Hopp til innhold

Topp ti for både Rooth og Skotheim

Det ble topp ti for både Markus Rooth og Sander Skotheim. Markus Rooth tapte terreng på tampen i 1500 meter, som avsluttet tikampen i Budapest. Han gikk fra sjette plass til åttende plass.

– Jeg hang på fram til siste runde. Det kostet ganske mye. Det var tungt og varmt på 1500-meteren, og da jeg mistet feltet på sisterunden så gikk det tomt, sier Rooth til NRK.

– Jeg har nok litt vel mye muskler til å løpe fort på 1500. Så når først melkesyre, så kommer det ganske mye av det, ler han.

– Sander og jeg er fra samme by, samme klubb, men vi deler ikke samme filosofi og trener ikke sammen. Det er kanskje det mest imponerende.

Sander Skotheim vant 1500-meteren og rykket dermed opp til tiende plass sammenlagt.

– Det var helt greit. Det var ikke noe bra mangekamp totalt sett, jeg lå langt bak på mange av øvelsene. 1500 gikk faktisk ganske bra. Jeg følte ikke jeg spurtet maks, så jeg følte jeg hadde enda mer å gå på, sier Skotheim til NRK etter målgang.

Rooth var omlag 250 poeng unna pallen, mens Skotheim totalt endte rundt 500 poeng bak edelt metall.

Gullet gikk til canadiske Pierce Lepage, mens landsmann Damian Warner tok sølvet.

(NRK/NTB)

Friidretts-VM 2023: Dag 8
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siste nytt

 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Casper Ruud slått ut av verdenstoer Carlos Alcaraz i kvartfinalen i Beijing

  Casper Ruud rystet Carlos Alcaraz i starten, men ble etter hvert spilt i stykker og tapte 4-6, 2-6 i kvartfinalen i ATP500-turneringen i Beijing.

  Det skjedde i en kamp der spanjolen hentet fram tennis fra ypperste nivå etter å ha slitt litt i åpningen. Ruud ledet 3-0 i første sett, blant annet etter å ha avverget fem bruddballer i første game, men derfra ble det vanskelig mot den seiersvante verdenstoeren.

  Alcaraz brøt Ruuds serve to ganger på rad og fikk kampen inn i sitt spor. Han fulgte opp med å serve inn to blanke game og tok åpningssettet med 6-4.

  I annet sett ble Ruud brutt til 1-2 i et langt game, og selv om han presset Alcaraz flere ganger, var den 1.-seedede motstanderen jevnt over et hakk foran.

  Alcaraz imponerte tidvis med stor mobilitet og publikumsvennlig tennis, og han viste at han har alle typer slag i sin verktøykasse. Samtidig hang Ruud godt med, og han ga spanjolen kamp om poengene hele veien inn.

  Nordmannen sto med tap i alle tre tidligere møter med Alcaraz, og det skulle ikke lykkes denne gangen heller. Ruud ble brutt igjen til 2-5, og verdenstoeren kunne deretter serve inn seieren med 6-2. (NTB)

  ATP 500 - China Open
  Foto: FLORENCE LO / Reuters
 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste