Hopp til innhold

Tok til tårene etter forvandlingen: – Det har vært psykisk tungt

DOHA/OSLO (NRK): Hedda Hynne var kun noen tideler unna å bli klar for VM-finalen. Det var det nok få som trodde for bare ett år siden.

– Oi, er det første Hedda Hynne sier når hun får spørsmål om å fortelle om året som har vært.

For drøyt ett år siden varmet hun opp og gjorde seg klar til 800 meter i EM i Berlin, men trakk seg før hun kom seg til startstreken. Grunnen var rett og slett at kroppen ikke fungerte som den skulle.

Men i løpet av denne sesongen har det snudd.

– Jeg brøt meg veldig ned fordi jeg ikke fungerte, og mistet litt av selvtilliten min. Det handlet egentlig om å gå på trening og gjøre jobben. Etter hvert kom jeg dit at jeg forventet noe av meg selv også, forteller Hynne.

Tok til tårene

I semifinalen i VM endte Hynne som nummer tre i sitt heat. Det ble et rotete heat, med mye knuffing underveis. Dermed gikk det heller ikke fort nok til at hun gikk videre på tid.

– Jeg syns jeg gjør en veldig god jobb. Jeg er egentlig skikkelig fornøyd. I det løpet her, helt seriøst, jeg tenkte bare på «Norge, Norge, Norge». Dere så at jeg tok folk på slutten, det er på grunn av dere, sier Hynne og ser inn i NRKs kamera.

Sakshaug Hynne

TRENER OG SAMBOER: Både Eriks Sakshaug og Hedda Hynne innrømmer at det er ekstra tøft å møte motgang når man er samboere i tillegg til å være trener og utøver.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Samtidig takker hun samboer og trener Erik Sakshaug for støtten det siste året. Sammen har de grått og vært fortvilet, forteller Hynne, men til slutt fått Hynne tilbake på høyt internasjonalt nivå.

Tårene presser på når hun forteller:

– Ja, det er så… En stor, stor takk til Erik som… Det betyr så mye for meg. Jeg har en familie rundt meg som er så herlig. Jeg har litt gåsehud selv, når jeg tenker på det. Jeg har gledet meg sykt til det mesterskapet her fordi jeg har følt meg så god. Jeg syns jeg gjør det bra også, sier Hynne.

– Kastes ting i veggen

Hynne og Sakshaug

Hedda Hynne takket samboer og trener, Erik Sakshaug, etter VM-semifinalen.

Foto: NRK

Utenfor stadion møter NRK Sakshaug. Midt i intervjuet dukker også Hynne opp.

– Jeg er evig takknemlig for den jobben vi gjør, sier Hynne og ser bort på samboeren.

Sakshaug forteller at han tror det kan bli enda bedre fremover:

– Vi kan bygge videre på den plattformen vi har bygd. Dere så løpet i dag, og det kan bli enda bedre, sier Sakshaug.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

Hedda Hynne under semifinalen i VM i Doha.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi som er veldig tett, da må vi ha takhøyde hjemme. Det er tøffe tak og tunge dager der det kastes ting i veggen og kjeftes, men sånn er det, fortsetter treneren.

– Han og jeg er sammen om det her i tykt og tynt. Det er like mye han sin innsats, gliser Hynne.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal