NRK Meny
Normal

Toppidrettssjef vil lære av Carlsen

Toppidrettssjef Jarle Aambø er mektig imponert over Magnus Carlsens turneringsseier i Kina. Nå vil han lære av sjakk-stjernen.

Magnus Carlsen
Foto: NRK

- Det har har gjort, er en fantastisk sterk prestasjon. Han har vist mye bra før også, men det han gjør nå, viser at han er i utvikling. Det nye som har kommet inn rundt ham, virker tydeligvis positivt, sier Aambø til NRK.

- Vi vet hvor stort sjakk er, og det at Norge får fram sånne enere, blir man imponert av, sier Aambø.

Han ønsker nå å invitere Carlsen til et tettere samarbeid med Olympiatoppen og Toppidrettssenteret.

Artikkelen fortsetter under videoen

- Vi kan lære av Magnus

- Vi vil gjerne ha en dialog med Magnus. Kanskje kan vi lære noe av det han gjør for å forbedre seg hele tiden, og se på hva vi eventuelt kan bidra med, sier Aambø.

Carlsen har også stor tro på et amarbeid med Olympiatoppen.

- Vi har mye til felles. Vi har en stor prestasjonskultur, og vi prøver hele tiden å perfeksjonere oss på alle måter i det vi gjør, sier Carlsen på telefonen fra Kina.

Konge

Sjakktrener Simen Agdestein tror Magnus Carlsen nå er i ferd med å innta verdenstoppen.

- Han har lenge vært kronsprins, men da én av flere. Nå er han i ferd med å ta steget opp til konge, sier Agdestein etter Carlsens seier i turneringen i Kina.

Les også: Carlsen vant og skrev sjakkhistorie

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag