NRK Meny
Normal

Tønnesen i tenkeboksen - jaktes av storklubb

PARIS/OSLO (NRK): Kent Robin Tønnesen (25) var en viktig del av den norske VM-bragden i Frankrike. Nå skal han bestemme seg for hvor han fortsetter karrieren.

tønnesen

ETTERTRAKTET: Kent Robin Tønnesen storspilte i VM. Nå jaktes han av ungarsk toppklubb.

Foto: Thomas Samson / AFP

– Det er utrolig smigrende å bli nevnt i sammmenheng med en så stor klubb, sier Tønnesen om interessen fra den ungarske storklubben Telekom Veszprém.

NRK møter Tønnesen på hotellet før hjemreise til Norge. Etter fult fokus på VM og landslaget, vil han nå rette fokuset mot fremtiden. Der venter muligens Telekom Veszpré, ifølge Ouest France.

Fulgt Tønnesen lenge

Den ungarske toppklubben har vært tapende finalist i mesterligaen de to siste årene, og regnes som en av gigantene i europeisk klubbhåndball. Ifølge TV2 har de fulgt Tønnesen i flere år.

– Jeg skal sette meg ned med agenten min og ta en god prat med ham. Så får vi se hva som skjer, sier en litt sliten Tønnesen morgenen etter sølvfeiringen.

25-åringen spiller til daglig i den tyske klubben Füchse Berlin. Tønnesen har slitt mye med skader i høst, og i september måtte han gjennom fire operasjoner i leggen.

Skaden var så alvorlig at det var usikkert om han rakk VM, men Tønnesen spilte seg i form gjennom mesterskapet.

De norske spillerne feirer etter kvartfinalen mot Ungarn

SØLVVINNERNE: De norske guttene vant sølv i VM. Det kan ha hevet interessen for norske spillere.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I verdenstoppen

Det er også grunnen til den økende interessen, tror Tønnesen.

– Når man leverer i et mesterskap er det klart at flere klubber får opp øynene for deg.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten mener Telekom Veszprém er en spennende mulighet for 25-åringen.

– Veszprém er et lag som satser hardt. Det er et kjempebra lag, i et håndballgalt land. Nå kan han ta steget opp til et lag som er helt i toppen internasjonalt.

–SPENNENDE MULIGHET: NRKs håndballekspert Håvard Tvedten tror en overgang til Telekom Veszprém kan være interessant for Kent Robin Tønnesen

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Ettertraktet

Etter å ha overrasket en hel håndballverden, og tatt sølv i VM, tror Tønnesen at en rekke av spillerne blir enda mer ettertraktet på overgangsmarkedet.

– Det er klart mange av spillerne blir ettertraktede nå. Vi har mange ute i Europa allerede, og det kommer ikke til å bli noen færre etter dette, sier Tønnesen.

Han får støtte av Håvard Tvedten, som trekker frem noen aktuelle spillere.

– Både Torbjørn Bergerud og Eivind Tangen bør være veldig ettertraktede nå. Generelt tror jeg markedsverdien til de norske guttene har steget etter VM.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd