Hopp til innhold

Tom Nordlie forklarer Avaldsnes-avgang

Tom Nordlie forteller at familiære og helsemessige årsaker er grunnen til at han sluttet som Avaldsnes-trener.

Tom Nordlie

HELSE: Tom Nordlie forteller om hvorfor han sluttet i Avaldsnes.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tirsdag kom det en pressemelding fra Avaldsnes om at klubben og trener Tom Nordlie hadde avsluttet samarbeidet. I pressemeldingen stod det at verken klubben eller Nordlie ville komme med ytterligere kommentarer.

Nå utdyper likevel treneren hvorfor han ikke fullfører sesongen med klubben han har ført til cupfinalen, og som kjemper om en plass i Champions League.

– Det er familiære og helsemessige årsaker. Jeg synes det er tøft. Det er et tungt tidspunkt å gi seg på, sier Tom Nordlie til NRK.

– Vi trodde pressemeldingen skulle føre til ro, men det har bare ført til spekulasjoner. Jeg vil presisere uten å gå i detalj at det er et privat anliggende.

Styreleder i Avaldsnes Helge S. Gaard forteller til Dagbladet at han er lojal overfor tirsdagens avtale. Han forteller at ledelsen og treneren raskt ble enige om å avslutte samarbeidet.

– Grunnen til at Tom ikke tok farvel med jentene, skyldtes flyavgangen og ingenting annet, avklarer Gaard.

– Det er tross alt ikke før 21. november. Og vi ble enige om å avslutte samarbeidet tirsdag. Vi beklager at vi avslutter. Resultatene taler for seg. Vi er bare glade for at vi fikk Tom hit og den perioden som han har vært her, sier Gaard.

Siste nytt

  • To nigerianere på prøvespill i Rosenborg

    Chidiebere Nwobobo og Peter John Musa har fått innpass på Lerkendal for å trene med Rosenborg den kommende perioden.

    Det skriver klubben på sine nettsider.

    Begge de to nigerianerne er 20 år og født i 2003. De spiller til daglig i Enugu Rangers i den nasjonale ligaen i hjemlandet. Nwobobo er kantspiller, mens Musa spiller spiss.

    – Det er to interessante spillere som vi har fått muligheten til å se litt nærmere på. De skal trene med oss de kommende ukene, før vi gjør opp status for veien videre, sier sportslig leder Mikael Dorsin (bildet).

    Mikael Dorsin
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal