Tønseth må trekke seg fra friidretts-NM etter fall på rulleski

SANDNES (NRK): Didrik Tønseth skulle jakte både medalje og rekord under NM i friidrett til helgen. Men 10.000 meteren går uten ham.

Holmenkollen skishow

TREKKER SEG: Didrik Tønseth, her fra Holmenkollen Skishow tidligere i sommer, blir ikke å se under helgens friidretts-NM.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det forteller langrennsprofilen til NRK.

– Jeg må dessverre stå over. Jeg falt på en rulleski-økt for en tid tilbake og siden det har jeg hanglet litt. Det er ikke verre enn det. Jeg har fått trent høvelig, men ikke optimalt. Målet var å løpe, sette rekord og ta NM-medalje. Men du må være helt på topp og i bra form hvis du skal stille på noe sånt, sier Tønseth.

– Det er ganske tøft for en skiløperkropp å løpe mange runder på bane. Det er en risiko med det, det er det som ligger til grunn for avgjørelsen, sier 28-åringen – og legger til at det er i siden han har fått en kjenning etter fallet.

 • NRK sender friidretts-NM fra fredag 02. august, klokken 17:50 på NRK 1.

– Ikke vits å ta noen sjanse

Han har aldri lagt skjul på at han hadde tenkt å løpe 10.000 meteren i NM på søndag.

Tønseth har allerede imponert på friidrettsbanen og førstkommende helg var målet å bli den raskeste langrennsløperen noen gang på nettopp denne distansen. Rekorden har Magnar Lundemo på tiden 29:30,4.

– Det er kjedelig, sier han på spørsmål om det er tungt at han ikke kan gå for rekorden allerede nå.

Therese Johaug

STILLER PÅ START: Therese Johaug skal delta under årets friidretts-NM.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Men jeg får prøve å oppsøke noen felt senere i høst der det legges opp til solid fart. Nå er det ikke vits i å ta noen sjanser, i hvert fall. Det hadde ikke blitt optimalt med den oppladningen jeg har hatt den siste uken. Da er det bare å kjøre trygt, sier Tønseth.

En annen langrennsløper, Therese Johaug, stiller til start i kvinneklassen på 10.000 meter under helgens NM.

Tror Tønseth kunne tatt rekord

NRKs friidretts- og langrennskommentator, Jann Post, påpeker at Tønseth også går glipp av viktig trening fremover.

– Det er synd først og fremst med tanke på langrennssesongen. Han får ikke trent optimalt i denne perioden på grunn av fallet, og jeg håper ikke det er noe langvarig. Jeg skjønner godt at han ikke vil løpe 25 runder på bane hvis han ikke er bra forberedt, sier Post.

Kommentatoren tror at Tønseth hadde hatt gode muligheter til å slå Lundemos rekord.

– Han løp veldig fort allerede i mai på en 10.000 meter, så jeg tror han hadde hatt gode muligheter får å komme under 29:30. Hvis han hadde fått trent inn mot dette sånn som han hadde ønsket, så tror jeg det kunne gått, understreker Post.

Les også: Debatten raser rundt Johaugs NM-deltakelse

Siste nytt

 • Basket-legenden Kobe Bryant er død

  Det skriver det amerikanske nettstedet TMZ. Politiet i Los Angeles bekrefter på Twitter at fem mennesker har omkommet i en helikopter-ulykke søndag. Ifølge nettstedet TMZ er Kobe Bryant en av disse fem personene. Det melder også kilder til ESPN. Bryant ble 41 år gammel og spilte hele sin NBA-karriere for Los Angeles Lakers, hvor han vant hele fem NBA-titler.

  Former NBA player Bryant attends a community screening for the film "Just Mercy" in Los Angeles
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters
 • Ødegaards Sociedad knuste Mallorca

  Martin Ødegaard og Real Sociedad vant 3–0 over Mallorca i La Liga søndag. Svenske Alexander Isak sendte hjemmelaget i ledelsen helt i starten av andreomgang. Et selvmål av Fran Gamez sørget for at det stod 2–0 til Real Sociedad. Ødegaard smelte til etter 81 minutter, og på returen sørget Christian Portu for 3–0. La Real er nå bare to poeng unna fjerdeplassen som gir mulighet for mesterligaspill.

  -
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Liverpool må ha omkamp

  Liverpool gav bort tomålsleiing og greidde berre 2-2 mot Shrewsbury frå nivå 3 i fjerde runde av FA-cupen. Det betyr omkamp om ti dagar.

  Curtis Jones scora tidleg, og Shrewsbury laga sjølvmål få sekund etter pause.

  Men så sette Shrewsbury inn Jason Cummings, og han scora to gonger - det første på straffe.

  Det blir dermed omkamp på Anfield, og det er nok Shrewsbury mest nøgd med.

  Jason Cummings, Shrewsbury
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal