NRK Meny
Normal

Tonje vil angripe mot Spania

- Jeg vil spille angrep mot Spania. Det sier Tonje Larsen før skjebnekampen mot Spania.

Tonje Larsen

Tonje Larsen vil spille i angrep mot Spania.

Foto: Scanpix

Larsen har hittil kun scoret ett mål i VM. Når Norges VM-skjebne avgjøres tirsdag håper hun likevel at hun kan være med - også framover på banen.

- Det har gått bra når jeg har stått i forsvar nå, kanskje jeg kan prøve meg litt fremover mot Spania, også, sier hun til NRK.

Kan bli avgjørende

NRKs håndballekspert, Øystein Havang, mener Larsen kan bli avgjørende for Norges plass i semifinalen.

- Mot Spania blir det helt avgjørende at hun blir med i angrep, da skuddene hennes er av internasjonal klasse. Vi trenger det i forhold til det bakspillerne har levert hittil.

Få som kan måle seg

Thorir Hergeirsson har hele tiden sagt at Tonje Larsen først og fremst skal brukes i forsvar for å spare kneet. Åpnes det opp for angrepsspill må tid i forsvar forsakes. Hvorvidt det er gunstig vurderes kontinuerlig.

- Det er klart det at det er få som kan måle seg med Tonje når hun er på sitt beste. Tonje er en viktig brikke i forsvarsspillet vårt når vi når vårt toppnivå, sier landslagstreneren.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag