Tok til tårene etter forvandlingen: – Det har vært psykisk tungt

DOHA/OSLO (NRK): Hedda Hynne var kun noen tideler unna å bli klar for VM-finalen. Det var det nok få som trodde for bare ett år siden.

– Oi, er det første Hedda Hynne sier når hun får spørsmål om å fortelle om året som har vært.

For drøyt ett år siden varmet hun opp og gjorde seg klar til 800 meter i EM i Berlin, men trakk seg før hun kom seg til startstreken. Grunnen var rett og slett at kroppen ikke fungerte som den skulle.

Men i løpet av denne sesongen har det snudd.

– Jeg brøt meg veldig ned fordi jeg ikke fungerte, og mistet litt av selvtilliten min. Det handlet egentlig om å gå på trening og gjøre jobben. Etter hvert kom jeg dit at jeg forventet noe av meg selv også, forteller Hynne.

Tok til tårene

I semifinalen i VM endte Hynne som nummer tre i sitt heat. Det ble et rotete heat, med mye knuffing underveis. Dermed gikk det heller ikke fort nok til at hun gikk videre på tid.

– Jeg syns jeg gjør en veldig god jobb. Jeg er egentlig skikkelig fornøyd. I det løpet her, helt seriøst, jeg tenkte bare på «Norge, Norge, Norge». Dere så at jeg tok folk på slutten, det er på grunn av dere, sier Hynne og ser inn i NRKs kamera.

Sakshaug Hynne

TRENER OG SAMBOER: Både Eriks Sakshaug og Hedda Hynne innrømmer at det er ekstra tøft å møte motgang når man er samboere i tillegg til å være trener og utøver.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Samtidig takker hun samboer og trener Erik Sakshaug for støtten det siste året. Sammen har de grått og vært fortvilet, forteller Hynne, men til slutt fått Hynne tilbake på høyt internasjonalt nivå.

Tårene presser på når hun forteller:

– Ja, det er så… En stor, stor takk til Erik som… Det betyr så mye for meg. Jeg har en familie rundt meg som er så herlig. Jeg har litt gåsehud selv, når jeg tenker på det. Jeg har gledet meg sykt til det mesterskapet her fordi jeg har følt meg så god. Jeg syns jeg gjør det bra også, sier Hynne.

– Kastes ting i veggen

Hynne og Sakshaug

Hedda Hynne takket samboer og trener, Erik Sakshaug, etter VM-semifinalen.

Foto: NRK

Utenfor stadion møter NRK Sakshaug. Midt i intervjuet dukker også Hynne opp.

– Jeg er evig takknemlig for den jobben vi gjør, sier Hynne og ser bort på samboeren.

Sakshaug forteller at han tror det kan bli enda bedre fremover:

– Vi kan bygge videre på den plattformen vi har bygd. Dere så løpet i dag, og det kan bli enda bedre, sier Sakshaug.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

Hedda Hynne under semifinalen i VM i Doha.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi som er veldig tett, da må vi ha takhøyde hjemme. Det er tøffe tak og tunge dager der det kastes ting i veggen og kjeftes, men sånn er det, fortsetter treneren.

– Han og jeg er sammen om det her i tykt og tynt. Det er like mye han sin innsats, gliser Hynne.

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal