NRK Meny
Normal

Tom Boonen kokaintatt

Sykkelstjernen skal ha testet positivt. - Politiet fant stoff i razzia hos foreldrene.

Tom Boonen

Tom Boonen etter seieren i Belgia Rundt 1. juni i år.

Foto: SEBASTIEN PIRLET / REUTERS

Den belgiske spurtkongen og Thor Hushovds rival Tom Boonen (27) skal ha testet positivt på kokain 25. mai før han vant Belgia Rundt.

Politiet skal ha funnet kokain i leiligheten hans hjemme hos foreldrene i Postel, melder Dagbladet.no.

Det er den belgiske avisa Hetlaatste Nieuws som melder nyheten

om verdensmesteren fra 2005 - som nok er større i Belgia enn Thor Hushovd er i Norge.

Tom Boonen vant Belgia rundt 1. juni, og det var i en test seks dager tidligere, utenom konkurranse, at dopingjegerne skal ha funnet spor av kokain. Deretter skal politiet ha gjennomført en razzia hjemme hos sykkelkongen.

Sykkel-nettstedet Cyclingnews skriver at testresultatene ikke er bekreftet av Det Internasjonale Sykkelforbundet.

Kokainmistenkt i lengre tid

Det har stormet rundt Boonen i lang tid etter at en annen belgisk rytter ble kokaintatt før jul i fjor - og fortalte at han hadde fått stoffet fra Boonen. I vinter krasjet verdensmesteren sin Lamborghini, og i vår har han mistet førerkortet to ganger - seinest med 1,0 i promille og 180 kilometer i en 90-sone.

Det franske sykkelmagasinet Velo-Club kåret Tom Boonen til årets rytter i 2005 på tross av Lance Armstrongs dominans i Tour de France.

Boonen, som kjører for Quick-Step, har seks etappeseire i den franske sykkelklassikeren. I 2007 vant belgieren den grønne spurt-trøya.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Tidenes fotball-VM