Toppseriens mestscorende til Australia: – Trengte nye utfordringer

Elise Thorsnes har holdt planene hemmelig siden august.

VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)

TIL AUSTRALIA: Elise Thorsnes er klar for den australske klubben Canberra United.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Elise Thorsnes bekrefter overfor NRK at hun flytter til Australia i tre måneder for å spille for Canberra United.

– Dette var klart i slutten av august, så jeg har klart å holde det hemmelig ganske lenge, ler hun.

Thorsnes har vært landslagets potet siden Martin Sjögren tok over som trener, og har bekledd stort sett alle posisjonene på banen. Mot Nederland gjorde hun sakene sine svært godt som venstreback – men i Australia skal hun mest sannsynlig spille spiss.

Rømmer fra Toppserien

– Jeg følte at jeg trengte nye utfordringer, og jeg hadde lyst til å oppleve noe nytt. Jeg har hørt mye bra om Australia, og at de er på vei opp når det gjelder fotball. Jeg tror det kan bli bra, sier hun.

Thorsnes føyer seg inn i rekken av toppseriespillere som tar turen til utlandet. I fjor gikk Norges trofaste spiss, Isabell Herlovsen, til den kinesiske klubben Jiangsu – noe som også endte med at hun måtte ta en pause fra landslaget.

16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Barcelona.

MESTSCORENDE: Ingen har scoret flere mål i Toppserien enn Elise Thorsnes for Avaldsnes.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Thorsnes reiser dagen etter cupfinalen med Avaldsnes, og er tilbake i Norge i slutten av februar. Hun går dermed kun glipp av to landslagssamlinger, og er tilbake før neste VM-kvalifiseringskamp i april.

– Jeg har snakket med Martin (Sjögren) om det, og han har gitt meg lov. Han har faktisk trent hun som er trener i den klubben, så han kjenner henne godt, og stoler på at jeg er i trygge hender der, sier 29-åringen.

Har takket nei til profftilbud

Toppseriens toppscorer har tidligere takket nei til flere profftilbud i utlandet fordi det ikke har passet, men nå føler hun seg klar for å ta det neste steget ut.

– Det blir i alle fall godt å komme til varmere strøk og slippe kulden i Norge. Det er bare tre måneder, så om jeg ikke skulle trives så klarer jeg å holde ut, sier hun.

Thorsnes går dog glipp av sesongstarten i Australia, som starter lørdag.

Fotball damer

FÅTT TILLATELSE: Elise Thorsnes har fått tillatelse fra landslagssjef Martin Sjögren til å dra.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Viktig Barcelona-seier

  Philippe Coutinho satte inn det siste målet da Barcelona slo Valencia 3-1 i La Liga søndag kveld. José Gayà sendte gjestene i en tidlig ledelse på Nou Camp, men Ansu Fati brakte raskt balanse i regnskapet – før Memphis Depay sendte Barca i ledelsen fra straffemerket.

  Dermed tok Barcelona en viktig seier etter en uvanlig svak start på sesongen.

  y-a5aa9cieA
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Håndballpresidenten fikk korona

  Håndballpresident Kåre Geir Lio har fått korona i etterkant av håndballjentenes landskamper, skriver VG. Bærum kommune opplyser søndag kveld til at det er minst 32 smittede etter at Norge og Slovenia møttes i Nadderud Arena 7. oktober med 1526 tilskuere til stede, opplyser avisen, ifølge NTB.

  jZArKDEu_ng
  Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
 • Sikret viktig Brann-poeng

  I kampen ingen kunne tape i bunnstriden i Eliteserien så det lenge ut til at Stabæk skulle vinne 1-0. Så dukket Kasper Skaanes opp på overtid og sørget for 1-1, melder NTB.

  Ett poeng gjør at Brann fortsatt ligger på kvalikplass, nå med 19 poeng. Stabæk er poenget bak, men tre foran Mjøndalen, som tapte hele 0-7 for Haugesund. Alle de tre lagene har åtte kamper igjen å spille.

  cFE6RCViJQQ
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal