NRK Meny
Normal

– Jeg tenkte at det kom til å gjøre vondt

LIVIGNO/OSLO (NRK): Didrik Tønseth smalt i asfalten i 50 km/t og var fortsatt svimmel og måtte unngå brå bevegelser da han møtte norsk presse i Livigno.

Didrik Tønseth

HELDIG: Didrik Tønseth møtte norsk presse i Livigno onsdag. Skiløperen var fortsatt svimmel på grunn av hjernerystelsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Med hjernerystelse møtte Tønseth media i den italienske landsbyen, og snakket for første gang ut om den dramatiske ulykken som skjedde mandag.

– Jeg kjenner at hendelsen sitter i kroppen. Jeg har fått meg en støkk. Men jeg er «nødt opp i hoppbakken igjen», som hopperne pleier å si etter fall. Jeg må sette utfor en gang til, sier Tønseth.

– Flaks i uhellet

Herrelandslaget var på langtur i fjellene rundt Livigno da en gruppe løpere rykket fra de andre på vei ned fjellet.

Herrene kjører beinhard konkurranse også på trening, og i forsøket på å ta igjen utbryterne gikk det galt.

I en fart på 50 km/t fikk Tønseth en stein i bakhjulet på den ene rulleskien, roterte rundt og smalt i bakken.

Resultatet var en hjernerystelse og skrubbsår nedover leggene. Men det kunne gått så mye verre og Tønseth mener han var heldig.

– Drikkebeltet tok imot den første støyten, og så tok hjelmen den neste støyten. Så jeg hadde flaks opp i alt uhellet. Sjur (Røthe) og Holund (Hans Christer) var rett bak, så det var flaks at de ikke ble med i samme velten, forteller Tønseth, som også rakk å fundere på konsekvensene mens han svevde i lufta.

– Jeg tenkte at dette kommer til å gjøre vondt. Dette blir alvor, smiler den sindige trønderen.

– Bruk hjelm

Ulykken minnet ham på at hjelmen er en livsviktig del av utstyret.

– Jeg har hørt utallige ganger før at hjelm er viktig. Det er utrolig hva en slik isoporhinne på hjelmen kan ta imot. Oppfordringen er å bruke hjelm, og tenke seg litt om, sier Tønseth.

For andre gang på kort tid ble det norske herrelandslaget rammet av en rulleskiulukke. Martin Johnsrud Sundby fryktet at OL-sesongen skulle ryke da han falt og skadet baksiden av låret på tur i Oslo i begynnelsen av august.

Treningsforbud

Men skaden var bedre en fryktet og Røa-karen er tilbake i trening.

Tønseth har foreløpig fått treningsforbud av legen, og høydeoppholdet i Italia kan ryke dersom han ikke føler seg bedre i de neste dagane.

– Jeg må ta det helt med ro de neste 3-4 dagene. Deretter skal jeg prøve å begynne å trene igjen.

– Vurderer du å reise hjem?

– Jeg får se. Dersom jeg kan begynne å trene igjen snart, så blir jeg hele oppholdet, sier Didrik Tønseth.

Siste nytt

 • Liverpool herjet med West Ham

  Liverpool er oppe på andreplass på tabellen etter lørdagens nedsabling av West Ham. Scoringer av Emre Can, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané gjorde at Michail Antonios nettkjenning ikke ble noe annet enn et trøstemål. Kampen endte 4-1.

  FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-WEST HAM
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Danske vant vårklassiker

  Michael Valgren Andersen overrasket med seier i Omloop Het Nieuwsblad. Amund Grøndahl Jansen ble beste norske på 19.-plass. Truls Korsæth ble nummer 94, mens både Edvald Boasson Hagen og Daniel Hoelgaard brøt sesongens første klassiker, ifølge NTB.

  Belgium Cycling Omloop Het Nieuwsblad
  Foto: Francois Walschaerts / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin