Hopp til innhold
Jönsson, Norling og Hansen

«20 centimeter fra et klapp på skulderen til en kniv i ryggen»

– Det blir stille i rommet når du kommer inn og du begynner å tvile på hvem du kan stole på, skriver Tom Nordlie (52) om mekanismene som oppstår når det butter imot som trener i eliteserien.

Bortelag vant på 16. mai

Tom-prat: Er det egentlig vanskeligere å spille på bortebane?

KOMMENTAR: Er resultatene på 16. mai et unntak fra regelen, eller er fotballen i ferd med å nærme seg de individuelle idrettene?

Jakob Orlov

– Brann må være ærlige med seg selv for å komme opp av gjørma

KOMMENTAR: Hvorfor er forventningene og presset på Brann større enn på Sogndal og Sandnes Ulf?

Molde-jubel

Tom-prat: – Molde blir seriemester

KOMMENTAR: Jeg tror ikke jeg gambler når jeg allerede nå utroper Molde til årets seriemester.

VIKING - BRANN 1-2

«Helvetesperiode med syv kamper på 24 dager?»

KOMMENTAR: Tom Nordlie mener klubbene må tåle å spille kamp hver tredje dag.

Drammen 20140427.Eliteserien fotball 2014: Strømsgodset-Odd (2-1). Peter Kovacs (t.v.) jubler sammen med Øyvind Storflor og Mounir Hamoud etter å ha scoret Godsets første mål under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Odd på Marienlyst stadion.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

«Godset er blitt mindre romantiske»

KOMMENTAR: Tom Nordlie hyller Strømsgodset-trener Ronny Deila for taktiske grep mot motstandere som har tilpasset seg den regjerende seriemesterens spillestil.

Nicki Bille Nielsen

Nordlie: – Rosenborg må kvitte seg med Bille Nielsen

Tom Nordlie mener Rosenborg ikke har noe annet valg enn å løse Nicki Bille Nielsen fra kontrakten etter fyllebråket få dager før kamp.

RBK

«Derfor famler Rosenborg i blinde»

Rosenborg slo Odd på søndag, men trønderne bør lære av motstanderens kontinuitet. Det skriver Tom Nordlie i sin faste mandagsspalte på NRK.no.

Rikard Norling

Derfor blir Brann hardt straffet

Tom Nordlie hyller Rikard Norlings snakk om seriegull, men mener Brann straffes for å spille «typisk svensk».

Siste nytt

 • Pogacar tok sin femte etappeseier i årets Tour de France

  Det var femte gang at Tadej Pogacar krysset målstreken først i årets Tour de France. Han har vært overlegen i etapperittet og leder sammenlagt med over fem minutter.

  Pogacar (25) har allerede vunnet 16 etapper i Tour de France.

  Det var bare Jonas Vingegaard som fulgte Pogacar til bakketoppavslutningen.

  Tobias Halland Johannessen støtet seg opp til brudd og var lenge med i kampen om seieren. Han ble hentet inn av gruppen med sammenlagtfavorittene da det var fem kilometer igjen av etappen. Han kom til slutt i mål på 11. plass, 2.43 minutter bak Pogacar.

  Tour de France avsluttes søndag og Pogacar er med det kun en tempoetappe fra å vinne etapperittet.

  Med fire knalltøffe stigninger fordelt på 133 kilometer ble det satt et høyt tempo allerede i det første fjellet. Hovedfeltet smuldret opp på få minutter og en gruppe på tre ryttere fikk en liten luke ned til favorittgruppen.

  Halland Johannesen kom seg opp til favorittgruppen igjen og støtet seg fra sammen med to andre ryttere. De jaktet det store bruddet som hadde dannet seg i front.

  Da de tok igjen bruddet var bruddet på 10 ryttere. I det siste fjellet falt en etter en rytter av, med favorittgruppen på skuddhold.

  Det er bare noen dager siden at Halland Johannessen gikk i bakken, og det var nære også på den 20. etappen. Halland Johannessen hjul var borti hjulet foran, med det mistet han balansen. Like bak kom en motorsykkel som var nære å kjøre på den norske klatreren.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Overtidsdrama da Vålerenga tok tabelltoppen

  Petter Strand ble den store helten på overtid da Vålerenga tok over 1. plassen i 1. divisjon lørdag.

  Det sto 0-0 midtveis, men Deni Dashaev sendte Start i føringen etter 62 minutters spill. Henrik Bjørdal sørget for balanse i Vålerenga-regnskapet da han satte inn 1-1 da det var spilt en halv time i andre omgang.

  Vålerenga økte ledelsen til 2-1 da innbytter Petter Strand, som nylig hadde entret banen, satte ballen i mål fem minutter på overtid.

  Start befinner seg dermed på 14. plass med 13 poeng, mens Vålerenga nå leder serien med sine 30 poeng. (NTB)

  Vålerenga
  Foto: NTB
 • Norris raskest i Ungarn – kvalikfiasko for Russell

  McLaren-fører Lando Norris vant lørdagens kvalifisering til Ungarns Grand Prix i Formel 1.

  Med en vinnertid på 1.15,227 tok Norris seieren foran stallkollega Oscar Piastri. Det skilte bare 0,022 sekunder mellom dem, mens VM-leder Max Verstappen ble nummer tre.

  Avslutningen på den tredje og siste kvalifiseringsomgangen ble dramatisk. Med litt over to minutter igjen krasjet Yuki Tsunoda, og løpet ble avbrutt.

  Etter oppstarten greide ingen å slå tiden til Norris. Den siste runden ble kjørt uten Verstappen i feltet.

  For to uker siden var Russell raskest i F1-kvaliken på Silverstone-banen, men måtte bryte hovedløpet dagen derpå og så lagkamerat Lewis Hamilton ta sin første seier på 945 dager. Lørdag kom en ny nedtur da den britiske Mercedes-føreren røk ut allerede i første omgang på en regntung bane i Budapest. (NTB)

  formel 1
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal