NRK Meny

«Ukjent» ukrainer vant VM-sprinten: – Det var litt overraskende

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no) Tora Berger (31) ble slått av den, for mange, ukjente Olena Pidhrushna fra Ukraina på lørdagens VM-sprint. Gullvinneren var like overrasket over seieren som alle andre.

Olena Pidhrushna, som representerer Ukraina, var suveren i sporet på sprinten i dag og gikk inn til gull på dagens VM-øvelse. Kommentator: Andreas Stabrun Smith. Redigering: Hilda Klaveness

VIDEO: Olena Pidhrushna fra Ukraina tok et overraskende gull på VM-sprinten i Nove Mesto.

Artikkelen er flere år gammel.

– Det var en stor overraskelse at jeg vant. Verken jeg eller treneren min trodde på det før start, sa ukrainske Pidhrushna på den internasjonale pressekonferansen etter rennet.

Den lykkelige vinneren hadde aldri vunnet et renn på øverste nivå før hun lørdag gikk inn til VM-gull på sprinten i Nove Mesto.

Tora Berger i Nove Mesto

Tora Berger var en glad sølvvinner etter 7,5 kilometer sprint i Nove Mesto.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Pidhrushna skjøt feilfritt, hadde sjette beste langrennstid, og slo Tora Berger på sølvplass med 6,4 sekunder i mål.

Les også: Tora tok VM-sølv: – Litt ergerlig

Tora: – Godt gjort

Den ukrainske jentas beste resultat før dagens gulløp er to 2.-plasser i verdenscupen, men i mesterskap har 26-åringen fra Ternopil i vest-Ukraina aldri vært bedre enn nummer tolv.

– Hun har gått en del bra løp tidligere i vinter, derfor var det ingen bombe at hun vant. Men litt overraskende er det jo, sier Tora Berger.

Da Berger får vite av en journalist at den ukrainske verdensmesteren ikke har en eneste verdenscupseier i karrieren, sier Berger:

– Da er det godt gjort å vinne i VM.

Flere favoritter skuffet

Lesja-jenta hevder hun kjenner godt til den ukrainske vinneren.

– Hun har vært såpass god at jeg vet hvem hun er. Det kommer ofte noen nye opp i mesterskap, ofte er det sånn at de beste ikke alltid innfrir og da kommer det noen andre og får til gode løp, sier Tora til NRK.no.

Berger har rett i at noen av favorittene ofte mislykkes. Så skjedde også på lørdagens sprint. Darja Domratsjeva fra Hviterussland har vært blant de beste på sprint til nå i sesongen, men på VM-sprinten pådro hun seg hele fem strafferunder og endte på 43.-plass.

Tyske Mariam Gössner skjøt to bom og ble nummer seks, mens regjerende OL-vinner på sprint, Anastasiya Kuzmina fra Slovakia, fikk løpet sitt ødelagt etter å ha brukt over 20 sekunder på ladekluss på den liggende skytinga.

VIDEO: Her går skytinga i kluss for Kuzmina

(artikkelen fortsetter under videoen)

Anastasiya Kuzmina slet med ladegrepet på første skyting under sprinten i VM i dag og med det røk alle medaljesjanser for sprinten. Kommentator: Andreas Stabrun Smith. Redigering: Hilda Klaveness

Her går det riktig galt for Kuzmina

Hemmelighetsfulle om suksessen

Ukraina hadde helklaff på sprinten. Foruten gullvinner Pidhrushna tok Vita Semerenko bronse etter feilfri skyting og 11. beste langrennstid.

På pressekonferansen etter løpet var bronsevinneren imidlertid svært sparsom med detaljene for hvordan ukrainerne har forberedt seg til mesterskapet.

– Jeg vil naturligvis ikke røpe hemmeligheten, men det handler om trening. Og i dag hadde vi veldig gode ski, sier Semerenko.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile