NRK Meny
Normal

La opp i protest – nå kan det bli OL-satsing

OL-toer Tore Brovold omtalte landslagsledelsen som amatører og la opp i protest. Nå vurderer han likevel satsing mot OL i 2016.

Tore Brovold

Tore Brovold la opp i protest mot landslagsledelsen i sommer. Nå har pipen fått en annen lyd, og nå vurderer han satsing fram mot OL i 2016.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tore Brovold

Tore Brovold har tok sølv i OL i beijing. Her fra London-OL i 2012.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg regner det som 50-50 at jeg fortsetter. Og det er mye bedre enn det var i sommer, da var sjansen 99 -1, sier Tore Brovold til NRK.

Landslagsledelsen amatører

Dermed har pipen fått en annen lyd fra lerdueskytteren som i sommer la opp med umiddelbar virkning og forklarte til Østlands-Posten hvorfor:

– De som er ansvarlige for lerdueskyting i skytterforbundet har kvittet seg med all kompetanse. Nå har vi et system som er så amatørmessig lagt opp, at jeg ikke lenger er motivert for å fortsette satsingen.

– Landslagssjefen kan ikke mye om å drive toppidrett, han er den største amatøren av alle, sa Brovold til Østlands-Posten.

Mer proff holdning

Fire måneder senere mener Brovold at han var feilsitert.

– Kritikken var rettet mot landslagssledelsen og ikke spesielt mot treneren. Jeg har etterlyst en mer proff holdning til toppidretten i Norges skytterforbund. Nå er det noen kloke hoder i forbundet som begynner å tenke annerledes. Derfor er det en mulighet for at jeg fortsetter likevel. Men det blir avgjort i løpet av en ukes tid, sier Brovold til NRK.

I 2008 tok han sølv under sommerlekene i Beijing. Og nå kan det likevel bli satsing frem mot OL i Rio om to år.

– Dersom jeg tar avgjørelsen om å fortsette blir det hardtrening fra midten av november. Og tar jeg avgjørelsen om å slutte blir jeg trener et eller annet sted. Da skal jeg prøve å tjene litt penger. Ikke bare bruke penger på skyting, sier 44-åringen og ler.

Under verdenscupavslutningen i Aserbadjan i dag ble Stange-mannen nummer seks. Han traff 124 av 125 duer i kvalifiseringen, men skjøt dårlig i semifinalen og derfor var han skuffet over plasseringen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Brann