NRK Meny
Normal

– Jeg jakter medalje

Tord Asle Gjerdalen går egne veier for å skaffe seg suksess i ski-VM i Val di Fiemme.

Tord Asle Gjerdalen

Ski-VM i italienske Val di Fiemme starter med åpningsseremoni på onsdag. Tord Asle Gjerdalen håper på flere medaljer.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Mens store deler av landslaget har hatt et treningsopphold i høyden, har holeværingen holdt seg i lavlandet.

– Det er her jeg får gått fort. Det er her jeg får funnet godformen, sier han.

Det er også der han ikke har kunnet unngå å merke seg den norske gullfangsten under skiskytter-VM, og det gir han inspirasjon.

– Det viser at den jobben støtteapparatet og de norske smørerne gjør, og samarbeidet på sliping og smøring av ski, har fungert. De har i alle fall fått utbytte av det. Utøverne har trent veldig bra og presterer veldig bra. Det er både inspirerende samtidig som det gleder oss veldig. Nå begynner jeg å glede meg skikkelig til VM, sier han til NRK.no.

– Helst på toppen av pallen

Holeværingen har klare målsettinger.

– Det er medalje. Jeg jakter medalje og helst på toppen av pallen. Jeg håper jeg kan få til det, både på en, to og kanskje flere distanser, sier han og legger til at fellesstartene er hans favoritt.

– En rekker å bli kjent med både løypa, konkurrentene og føret. Da rekker vi å slite oss ut litt før vi skal spurte. Det er det jeg syns er morsomst og det er der jeg presterer best. Det blir moro. Det er da en ser hvem som ikke har gjort hjemmeleksen sin og trent, sier han.

Gjerdalen hadde definitivt gjort hjemmeleksen under ski-VM i Holmenkollen i 2011. Gull på stafetten, og så, på VMs siste dag, var han eneste lagkamerat som hang på da Petter Northug stakk på femmila.

Men dette var også løpet der Gjerdalen mistet det han selv kaller for godformen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Petter Northug blir gratulert av Tord Asle Gjerdalen etter at han vant 5-mila

Petter Northug blir gratulert av Tord Asle Gjerdalen etter at han vant femmila. (arkivbilde)

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Skal finne godformen igjen

De to siste årene har vært en kamp for å komme tilbake i verdenstoppen i langrenn. Så mens store deler av landslaget har lagt oppkjøringen til høyden, har Gjerdalen holdt seg i lavlandet. Det er slik han håper å finne formen før det braker løs i Italia.

– Det er her jeg får gått fort. Det er her jeg får funnet godformen. Den mistet jeg i kollen for to år siden, så det er vel her jeg skal finne den igjen.

– Hva betyr det å ikke ha vært i høyden?

– Det betyr at jeg har trent flere hardøkter, men det er en liten kapasitetsfordel av å være i høyden som noen drar med seg. Samtidig har jeg fått gjort andre ting som kanskje kan være viktigere, som hurtighet, styrke og den slags trening.

– Hvor hurtig er du nå?

– Bare vent og se, sier han lurt.

Siste nytt

 • Rumlemage intet hinder for Djokovic

  Novak Djokovic gikk videre til tredje runde i Cincinnati Masters tross rumlete mage etter 2-1-seier mot Adrian Mannarino.

  Djokovic tapte første sett 4-6, men måtte ha legehjelp under andre sett. Han valgte likevel å fortsette, og vant de neste settene 6-2, 6-1.

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner