NRK Meny
Normal

– Jeg tenkte at det kom til å gjøre vondt

LIVIGNO/OSLO (NRK): Didrik Tønseth smalt i asfalten i 50 km/t og var fortsatt svimmel og måtte unngå brå bevegelser da han møtte norsk presse i Livigno.

Didrik Tønseth

HELDIG: Didrik Tønseth møtte norsk presse i Livigno onsdag. Skiløperen var fortsatt svimmel på grunn av hjernerystelsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Med hjernerystelse møtte Tønseth media i den italienske landsbyen, og snakket for første gang ut om den dramatiske ulykken som skjedde mandag.

– Jeg kjenner at hendelsen sitter i kroppen. Jeg har fått meg en støkk. Men jeg er «nødt opp i hoppbakken igjen», som hopperne pleier å si etter fall. Jeg må sette utfor en gang til, sier Tønseth.

– Flaks i uhellet

Herrelandslaget var på langtur i fjellene rundt Livigno da en gruppe løpere rykket fra de andre på vei ned fjellet.

Herrene kjører beinhard konkurranse også på trening, og i forsøket på å ta igjen utbryterne gikk det galt.

I en fart på 50 km/t fikk Tønseth en stein i bakhjulet på den ene rulleskien, roterte rundt og smalt i bakken.

Resultatet var en hjernerystelse og skrubbsår nedover leggene. Men det kunne gått så mye verre og Tønseth mener han var heldig.

– Drikkebeltet tok imot den første støyten, og så tok hjelmen den neste støyten. Så jeg hadde flaks opp i alt uhellet. Sjur (Røthe) og Holund (Hans Christer) var rett bak, så det var flaks at de ikke ble med i samme velten, forteller Tønseth, som også rakk å fundere på konsekvensene mens han svevde i lufta.

– Jeg tenkte at dette kommer til å gjøre vondt. Dette blir alvor, smiler den sindige trønderen.

– Bruk hjelm

Ulykken minnet ham på at hjelmen er en livsviktig del av utstyret.

– Jeg har hørt utallige ganger før at hjelm er viktig. Det er utrolig hva en slik isoporhinne på hjelmen kan ta imot. Oppfordringen er å bruke hjelm, og tenke seg litt om, sier Tønseth.

For andre gang på kort tid ble det norske herrelandslaget rammet av en rulleskiulukke. Martin Johnsrud Sundby fryktet at OL-sesongen skulle ryke da han falt og skadet baksiden av låret på tur i Oslo i begynnelsen av august.

Treningsforbud

Men skaden var bedre en fryktet og Røa-karen er tilbake i trening.

Tønseth har foreløpig fått treningsforbud av legen, og høydeoppholdet i Italia kan ryke dersom han ikke føler seg bedre i de neste dagane.

– Jeg må ta det helt med ro de neste 3-4 dagene. Deretter skal jeg prøve å begynne å trene igjen.

– Vurderer du å reise hjem?

– Jeg får se. Dersom jeg kan begynne å trene igjen snart, så blir jeg hele oppholdet, sier Didrik Tønseth.

Siste nytt

 • Ekstraordinært Forbundsting

  Norges Cykleforbund vil avholde et ekstraordinært Forbundsting før sitt ordinære ting 10-11. mars 2018. Det etter at de torsdag kveld mottok et tilstrekkelig antall tilbakemeldinger fra klubber og regioner som krevde dette. Dato og sted er ikke avklart.

 • Tor Odvar Moen er ferdig i Larvik

  Larviks håndballtrener Tor Odvar Moen får ikke fornyet kontrakt. Det melder TV2. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Det har ikke kommet frem noe begrunnelse for hvorfor kontrakten ikke blir fornyet.

  Tor Oddvar Moen, trener i Larvik
  Foto: John-André Samuelsen / NRK
 • Nå er Norge mestvinnende i Sotsji

  Etter nye russiske utestengelser er Norge nå den nasjonen som står med flest gullmedaljer i Sotsji-OL i 2014. Bobkjører Alexander Zubkov ble fratatt sine to gullmedaljer fredag, og dermed står Russland med 10 gull. Norge tok 11.

  Gullmedalje
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvalifisering