NRK Meny
Normal

Toppscoreren har tro på direkte opprykk

Det er lenge siden Dag Alexander Olsen spilte like mye fotball som han har gjort i år. Nå vil han krone sesongen med direkte opprykk til eliteserien. Følg kampen her.

Momo Gueye, Dag Alexander Olsen og Christian Berg

Dag Alexander Olsen (i midten) har holdt seg skadefri hele sesongen og står med seks mål i 1. divisjon. Her er han på fotballens dag i Fredrikstad sammen med Momo Gueye og Christian Berg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Den 24 år gamle spissen har i flere år vært plaget av alvorlige skader. Derfor måtte han også gjennom en lang periode med prøvespill før han omsider ble tilbudt kontrakt i vinter.

Olsen har svart med å spille 20 av 21 seriekamper så langt denne sesongen, og er i tillegg klubbens toppscorer med seks mål.

– Det begynner å bli lenge siden jeg har spilt så mye fotball som denne sesongen. Jeg er veldig fornøyd med at kroppen har holdt seg. Jeg håper det fortsetter, og at jeg kan fortsette å spille gode kamper og score mål, sier han til NRK.

Møter nedrykkstruet Alta

Dag Alexander Olsen

Olsen tror selv at FFK skal klare å stjele en av opprykksplassene som per i dag innehas av Sandefjord og Tromsø.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Fredrikstad er inne i en god periode og står med åtte strake kamper uten tap i 1. divisjon. Kun ett tap har det blitt på de siste 14.

– Vi har hatt gode resultater over en lang periode, og det gleder vi oss over. Vi får bare jobbe hardt for å holde på denne bølgen så lenge som mulig, sier FFK-trener Håkon Wibe Lund.

Den gode formen har ført FFK opp på en tredjeplass i 1. divisjon – fem poeng bak opprykkstippede Tromsø.

I kveld får klubben besøk av et nedrykkstruet Alta hjemme på Fredrikstad stadion. En kamp FFK helst bør vinne dersom håpet om direkte opprykk skal leve videre.

– Det er bra med selvtillit i laget nå og vi går for tre poeng. Men de trenger poeng for å overleve i denne ligaen, så det blir hard kjemping fra begge lag. Vi får håpe at det er vi som står igjen med tre poeng til slutt, sier Dag Alexander Olsen.

– Skal være overlegne hjemme

Håkon Wibe Lund

FFK-trener Håkon Wibe Lund er mest opptatt av at spillerne skal være konsentrerte gjennom 90 minutter hjemme mot Alta i kveld.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Også treneren mener alle de tre poengene bør bli igjen i «Plankebyen» når dommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen blåser av for full tid.

Men han innrømmer at det kan bli tøft – spesielt dersom spillerne ikke er fullt konsentrerte i 90 minutter.

– Jeg synes at vi skal være såpass overlegne hjemme at vi skal gå for tre poeng hver eneste gang. Det gjør vi for så vidt i alle kamper vi spiller. Men vi er ikke så veldig opptatt av hvor vi er på tabellen, eller hvilke lag vi møter. For oss handler det om å være fokuserte på det vi skal være gode på. Det blir også nøkkelen mot Alta. Klarer vi å fokusere 100 prosent på det vi skal gjøre, så vil vi være et lag å regne med.

Men om treneren ikke har fokus på hvor laget ligger på tabellen, har han en toppscorer som gjerne vil krone sin beste sesong på lenge med opprykk.

Og da gjerne uten å måtte gå omveien om kvaliken.

– Personlig har jeg stor tro på direkte opprykk. Men det betyr at vi må vinne alt og de andre må feile. Det er selvfølgelig ikke lett, men jeg har troa på at det kan gå. Man må vinne for å rykke opp, men vi skal klare det, sier en bestemt Dag Alexander Olsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zlatan klar for Los Angeles Galaxy

  I en helsides annonse i Los Angeles Times blir overgangen for Zlatan Ibrahimovic til Los Angeles Galaxy bekreftet.

  – Kjære Los Angeles, vær så god! skriver Zlatan og blir avbildet i annonsen i sin nye drakt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner