Hopp til innhold

Tok til tårene etter forvandlingen: – Det har vært psykisk tungt

DOHA/OSLO (NRK): Hedda Hynne var kun noen tideler unna å bli klar for VM-finalen. Det var det nok få som trodde for bare ett år siden.

– Oi, er det første Hedda Hynne sier når hun får spørsmål om å fortelle om året som har vært.

For drøyt ett år siden varmet hun opp og gjorde seg klar til 800 meter i EM i Berlin, men trakk seg før hun kom seg til startstreken. Grunnen var rett og slett at kroppen ikke fungerte som den skulle.

Men i løpet av denne sesongen har det snudd.

– Jeg brøt meg veldig ned fordi jeg ikke fungerte, og mistet litt av selvtilliten min. Det handlet egentlig om å gå på trening og gjøre jobben. Etter hvert kom jeg dit at jeg forventet noe av meg selv også, forteller Hynne.

Tok til tårene

I semifinalen i VM endte Hynne som nummer tre i sitt heat. Det ble et rotete heat, med mye knuffing underveis. Dermed gikk det heller ikke fort nok til at hun gikk videre på tid.

– Jeg syns jeg gjør en veldig god jobb. Jeg er egentlig skikkelig fornøyd. I det løpet her, helt seriøst, jeg tenkte bare på «Norge, Norge, Norge». Dere så at jeg tok folk på slutten, det er på grunn av dere, sier Hynne og ser inn i NRKs kamera.

Sakshaug Hynne

TRENER OG SAMBOER: Både Eriks Sakshaug og Hedda Hynne innrømmer at det er ekstra tøft å møte motgang når man er samboere i tillegg til å være trener og utøver.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Samtidig takker hun samboer og trener Erik Sakshaug for støtten det siste året. Sammen har de grått og vært fortvilet, forteller Hynne, men til slutt fått Hynne tilbake på høyt internasjonalt nivå.

Tårene presser på når hun forteller:

– Ja, det er så… En stor, stor takk til Erik som… Det betyr så mye for meg. Jeg har en familie rundt meg som er så herlig. Jeg har litt gåsehud selv, når jeg tenker på det. Jeg har gledet meg sykt til det mesterskapet her fordi jeg har følt meg så god. Jeg syns jeg gjør det bra også, sier Hynne.

– Kastes ting i veggen

Hynne og Sakshaug

Hedda Hynne takket samboer og trener, Erik Sakshaug, etter VM-semifinalen.

Foto: NRK

Utenfor stadion møter NRK Sakshaug. Midt i intervjuet dukker også Hynne opp.

– Jeg er evig takknemlig for den jobben vi gjør, sier Hynne og ser bort på samboeren.

Sakshaug forteller at han tror det kan bli enda bedre fremover:

– Vi kan bygge videre på den plattformen vi har bygd. Dere så løpet i dag, og det kan bli enda bedre, sier Sakshaug.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

Hedda Hynne under semifinalen i VM i Doha.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi som er veldig tett, da må vi ha takhøyde hjemme. Det er tøffe tak og tunge dager der det kastes ting i veggen og kjeftes, men sånn er det, fortsetter treneren.

– Han og jeg er sammen om det her i tykt og tynt. Det er like mye han sin innsats, gliser Hynne.

Siste nytt

 • Blakstad fra City til Häcken – lånes ut fram til VM

  Julie Blakstad (21) reiser på et korttidsopphold til Häcken og svensk fotball. Manchester City-proffen blir der inntil sommerens VM-pause.

  Göteborg-klubben bekreftet låneovergangen fredag kveld. Blakstad har vært en del av City-stallen siden januar i fjor.

  – Jeg håper å kunne bidra til at Häcken blir et topplag i ligaen. Slik jeg ser det, har klubben et stort potensial. Jeg tror ikke nivåforskjellen blir så stor, sier hun i en uttalelse.

  Blakstad har ikke fått mye spilletid i City denne sesongen. Oppholdet i Häcken er ment å gi henne god kamptrening foran sommerens VM-sluttspill med Norge.

  – Å få være med i VM betyr mye for meg. Det er viktig å få spilletid før mesterskapet og komme i form til turneringen. Det føles veldig bra at vi fikk til denne løsningen, sier 21-åringen.

  Da midtbanespilleren ble solgt fra Rosenborg for litt over ett år siden, ble det omtalt som tidenes største overgang fra norsk kvinnefotball.

  (©NTB)

  Julie Blakstad i Manchester
  Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK
 • Aursnes' trener fikk ny kontrakt etter ni måneder

  Roger Schmidt (56) nyter kjempesuksess i sin første sesong som Benfica-trener. Fredag forlenget han avtalen med Lisboa-klubben til sommeren 2026.

  Tyskeren har mye av æren for at Benfica er blitt blant Europas mest underholdende lag. Kun to tap på 43 kamper er fasiten så langt.

  Med slike resultater nøler ikke Benfica-ledelsen med å plusse på to år til på trenerkontrakten.

  I den portugisisk ligaen topper hovedstadsklubben ti poeng foran toeren Porto, og i Champions League er de klare for kvartfinalespill mot italienske Inter. Drømmen om å gjøre noe virkelig stort i den gjeveste europacupen lever.

  Fredrik Aursnes har under Schmidt fått en nøkkelrolle på Benficas midtbane.

  (©NTB)

  Roger Schmidt og Aursnes
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tromsø forsterket med Viking-angriper

  Mai Traore (23) lånes ut til Tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse.

  Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB.

  – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

  Mai Traore
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste