Toppseriespiller misfornøyd med lønnen: – Jeg kunne klage eller jobbe mer

Guro Pettersen er keeper i Vålerenga, i tillegg har hun fire deltidsjobber. Hun tror at fotballspillere har godt av å jobbe ved siden av fotballkarrieren.

Guro Pettersen sjonglerer fem jobber som toppfotballspiller

FEM JOBBER: Guro Pettersen har fire jobber i tillegg til å være keeper på VIF Damer.

Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK

– Jeg er misfornøyd med lønnen, derfor kunne jeg klage, eller velge å ha fire deltidsjobber i tillegg til fotballen, sier Guro Pettersen.

I Vålerenga er hun keeper, trener på rekruttalget og hun jobber i markedsavdelingen. I tillegg jobber hun i kommunikasjonsavdelingen hos OBOS og på Valle VGS. 27-åringen fyller med andre ord hele dagen.

Guro Pettersen trives i jobben sin hos OBOS

PÅ JOBB: Guro Pettersen jobber i kommunikasjonsavdelingen hos OBOS. Hun forteller at jobben gir henne energi og glede.

Foto: Jørn Tveter / NRK

– Lagvenninene mine sier at de ikke skjønner hvordan jeg får tid til å gjøre så mye, sier hun på vei til trening.

Pettersen forteller at det ofte blir lange dager, men at hun har valgt det selv og er heldig som har arbeidsgivere som er fleksible.

– Det er vanskelig å få en jobb som lar deg kombinere fotball og arbeid, så lenge du har en jobb som lar deg kombinere det så tror jeg det bare er bra.

– Jeg tror jeg blir en bedre fotballspiller av å jobbe med noe annet også. Da har jeg noe annet å tenke på enn bare fotball hele døgnet.

Guro Pettersen er halvprofesjonell. Det gir henne mindre lønn enn heltidsprofesjonelle spillere. I 2017 spilte hun for Fortuna Hjørring i Danmark. Da fikk hun kjenne på profftilværelsen, men det var ikke noe for 27-åringen den gang.

– Det var litt kjedelig, for jeg hadde ikke noe å gjøre på siden, sier hun.

Drømmen hennes er å bli helproff igjen en dag. Allikevel tenker hun at hun alltid vil ønske seg en jobb på siden, men å få så fleksible arbeidsgivere er ikke alltid like lett.

– Det er utfordrende

Stine Hovland spiller på Sandviken IL, og er som Pettersen halvprofesjonell, men hun deler ikke samme oppfatning som Vålerenga-spilleren.

– Jeg skulle gjerne hatt jobben som fotballspiller på heltid. Da hadde jeg brukt tiden min på å trene mer.

Kick Off med Toppserien

TAR PERMISJON: Stine Hovland vil være fotballspiller på heltid. Nå har hun tatt permisjon fra barnehagejobben for å satse.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hovland forteller at flere av toppspillerne overhodet ikke har en så fleksibel arbeidsdag som Pettersen. Den 28 år gamle landslagsstopperen er på sin side utdannet barnehagelærer og jobber som det i en 80-prosent stilling.

– Det er utfordrende. Det er ofte at jeg ikke rekker trening eller å spise før. Det er lange dager.

Hun har nå tatt permisjon frem til juni for å kunne satse fullt på fotballen.

– Dersom jeg skal komme meg til VM, så må jeg gjøre dette. Og jeg vil ofre alt for å komme til VM, selv om det gjør at jeg går i minus på inntektssiden.

– Jeg har en helt annen energi nå. Da jeg tidligere har blitt sliten bare på oppvarming, klarer jeg nå å gi alt.

Siste nytt

 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal