Tomas Northug brukte rulleski på Autobahn

- Han spurte ikke om det hadde gått bra, jeg tror han tok det som en selvfølge, sier Tomas Northug etter sin rulleski-tur på Autobahn i Tyskland.

Thomas Northug på Autobahn

Thomas Northug viser fram bensinkanna og argumenterer med politiet, som begrenset seg til en god latter og ti euro i bot

Foto: Petter Northug jr.

Tomas Northug forteller hva som skjedde da han la i vei på rulleski på en tysk motorvei for å hente bensin.

Brødrene Tomas og Petter Northug samt Niklas Dyrhaug hadde vært på treningssamling, og hadde 6-7 timers kjøring tilbake.

- Jeg skulle kjøre den siste biten, og fant ut at nåla på bensinmåleren gikk litt fortere på tysk Autobahn enn den gjør hjemme i Norge. Kort fortalt gikk tanken tom, og jeg følte litt skyld i dette. Det måtte jeg prøve å gjøre godt igjen, sier Tomas.

Hør hele intervjuet med Tomas Northug:

- Vi trodde du kanskje hadde tapt et veddemål mot din bror Petter?

- Nei, det stemmer ikke. Jeg fant ut at jeg måtte gjøre noen grep selv, ettersom jeg var skyldig i at vi plutselig stod stille.

Over fire kilometer

Tomas forteller om en viss hjelpeløs reaksjon blant gutta i bilen. De pratet noe og kødda litt om at nå var det bare å ta rulleskiene fatt.

- Det tok nok en 30-40 minutter før jeg bestemte meg for å legge i vei. Det var nok rund 4,5 kilometer til nærmeste besninstasjon, forteller Tomas.

Tomas Northug forteller at han ikke følte seg utrygg ute på motoveien.

- Det var et ganske bredt felt ute på siden der jeg kunne kjøre, og jeg holdt meg jo ganske godt ute til siden. Jeg skifta ikke felt, jeg lå i fila mi, for å si det sånn.

- Var du på noe tuidspunkt redd?

- Nei, det var ikke noe problem. Og de to siste kilometrene var det veiarbeid, der fikk jeg gå helt i fred. Så det var aldri noe skummelt.

- Han tok det som en selvfølge

Tomas hadde med seg mobiltelefon, og hadde lovt å ringe til sin bror i bilen når han vel var framme ved bensinstasjonen.

- Var han lettet når han hørte at du var i god behold?

- Nei, jeg tror han tok det som en selvfølge.

- Fikk du noen reaksjoner fra forbipasserende ute på veien?

- Det var av begge sortene. Noen var forbanna, noen pekte og flirte.

Så bensinkanna og flirte

Så kom politiet, og da ble Tomas litt nervøs.

- De virket i starten veldig oppgitt. Men så fikk hun politidama se bensinkanna. Da begynte hun å flire, og da var liksom alt greit, sier Tomas.

Ikke greiere enn at han fikk en bot på 10 euro, riktignok.

- Men det går bra det. Jeg tar på meg den den, sier Tomas.

Lo i en time

Da han kom tilbake til bilen, ble alt bare latter.

- Jeg tror vil lo sammenhengende en time. Da vi kjørte den siste biten av veien, hadde vi tårer i øynene av fliren.

Etter at episoden skjedde, har ledelsen i skiforbundet vært svært knappe med kommentarene, og Tomas' ansikt var sladdet i en tysk avis.

- Hvilken reaksjon fikk dere fra ledelsen?

- Ingen. dette var en test på om vi klarte å holde det internt. Det klarte vi i over et døgn. Men det var ingen dramatikk, sier Tomas, som søndag ble avslørt av NRK.no.

- Og hvis dere går tom for bensin en gang til?

- Da gjør jeg gjerne det samme igjen.

Siste nytt

 • Medaljekandidat kan miste VM

  Orienteringsløper Olav Lundanes sliter med skade en drøy uke før VM starter i Tsjekkia. Han pådro seg en hamstringskade i midten av juni, og skal nå til undersøkelse i Oslo. Deretter vil han få oppfølging av Olympiatoppen.

  – I første omgang er målet å bli løpbar. Det har gått litt framover i det siste. Jeg har derfor fortsatt håp om å rekke VM, forteller Lundanes til Halden Arbeiderblad.

  Fra før har Lundanes 10 VM-gull og fire EM-gull. Både på lang- og mellomdistanse og stafett.

  VM i Orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Må dra til OL uten babyen sin

  Koronareglene hindrer den kanadiske basketballspilleren Kim Gaucher å ta med seg sin fem måneder gamle datter når hun drar til OL i Tokyo.

  I en video på Instagram sier hun at hun blir tvunget til å velge mellom «å være en ammende mor og olympisk utøver». Ifølge Gaucher har OL-arrangørene satt ned foten for å ta med familie eller venner.

  Canada-Breastfeeding Basketball
  Foto: Jessica Hill / AP
 • Vaksinevegring i britenes OL-tropp

  Rundt en av ti britiske OL-utøvere vil ikke la seg vaksinere før de reiser til Japan, ifølge den britiske olympiatoppen.

  Andy Anson i British Olympic Association (BOA) sier i et intervju med BBC at rundt 1000 utøvere og ledere er omfattet av det britiske OL-vaksineprogrammet.

  – Vi prøver å overbevise dem om at det er det riktige å gjøre, sier OL-sjefen, som understreker at det selvsagt er frivillig å få stikket i armen før de reiser til Japan.

  Storbritannia har hatt smitteøkning den siste tiden, og rundt 95 prosent av nye tilfeller er deltavarianten, som regnes som mer smittsom.

  Virus Outbreak Japan Vaccinations
  Foto: Eugene Hoshiko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal