NRK Meny
Normal

Hva gikk egentlig galt på Ullevaal?

KOMMENTAR: Norge dominerer, men er for dårlig der kampene avgjøres - foran målene, mener Tom Nordlie

Skjelbred fortviler mot Ungarn

FORTVILET: Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred hadde flere sjanser mot Ungarn, men klarte ikke sette dem i mål.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tom Nordlie

EKSPERT: Tom Nordlie.

Foto: NRK

Norge gikk på et forsmedelig og unødvendig tap, etter å ha dominert banespillet fra start til mål. Det til tross for 8-4 i målsjanser, snytt for et klart straffespark, tverrliggertreff og 16-0 i hjørnespark, var vi for dårlig der fotballkamper avgjøres. Altså i begge sekstenmeterne.

Etter sin scoring fikk Ungarn kampen dit de ville, og viste stor rutine. I tillegg ble laget ledet smart fra benken. De benyttet enhver anledning til å drøye tiden og stykke opp spillet - noe de er i sin fulle rett til å gjøre.

Les også: EM-håpet syltynt. Piping mot Norge.

Jeg skrev i en kommentar tidligere i kveld at treneren i meg forventet to forsiktige lag, supporteren i meg ville ha et offensivt sjanseskapende Norge.

Supporteren fikk rett.

Kvaliteten for dårlig

Norge gikk rett i strupen på Ungarn og skapte tre sjanser de ti første minuttene. Per Cijan Skjelbred hadde den største, etter glitrende forarbeid av Berget og Henriksen. Når man ikke scorer på disse store sjansene, kommer det en snikende følelse at det kan komme et bakover isteden. Slik det ofte er i internasjonal fotball. Og etter at Ungarn satt inn 1-0, falt kvaliteten noe.

Vi har trykket, og dominerer banespillet. Vi produserer, som spådd på forhånd, enormt mange innlegg og dødballer, men kvaliteten på disse var alt for dårlig.

Stefan Johansens vanligvis gode venstrefot på dødballer var ikke til å kjenne igjen. De ble slått alt for løst og høyt. Innleggskvaliteten var under enhver kritikk og de fleste ballene ble ryddet unna av to gode Ungarske midtstoppere, eller blokkert av en back.

Tema nummer to på forhånd, var balltempo og hurtig vending av spill. Det begynte bra, men ble temposvakt og omstendelig etter hvert. Vi presset for mye av spillet inn i midten mot et brukbart organisert lag som lå etter hvert lavt i 4-1-4-1 formasjon.

For sene bytter

Marcus Pedersen kommer inn og skaper mer bevegelse og trykk i boksen. Moi og Helland kommer inn på kantene og viser evne til å skape ubalanse hos i Ungarn sitt forsvar.

Helland sine innlegg og dødballer var av en helt annen kvalitet, og disse ble nær omsatt i tellende resultat av Marcus Pedersen. Når kampbildet ble slik at Ungarn la seg lavere og forsvarte sin ledelse, burde byttene kommet tidligere.

Alt i alt gjør Norge en ok kamp og vi viser i banespillet at dette er et lag vi kan slå i Budapest på søndag.

Vi må ha større tempo og aggressivitet, for vi har alt å vinne. Pedersen, Helland og Moi bør være kandidater til en plass fra start.

Mulighetene til å nå EM er fortsatt til stede mot en overkommelig motstander, som kommer til å være forsiktig og forvare sin ledelse

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal