Hopp til innhold

Tom Watson klarte det ikke

59 år gamle Tom Watson ble ikke den eldste vinneren av en major-turnering. Han tapte for Stewart Cink etter omspill i British Open. En bogey på aller siste hull ødela.

Tom Watson
Foto: GLYN KIRK / AFP

Watson har tidligere vunnet turneringen fem ganger, sist i 1983 - for 26 år siden.

Stewart Cink
Foto: PETER MUHLY / AFP

Cink har aldri vunnet en majorturnering tidligere, men han har vunnet fire PGA-turneringer - seinest Travelers Championship i fjor.

Og Cink er 23 år yngre enn sin omspill-motstander.

Omspill

Watson vant etter omspill over fire hull med Stewart Cink.

Cink tok ledelsen etter første omspillhullet, da han fikk par. Watson bogey. På det andre sendte Watson utslaget til publikum, men tok seg veldig fint inn og fikk par til tross for et dårlig utslag. Også Cink fikk par, og beholdt sin ledelse.

Men på tredje hull skar det seg for veteranen. Han havnet langt ute i gresset på utslaget, og var ikke heldig med sitt andre slag heller. Skaden lot seg ikke reparere, og Watson fikk til slutt en dobbelbogey. Cink på sin side gjorde alt rett og fikk birdie.

Da ledet Cink med fire slag før siste hull, og omspillet var avgjort. Og da Cink la ballen nesten i hullet på andre slag på siste hull, var det helt klart. Cink fikk birdie, Watson bogey, og Cink vant omspillet med seks slag overvekt.

Jevn sisterunde

Stewart Cink og Tom Watson
Foto: Peter Morrison / AP

Watson var nummer to etter første dag, tok delt ledelse andre dag, og var i ledelsen alene etter tredje dag.

Men søndag måtte han slite. Ettslag-ledelsen foran siste runde forsvant med to bogeyer på de fire første hullene. Birdie på sjuende rettet opp noe, men på hull nummer ni ble det ny bogey.

Birdie på 11. og bogey på 14. gav fortsatt spenning, men etter birdie på 17. var Watson igjen i teten aleine.

Bogey på siste hull

På det siste var veteranen noe uheldig. Han trengte par for å vinne, men misset fra tre meter da han skulle putte for seier. Der og da glapp den historiske seieren.

Det gav to over par søndag, to under par sammenlagt, og omspill mot sin landslmann stewart Cink.

Cink starte søndagen på fjerdeplass, tre slag bak Watson, men klarte ett slag under par på siste dagen.

Tredjeplassen ble delt mellom to engelskmenn - Chris Wood og Lee Westwood. Førstnevnte gikk på tre under par søndag, og lå helt i teten før han fikk en bogey på det aller siste hullet. Også Westwood avsluttet den uhyre jevne konkurransen med en bogey som fratok ham den historiske seieren.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal