Tore André Flo skal trene Sogndal

Tore André Flo (48) blir Sogndals hovudtrenar etter at Eirik Bakke gjev seg etter inneverande sesong.

Det opplyser 1. divisjonsklubben på sin nettstad onsdag.

Flo har arbeidd i Premier League-klubben Chelsea dei siste åra, men kjem altså no heim til Noreg og Sogndal for å ta fatt på jobben som trenar for laget. Han har skrive treårskontrakt med Sogndal, med start ved årsskiftet.

– Vi takkar Chelsea for ein ryddig prosess og eit godt samarbeid, skriv Sogndal i pressemeldinga.

Flo spela sjølv for Sogndal i 1993-94 og i 2011-12. Han spela totalt 63 kampar for klubben.

Han har spela for ei rad norske og britiske klubbar, pluss italienske Siena.

Sogndal er på kvalikplass i 1. divisjon når to rundar står att.

Tore Andre Flo på tribunen på Fosshaugane i Sogndal
Foto: Rune Fossum Lillesvangstu / NRK

Siste nytt

 • BBC: Lampard tilbudt jobben som Everton-manager

  Everton har tilbudt Frank Lampard jobben som manager i klubben, melder BBC, som hevder at han fikk tilbudet etter en intervjurunde og et styremøte fredag.

  Lampard har vært uten jobb siden han fikk sparken som Chelsea-manager for ett år siden. Han fikk 18 måneder som sjef i klubben han i mange år tjente som spiller, og der han skaffet seg status som klubblegende.

  Soccer Chelsea Lampard
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Glenn Solberg ledet Sverige til EM-finale

  Keeper Andreas Palicka ble helten med avgjørende redninger i sluttsekundene da Sverige halte i land 34-33-seier over Frankrike og tok seg til EM-finale.

  Et par sekunder før slutt brøt Ludovic Fabregas gjennom og kastet seg inn for å satte inn utligningsmålet, men Palicka satte seg rett og slett på ballen. Dermed kunne landslagssjef Glenn Solberg juble på sidelinja. Han har ledet sitt svenske landslag til finale etter noen svært dramatiske kamper. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Frankrike - Sverige
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal