Hopp til innhold

– Jeg jakter medalje

Tord Asle Gjerdalen går egne veier for å skaffe seg suksess i ski-VM i Val di Fiemme.

Tord Asle Gjerdalen

Ski-VM i italienske Val di Fiemme starter med åpningsseremoni på onsdag. Tord Asle Gjerdalen håper på flere medaljer.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Mens store deler av landslaget har hatt et treningsopphold i høyden, har holeværingen holdt seg i lavlandet.

– Det er her jeg får gått fort. Det er her jeg får funnet godformen, sier han.

Det er også der han ikke har kunnet unngå å merke seg den norske gullfangsten under skiskytter-VM, og det gir han inspirasjon.

– Det viser at den jobben støtteapparatet og de norske smørerne gjør, og samarbeidet på sliping og smøring av ski, har fungert. De har i alle fall fått utbytte av det. Utøverne har trent veldig bra og presterer veldig bra. Det er både inspirerende samtidig som det gleder oss veldig. Nå begynner jeg å glede meg skikkelig til VM, sier han til NRK.no.

– Helst på toppen av pallen

Holeværingen har klare målsettinger.

– Det er medalje. Jeg jakter medalje og helst på toppen av pallen. Jeg håper jeg kan få til det, både på en, to og kanskje flere distanser, sier han og legger til at fellesstartene er hans favoritt.

– En rekker å bli kjent med både løypa, konkurrentene og føret. Da rekker vi å slite oss ut litt før vi skal spurte. Det er det jeg syns er morsomst og det er der jeg presterer best. Det blir moro. Det er da en ser hvem som ikke har gjort hjemmeleksen sin og trent, sier han.

Gjerdalen hadde definitivt gjort hjemmeleksen under ski-VM i Holmenkollen i 2011. Gull på stafetten, og så, på VMs siste dag, var han eneste lagkamerat som hang på da Petter Northug stakk på femmila.

Men dette var også løpet der Gjerdalen mistet det han selv kaller for godformen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Petter Northug blir gratulert av Tord Asle Gjerdalen etter at han vant 5-mila

Petter Northug blir gratulert av Tord Asle Gjerdalen etter at han vant femmila. (arkivbilde)

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Skal finne godformen igjen

De to siste årene har vært en kamp for å komme tilbake i verdenstoppen i langrenn. Så mens store deler av landslaget har lagt oppkjøringen til høyden, har Gjerdalen holdt seg i lavlandet. Det er slik han håper å finne formen før det braker løs i Italia.

– Det er her jeg får gått fort. Det er her jeg får funnet godformen. Den mistet jeg i kollen for to år siden, så det er vel her jeg skal finne den igjen.

– Hva betyr det å ikke ha vært i høyden?

– Det betyr at jeg har trent flere hardøkter, men det er en liten kapasitetsfordel av å være i høyden som noen drar med seg. Samtidig har jeg fått gjort andre ting som kanskje kan være viktigere, som hurtighet, styrke og den slags trening.

– Hvor hurtig er du nå?

– Bare vent og se, sier han lurt.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal