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.

  Finland Ski Jump
  Foto: Martti Kainulainen / AP
 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal