Hopp til innhold

– Da jeg så at de andre bommet, måtte jeg skyte fullt hus

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Da konkurrentene feilet på siste skyting, grep gullgrossisten Tora Berger (31) sjansen. Dermed vant hun sitt andre VM-gull i Nove Mesto.

Tora Berger er fornøyd med løpet og presset seg selv gjennom det hele. Reporter: Dag Erik Pedersen. Redigering: Hilda Klaveness

Tora Berger fikk med seg at konkurrentene feilet på siste skyting. Dermed tok hun seg god tid i håp om å skyte fullt hus.

– Jeg fikk med meg at de andre bommet. Da måtte jeg ta meg god nok tid og sørge for å skyte fullt hus. Det klarte jeg, sa en strålende fornøyd Tora Berger til NRK om sin siste skyting etter VM-gullet jaktstarten.

Etter én bom på den andre skytingen og to bom på den tredje, lå gullgrossisten dårlig an. Tetduoen Olga Zaitseva (Russland) og Krystyna Palka (Polen) hadde begge et forsprang på rundt 20 sekunder, og kunne gjøre opp om gullet seg imellom.

– Jeg trodde ikke at mine tre bom skulle holde til gull da jeg kom inn til siste skyting, sa Berger i målområdet etter løpet.

Men både Zaitseva og Palka pådro seg én bom hver på den siste skytingen. Dermed inviterte de også Berger inn i gullkampen.

Lesja-jenta lot ikke sjansen gå fra seg. Med en strålende siste serie skjøt hun ned samtlige fem blinker - før hun fosset ut i tet.

  • Se Tora Bergers fantastiske siste skyting!
Tora Berger skjøt fullt hus på siste skyting og dermed sikret seg gullmedaljen. Kommentator: Andreas Stabrun Smith. Redigering: Hilda Klaveness

Takler presset: Tora Berger holdt hodet kaldt og skjøt ned alle fem blinkene på sin siste skyting.

– Veldig bra langrennsform

Med solid fart i sporet var ledelsen ned til etterfølgerne aldri truet, og Berger gikk inn til gull 19,5 sekunder foran sølvvinner Palka. Lørdagens sprintvinner, Olena Pidhrusjna fra Ukraina, sikret bronsen.

– Jeg gikk veldig bra i sporet i dag. Den siste skytingen var god, men ellers ble det litt masete på standplass, oppsummerte Berger, og viste til sine tre bommer på standplass.

Bommene til tross, Berger viste seg som den beste skiskytteren på damenes jaktstart. Det lover godt for resten av VM for jenta som allerede står med to gull og én sølvmedalje.

Falt fra mulig medalje

Ann Kristin Flatland lå an til medalje etter fullt hus på den siste skytingen, men falt på sisterunden. Skiene brakk, og håpet om medalje brast for Flatland.

– Det var skikkelig dritt. Jeg vet ikke hva som skjedde, sa en skuffet Flatland til NRK.

Hun krasjet i Olga Zaitseva da hun forsøkte å avansere.

– Hun var veldig lei seg. Dette var ikke noe artig. Jeg fikk med meg at hun gikk ut fra den siste skytingen like bak meg, men at hun kom sent i mål. Det var veldig synd, sa Berger om lagvenninnen.

Tora Berger sikret sin første gullmedalje på jaktstart i VM og sitt andre i dette mesterskapet. Kommentator: Andreas Stabrun Smith. Redigering: Hilda Klaveness

Her går Tora Berger inn til VM-gull på jaktstart.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal