Hopp til innhold

Tønseth nær sjokkbronse: – Det var j**** surt

FALUN/OSLO (NRK): Didrik Tønseth overrasket alle med et superløp på 30-kilometeren i VM. Men 23-åringen tapte medaljen på målstreken i kamp mot Alex Harvey.

Tønseth

SE VIDEO: Her kan du se den spennende avslutningen på 30-kilometeren.

 • Se hele resultatlisten nederst i artikkelen!
Didrik Tønseth

SKUFFET: Didrik Tønseth misset pallen med noen få meter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det var jævlig surt med fjerdeplass. Selvfølgelig er jeg fornøyd, men fjerdeplass er jo egentlig ingenting, sier Didrik Tønseth til NRK.

Han kjempet febrilsk om en medalje på lørdagens 30-kilometer med skibytte i Falun, men måtte se seg slått på oppløpet.

Det var til slutt Maksim Vylegzjanin som stakk av med seieren, mens Dario Cologna tok sølvmedaljen foran Alex Harvey.

Ville ikke se egen spurt i reprise

Mesterskapsdebutanten Tønseth har en andreplass i verdenscupen som sin beste plassering og forbløffet «alle» da han plutselig var med i kampen om VM-gull lørdag.

23-åringen hang med helt til siste slutt, men klarte ikke gjøre noe med Harvey da canadieren satte inn det siste giret på oppløpet.

– Jeg tenkte at «nå har jeg Harvey», og jeg gadd ikke snu meg, men plutselig kom han. Jeg må bruke de neste par årene på å trene avslutning, sier Tønseth.

Nordmannen slo ut med armene og kikket skuffet mot publikum da han innså at medaljen glapp.

Etter løpet ville han helst ikke se reprisen av spurten da han ble intervjuet av NRKs Ida Nysæter Rasch.

– Er det noe å se på? Det der ser ikke bra ut, smiler han mens han kikker på skjermen.

Selv om det var tydelig at han var skuffet etter fjerdeplassen, var trønderen i godt humør. Han var spesielt fornøyd med å slå trøderkollegene Niklas Dyrhaug og Petter Northug.

– Det ble i hvert fall KM-gull - kretsmesterskapet i Sør-Trøndelag, sier han.

Intervju med Didrik Tønseth.

SE VIDEO: Her forteller Didrik Tønseth om den sure fjerdeplassen.

Lå i tet hele veien

Hovedfeltet sprakk fort de første kilometerne av løpet, noe som førte til at rundt 20 utøvere samlet seg i front.

Mens Petter Northug valgte – som så mange ganger før – å legge seg på halen av feltet gjennom store deler av løpet, lå Tønseth i front og jobbet hardt gjennom hele løpet.

På den siste runden var Tønseth på tå hev da Dario Cologna prøvde å rykke i Mördarbacken.

Det var ikke Petter Northug som til slutt ble nummer elleve – 0.39,2 bak Vylegzjanin.

– Jeg hadde virkelig unt Didrik en medalje, det hadde han fortjent, men han mangler nok litt på avslutningen. Han har fortsatt sin beste øvelse igjen på femmila, sier Northug.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde

Cupfest på NRK – sjå målene fra første runde

Torsdag var det duka for cupfest her på NRK. Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga var blant laga som skal i elden. Alle måla frå kampane med eliteserielaga kan du sjå her:

Siste nytt

 • Reinkind og Sagosen hjalp Kiel til sluttspill

  Sander Sagosen kunne juble for semifinaleplass i mesterligaen etter å ha hjulpet Kiel til 33-32-seier over gamleklubben Paris Saint-Germain.

  Han kunne feire sammen med Haarald Reinkind, som scoret seks av målene i den svært dramatiske returkampen. Sagosen scoret tre mål på en dag da ingen av nordmennene hadde god uttelling. Reinkind skjøt hele tolv ganger, Sagosen åtte.

  Derimot var Magnus Landin dødelig effektiv, med sju mål på like mange avslutninger. Det var han som sendte hjemmelaget foran for godt på vei mot sammenlagt 63-62-seier.

  Kiel er semifinaleklar sammen med Barcelona, ungarske Veszprém og polske Kielce.

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Burnley rotet bort ledelsen – fortsatt i nedrykksfare

  Burnley rotet bort ettmålsledelsen mot Aston Villa og endte til slutt med poengdeling. Burnley gikk til pause med 1-0-ledelse etter en straffescoring av Ashley Barnes, men Aston Villa brukte ikke lang tid på å utligne i andre omgang. 48 minutter inn i kampen dunket Emiliano Buendia inn 1-1 og sikret uavgjort.

  Dermed tok nedrykkstruede Burnley med seg ett poeng og klatret over nedrykksstreken, men er fortsatt i fare for å rykke ned. Laget er á poeng med Leeds på tabellen, men sistnevnte er under streken før siste runde på dårligere målforskjell.

 • Alonso reddet uavgjort for Chelsea

  Chelsea sikret ett poeng etter 1-1 hjemme mot Leicester. James Maddison sendte gjestene i føringen allerede etter syv minutter, da han scoret fra distanse. Chelsea svarte ti minutter før pause. Reece James løftet ballen inn i boksen, og Marcos Alonso smalt den inn på hel volley. Andre omgang ble målløs, men det ene poenget gjør at Chelsea i praksis sikret tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste