Normal

Toppadvokater ringer Johaug for å tilby hjelp i ankesaken

Advokater fra nær og fjern tar kontakt med Therese Johaugs støttespillere for å tilby sine tjenester i ankesaken. Hvor mye hjelpen koster, vet de derimot ikke.

Christian Hjort og Therese Johaug

FÅR HJELP: Advokat Christian Hjort (v.) blir ikke alene om å forsvare Therese Johaug i CAS. Teamet rundt henne får tilbud om hjelp fra advokater i flere land.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Etter at Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag anket Therese Johaugs 13 måneder lange dopingutestengelse, har det strømmet inn med folk som ønsker å hjelpe den norske langrennsløperen.

– Det er både norske og utenlandske advokater som har jobbet med slike saker, forteller Johaugs manager, Jørn Ernst.

Jørn Ernst

OPPMERKSOMHET: Johaug-manager Jørn Ernst mener pågangen viser at saken har fått stor oppmerksomhet også i utlandet.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ankesaken skal opp i Idrettens voldgiftsdomstol (CAS), hvor det kan ende med at utestengelsen forlenges.

Helt siden det i høst ble kjent at Johaug hadde avlagt en positiv dopingprøve, har Johaug og hennes hjelpere fått tilbud om direkte hjelp og råd og tips. Men etter at FIS anket dommen fra Domsutvalget i Norges idrettsforbund, har pågangen økt.

– Da kom det tre-fire konkrete henvendelser de første dagene etter det, som gikk på at de hadde hatt erfaring og har jobbet med saker og har kjennskap til systemet, forteller Ernst.

Vil få inn hjelp

Advokat Christian Hjort, som har bistått Johaug hele veien, skal nå finne ut hvem av dem som tar kontakt, de vil spørre om hjelp.

– Hjort og hans team, som jobber med saken, vurderer å ta kontakt med dem de mener er relevante. Og så setter vi sammen den kompetansen vi trenger, forteller Ernst.

Han er klar på at de ikke kommer til å ta fatt på ankesaken uten nye krefter utenfra.

– Vi har vurdert at vi må ha inn kompetanse som har erfaring fra CAS, så det kommer vi til å søke, sier han.

Vet ikke prislappen

Manageren forteller at tilbyderne deler seg inn i to grupper: De som ønsker å involvere seg i saken og de som kun vil komme med råd og tips. Hva hjelpen fra første gruppe vil komme til å koste, vet de derimot ikke ennå.

– Så langt har vi ikke fått noen som har tilbudt seg å jobbe gratis, nei. Vi har for så vidt ikke diskutert med den hverken den ene eller den andre veien, sier han.

Uansett hva det ender med å koste, slipper Johaug selv å ta regningen. Den er det Norges Skiforbund som tar.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal