NRK Meny
Normal

Skiprofiler til angrep på Sveriges laguttak

Skilegende Torgny Mogren og Expressen-kommentator Thomas Pettersen er blant dem som er sterkt kritiske til at Charlotte Kalla skal gå andre etappe for Sverige på torsdag.

Sverige Sotsju

OL-VINNERE: Med Ida Ingemarsdotter (f.v), Emma Wikén, Anna Haag og Charlotte Kalla vant Sverige stafetten i Sotsji-OL. Til dagens VM-stafett er Ingemarsdotter, Wikén og Haag vraket, mens Kalla er flyttet fra 4. til 2. etappe.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Torgny Mogren

SKEPTISK: Torgny Mogren tror Sverige tar for mange taktiske sjanser før dagens VM-stafett for kvinner.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN

– For meg virker det som Sverige har gjort for mange bytter og sjanset én gang for mye. Jeg ville i hvert fall hatt Kalla på tredje- eller fjerdeetappen. Hun er i kjempeform, sier den svenske skihelten Torgny Mogren til NRK.

I forkant av dagens VM-stafett for kvinner har nemlig Sverige flyttet Charlotte Kalla vekk fra ankeretappen i fristil. VM-vinneren er henvist til andreetappen, som går i klassisk. Poenget er at hun skal hindre Therese Johaug fra å sprenge feltet, men nå mener flere at taktikken er defensiv.

– Kalla er vårt beste angrepsvåpen. Nå skal hun brukes i forsvar, skriver den profilerte langrennseksperten Tomas Petterson på Expressen.

Tøff utfordring for stjerneskuddet

Et av hovedproblemene: Nå må den unge sprinteren Stina Nilsson møte Marit Bjørgen på siste etappe. Det går neppe spesielt bra, mener norske Niklas Dyrhaug.

– Det blir rått parti. Sveriges sjanse er å veksle samtidig med Norge, og få heng inn, men jeg tror ikke Kalla og Johaug kommer til å gå ut sammen uansett, og da er det vel gjort, sier Dyrhaug.

– Kan avgjøre på første etappe

Torgny Mogren tror svenskene forsøker å overraske Norge.

– Det kan jo hende byttene viser seg som et genitrekk. Men det kan være så ille at vi har falt av allerede på første etappe. Da er det bare å se an situasjonen og gå for medalje, forklarer Mogren.

– Sverige har tatt en kjempesjanse. Verken Sofia Bleckur (1. etappe) eller Maria Rydqvist (3. etappe) har erfaring på dette nivået.

– Håper det blir spennende

Den gamle storløperen Anita Moen Bonden mener Norge nå er skyhøye favoritter.

– Astrid Uhrenholdt Jacobsen er i storform. Jeg tror de tar det hjem i morgen, sier hun til NRK.

Om Sverige skulle bli med helt inn til slutten av stafetten tror Anita Moen Bonden at Marit Bjørgen kommer til å ta siste stikket mot Stina Nilsson.

– Jeg tror hun avgjør det i Mördarbacken, men om det skulle bli spurt på oppløpet tar hun det der, sier hun.

Siste nytt

  • Minnes terrorofre med nye drakter

    FC Barcelona spiller første serierunde på søndag med spesiallagde drakter. Draktene er til ære for de berørte i terrorangrepet i byen torsdag. Ifølge klubbens twitterkonto vil alle spillerene bruke drakter uten deres eget navn, men med Barcelona på ryggen.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart