Hopp til innhold

Toppseriens mestscorende til Australia: – Trengte nye utfordringer

Elise Thorsnes har holdt planene hemmelig siden august.

VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)

TIL AUSTRALIA: Elise Thorsnes er klar for den australske klubben Canberra United.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Elise Thorsnes bekrefter overfor NRK at hun flytter til Australia i tre måneder for å spille for Canberra United.

– Dette var klart i slutten av august, så jeg har klart å holde det hemmelig ganske lenge, ler hun.

Thorsnes har vært landslagets potet siden Martin Sjögren tok over som trener, og har bekledd stort sett alle posisjonene på banen. Mot Nederland gjorde hun sakene sine svært godt som venstreback – men i Australia skal hun mest sannsynlig spille spiss.

Rømmer fra Toppserien

– Jeg følte at jeg trengte nye utfordringer, og jeg hadde lyst til å oppleve noe nytt. Jeg har hørt mye bra om Australia, og at de er på vei opp når det gjelder fotball. Jeg tror det kan bli bra, sier hun.

Thorsnes føyer seg inn i rekken av toppseriespillere som tar turen til utlandet. I fjor gikk Norges trofaste spiss, Isabell Herlovsen, til den kinesiske klubben Jiangsu – noe som også endte med at hun måtte ta en pause fra landslaget.

16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Barcelona.

MESTSCORENDE: Ingen har scoret flere mål i Toppserien enn Elise Thorsnes for Avaldsnes.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Thorsnes reiser dagen etter cupfinalen med Avaldsnes, og er tilbake i Norge i slutten av februar. Hun går dermed kun glipp av to landslagssamlinger, og er tilbake før neste VM-kvalifiseringskamp i april.

– Jeg har snakket med Martin (Sjögren) om det, og han har gitt meg lov. Han har faktisk trent hun som er trener i den klubben, så han kjenner henne godt, og stoler på at jeg er i trygge hender der, sier 29-åringen.

Har takket nei til profftilbud

Toppseriens toppscorer har tidligere takket nei til flere profftilbud i utlandet fordi det ikke har passet, men nå føler hun seg klar for å ta det neste steget ut.

– Det blir i alle fall godt å komme til varmere strøk og slippe kulden i Norge. Det er bare tre måneder, så om jeg ikke skulle trives så klarer jeg å holde ut, sier hun.

Thorsnes går dog glipp av sesongstarten i Australia, som starter lørdag.

Fotball damer

FÅTT TILLATELSE: Elise Thorsnes har fått tillatelse fra landslagssjef Martin Sjögren til å dra.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny nedtur for Chelsea

  Chelseas stjernegalleri sliter med å score mål. Søndag ble det 0-1-tap for Aston Villa på hjemmebane i Premier League.

  Chelsea har slitt denne sesongen og står med bare én seier på de seks første kampene. London-klubben har scoret fem mål. Bare Luton (3) og Burnley (4) har scoret færre.

  Mot Aston Villa var Chelsea lenge med i kampen om alle poengene, men et rødt kort til Malo Gusto i 2. omgang ga Villa fordelen de trengte. Ollie Watkins ble matchvinner etter 73 minutter.

  Gusto taklet Lucas Digne stygt og ble sendt i garderoben etter en VAR-sjekk. 15 minutter senere kriget Watkins seg inn i 16-meteren og fikk to sjanser før han skjøt i mål via stolpen.

  tzSTDFEPtz4
  Foto: AP
 • Lekkert mål i ny Liverpool-seier

  Darwin Núñez scoret et flott mål da Liverpool tok sin femte strake Premier League-seier med 3-1 over West Ham søndag.

  Nuñez-målet kom etter en times spill på Anfield. Alexis Mac Allister slo et svært delikat innlegg som Nuñez ekspederte videre i mål med en god avslutning. Uruguayaneren måtte time skuddet perfekt på ballen som falt ned foran ham. På tampen fastsatte Diogo Jota resultatet.

  Før det hadde Mohamed Salah sendt vertene i føringen mens Jarrod Bowen utlignet før pause.

  Liverpools eneste poengtap denne sesongen kom i åpningskampen mot Chelsea (1-1). Siden den gang har de rødkledde vunnet alle kampene sine til tross for at de i flere av oppgjørene har kommet under. (NTB)

  2d28DHkq0Mw
  Foto: AP
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste