Hopp til innhold

Tok VM-gull i februar – må klare seg uten hjelp fra Skiforbundet

Johannes Lønnestad Flaaten tok individuelt gull og stafettsølv i junior-VM. Nå står 20-åringen uten tilbud fra både landslag og regionlag, avslører han overfor NRK.

– Etter mine prestasjoner i år, så føles det veldig spesielt å stå igjen på slutten av sesongen uten et eneste tilbud fra Norges Skiforbund, sier Flaaten.

Han var på juniorlandslaget sist vinter, og leverte varene da han fikk sjansen i junior-VM på Lygna i slutten av februar. Han gikk på det norske laget som tok sølv i stafett – og ble juniorverdensmester i sprint.

Nå blir han seniorløper. VM-innsatsen var imidlertid ikke for opprykk til rekruttlandslaget. Mer overrasket er Flaaten over at han heller ikke blir tilbudt plass på forbundets regionlag, Team Elon Oslofjord.

– Jeg ble kontakten av treneren på og fikk beskjed om at jeg dessverre falt utenfor i år, uten noe mer begrunnelse enn det. Det reagerer jeg på når Elon lag skal være med å dyrke frem morgendagens skiløpere

Tinus Dahl, som er trener for Team Elon Oslofjord, sier til NRK at han ikke vil kommentere uttaket før det er offentliggjort. Heller ikke langrennssjef Espen Bjervig vil kommentere enkeltuttak, og påpeker at han uansett ikke er involvert i uttak til regionlagene.

o9JSE8uasMA
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste