Skiprofiler til angrep på Sveriges laguttak

Skilegende Torgny Mogren og Expressen-kommentator Thomas Pettersen er blant dem som er sterkt kritiske til at Charlotte Kalla skal gå andre etappe for Sverige på torsdag.

Sverige Sotsju

OL-VINNERE: Med Ida Ingemarsdotter (f.v), Emma Wikén, Anna Haag og Charlotte Kalla vant Sverige stafetten i Sotsji-OL. Til dagens VM-stafett er Ingemarsdotter, Wikén og Haag vraket, mens Kalla er flyttet fra 4. til 2. etappe.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Torgny Mogren

SKEPTISK: Torgny Mogren tror Sverige tar for mange taktiske sjanser før dagens VM-stafett for kvinner.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN

– For meg virker det som Sverige har gjort for mange bytter og sjanset én gang for mye. Jeg ville i hvert fall hatt Kalla på tredje- eller fjerdeetappen. Hun er i kjempeform, sier den svenske skihelten Torgny Mogren til NRK.

I forkant av dagens VM-stafett for kvinner har nemlig Sverige flyttet Charlotte Kalla vekk fra ankeretappen i fristil. VM-vinneren er henvist til andreetappen, som går i klassisk. Poenget er at hun skal hindre Therese Johaug fra å sprenge feltet, men nå mener flere at taktikken er defensiv.

– Kalla er vårt beste angrepsvåpen. Nå skal hun brukes i forsvar, skriver den profilerte langrennseksperten Tomas Petterson på Expressen.

Tøff utfordring for stjerneskuddet

Et av hovedproblemene: Nå må den unge sprinteren Stina Nilsson møte Marit Bjørgen på siste etappe. Det går neppe spesielt bra, mener norske Niklas Dyrhaug.

– Det blir rått parti. Sveriges sjanse er å veksle samtidig med Norge, og få heng inn, men jeg tror ikke Kalla og Johaug kommer til å gå ut sammen uansett, og da er det vel gjort, sier Dyrhaug.

– Kan avgjøre på første etappe

Torgny Mogren tror svenskene forsøker å overraske Norge.

– Det kan jo hende byttene viser seg som et genitrekk. Men det kan være så ille at vi har falt av allerede på første etappe. Da er det bare å se an situasjonen og gå for medalje, forklarer Mogren.

– Sverige har tatt en kjempesjanse. Verken Sofia Bleckur (1. etappe) eller Maria Rydqvist (3. etappe) har erfaring på dette nivået.

– Håper det blir spennende

Den gamle storløperen Anita Moen Bonden mener Norge nå er skyhøye favoritter.

– Astrid Uhrenholdt Jacobsen er i storform. Jeg tror de tar det hjem i morgen, sier hun til NRK.

Om Sverige skulle bli med helt inn til slutten av stafetten tror Anita Moen Bonden at Marit Bjørgen kommer til å ta siste stikket mot Stina Nilsson.

– Jeg tror hun avgjør det i Mördarbacken, men om det skulle bli spurt på oppløpet tar hun det der, sier hun.

Siste nytt

 • Rangers tapte i Zucca-comeback

  Mats Zuccarello var endelig tilbake på isen etter skade i fredagens målrike New York-derby, men han og Rangers måtte til slutt se seg slått 7–5 av byrivalene Islanders. Nordmannen har stått over tre kamper på grunn av lyskestrekk.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Rooney takket av med storseier

  Wayne Rooney kom ikke på scoringslisten i sin siste landskamp for England, men fikk være kaptein i 3-0-seieren over USA. Den mangeårige England-kapteinen har vært ute av landslaget en stund, men fikk ta avskjed med sin 120. kamp for «Three Lions».

  Britain England US Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter: Lagtempo kvinner
V-cup skøyter: Lagtempo og 500 m, kvinner og menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: Lagtempo menn
V-cup skøyter: Lagtempo menn
V-cup skøyter: 500 m kvinner
V-cup skøyter: 500 m menn
Sesongstart langrenn: 10 km klassisk, kvinner
VM-minner
VM-minner
Vinterstudio