Tok til tårene etter forvandlingen: – Det har vært psykisk tungt

DOHA/OSLO (NRK): Hedda Hynne var kun noen tideler unna å bli klar for VM-finalen. Det var det nok få som trodde for bare ett år siden.

– Oi, er det første Hedda Hynne sier når hun får spørsmål om å fortelle om året som har vært.

For drøyt ett år siden varmet hun opp og gjorde seg klar til 800 meter i EM i Berlin, men trakk seg før hun kom seg til startstreken. Grunnen var rett og slett at kroppen ikke fungerte som den skulle.

Men i løpet av denne sesongen har det snudd.

– Jeg brøt meg veldig ned fordi jeg ikke fungerte, og mistet litt av selvtilliten min. Det handlet egentlig om å gå på trening og gjøre jobben. Etter hvert kom jeg dit at jeg forventet noe av meg selv også, forteller Hynne.

Tok til tårene

I semifinalen i VM endte Hynne som nummer tre i sitt heat. Det ble et rotete heat, med mye knuffing underveis. Dermed gikk det heller ikke fort nok til at hun gikk videre på tid.

– Jeg syns jeg gjør en veldig god jobb. Jeg er egentlig skikkelig fornøyd. I det løpet her, helt seriøst, jeg tenkte bare på «Norge, Norge, Norge». Dere så at jeg tok folk på slutten, det er på grunn av dere, sier Hynne og ser inn i NRKs kamera.

Sakshaug Hynne

TRENER OG SAMBOER: Både Eriks Sakshaug og Hedda Hynne innrømmer at det er ekstra tøft å møte motgang når man er samboere i tillegg til å være trener og utøver.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Samtidig takker hun samboer og trener Erik Sakshaug for støtten det siste året. Sammen har de grått og vært fortvilet, forteller Hynne, men til slutt fått Hynne tilbake på høyt internasjonalt nivå.

Tårene presser på når hun forteller:

– Ja, det er så… En stor, stor takk til Erik som… Det betyr så mye for meg. Jeg har en familie rundt meg som er så herlig. Jeg har litt gåsehud selv, når jeg tenker på det. Jeg har gledet meg sykt til det mesterskapet her fordi jeg har følt meg så god. Jeg syns jeg gjør det bra også, sier Hynne.

– Kastes ting i veggen

Hynne og Sakshaug

Hedda Hynne takket samboer og trener, Erik Sakshaug, etter VM-semifinalen.

Foto: NRK

Utenfor stadion møter NRK Sakshaug. Midt i intervjuet dukker også Hynne opp.

– Jeg er evig takknemlig for den jobben vi gjør, sier Hynne og ser bort på samboeren.

Sakshaug forteller at han tror det kan bli enda bedre fremover:

– Vi kan bygge videre på den plattformen vi har bygd. Dere så løpet i dag, og det kan bli enda bedre, sier Sakshaug.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

Hedda Hynne under semifinalen i VM i Doha.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi som er veldig tett, da må vi ha takhøyde hjemme. Det er tøffe tak og tunge dager der det kastes ting i veggen og kjeftes, men sånn er det, fortsetter treneren.

– Han og jeg er sammen om det her i tykt og tynt. Det er like mye han sin innsats, gliser Hynne.

Siste nytt

 • Lagerbäck forlenger til 2022

  Landslagssjef Lars Lagerbäck og assistenttrener Per Joar Hansen hadde opprinnelig kontrakter som går ut etter EM-sluttspillet neste sommer eller play off kampene i mars, dersom Norge ikke kvalifiserer seg for mesterskapet. Nå blir begge med etter det.

  Kontraktene gjelder ut den kommende VM-kvalifiseringen med forlengelse til VM 2022 om Norge kvalifiserer seg.

  - Med en positiv arbeidsgiver, støtteapparat og spillertropp var det vanskelig å si nei. Jeg trives veldig bra i jobben som norsk landslagssjef, og fotballmessig er det en spennende og lovende gruppe som har store muligheter for å fortsette utviklingen. Målet er å kvalifisere oss for EM-sluttspillet og deretter VM-sluttspillet i 2022, sier Lagerbäck.

  Euro 2020 Qualifier - Group F - Malta v Norway
  Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters
 • Zucca scoret

  Mats Zuccarello ble matchvinner da Minnesota Wild slo Tamba Bay Lightning torsdag kveld. Zuccarello hadde også to målgivende pasninger i kampen Wild vant 5–4.

  Minnesota Wild har nå vunnet fem kamper på rad.

  Wild Lightning Hockey
  Foto: Chris O'meara / AP
 • Nok et nederlag for Arsenal

  Sparkingen av Unai Emery har foreløpig ikke gitt noe umiddelbar positiv virkning for Arsenal. Svenske Fredrik Ljungberg lykkes ikke med å slå bunnlaget Norwich i sin første kamp i lederstolen, ei heller rødtrøyene å slå Brighton i kveldens kamp hjemme på Emirates. Arsenal gikk på en ny smell og tapte til slutt 2-1. Adam Webster og Neal Maupay scoret målene for gjestene, mens Alexandre Lacazette scoret vertenes mål. Arsenal ligger på en skuffende 10. plass, mens Brighton klatret opp på 13.-plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal