Tok til tårene etter forvandlingen: – Det har vært psykisk tungt

DOHA/OSLO (NRK): Hedda Hynne var kun noen tideler unna å bli klar for VM-finalen. Det var det nok få som trodde for bare ett år siden.

– Oi, er det første Hedda Hynne sier når hun får spørsmål om å fortelle om året som har vært.

For drøyt ett år siden varmet hun opp og gjorde seg klar til 800 meter i EM i Berlin, men trakk seg før hun kom seg til startstreken. Grunnen var rett og slett at kroppen ikke fungerte som den skulle.

Men i løpet av denne sesongen har det snudd.

– Jeg brøt meg veldig ned fordi jeg ikke fungerte, og mistet litt av selvtilliten min. Det handlet egentlig om å gå på trening og gjøre jobben. Etter hvert kom jeg dit at jeg forventet noe av meg selv også, forteller Hynne.

Tok til tårene

I semifinalen i VM endte Hynne som nummer tre i sitt heat. Det ble et rotete heat, med mye knuffing underveis. Dermed gikk det heller ikke fort nok til at hun gikk videre på tid.

– Jeg syns jeg gjør en veldig god jobb. Jeg er egentlig skikkelig fornøyd. I det løpet her, helt seriøst, jeg tenkte bare på «Norge, Norge, Norge». Dere så at jeg tok folk på slutten, det er på grunn av dere, sier Hynne og ser inn i NRKs kamera.

Sakshaug Hynne

TRENER OG SAMBOER: Både Eriks Sakshaug og Hedda Hynne innrømmer at det er ekstra tøft å møte motgang når man er samboere i tillegg til å være trener og utøver.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Samtidig takker hun samboer og trener Erik Sakshaug for støtten det siste året. Sammen har de grått og vært fortvilet, forteller Hynne, men til slutt fått Hynne tilbake på høyt internasjonalt nivå.

Tårene presser på når hun forteller:

– Ja, det er så… En stor, stor takk til Erik som… Det betyr så mye for meg. Jeg har en familie rundt meg som er så herlig. Jeg har litt gåsehud selv, når jeg tenker på det. Jeg har gledet meg sykt til det mesterskapet her fordi jeg har følt meg så god. Jeg syns jeg gjør det bra også, sier Hynne.

– Kastes ting i veggen

Hynne og Sakshaug

Hedda Hynne takket samboer og trener, Erik Sakshaug, etter VM-semifinalen.

Foto: NRK

Utenfor stadion møter NRK Sakshaug. Midt i intervjuet dukker også Hynne opp.

– Jeg er evig takknemlig for den jobben vi gjør, sier Hynne og ser bort på samboeren.

Sakshaug forteller at han tror det kan bli enda bedre fremover:

– Vi kan bygge videre på den plattformen vi har bygd. Dere så løpet i dag, og det kan bli enda bedre, sier Sakshaug.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

Hedda Hynne under semifinalen i VM i Doha.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi som er veldig tett, da må vi ha takhøyde hjemme. Det er tøffe tak og tunge dager der det kastes ting i veggen og kjeftes, men sånn er det, fortsetter treneren.

– Han og jeg er sammen om det her i tykt og tynt. Det er like mye han sin innsats, gliser Hynne.

Siste nytt

 • USA knuste Europa i Ryder Cup

  USA har dominert hele helgen, og avsluttet med stil også på den siste dagen av Ryder Cup. Colin Morikawa satt vinnerputten i duell med Viktor Hovland.

  På hull 17 slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin birdieputt fra en snau meter var USA garantert halvpoenget som holdt til sammenlagtseier.

  Dermed ble det tap for Hovland i hans Ryder Cup-debut. Han var én av tre som spilte alle fem kampene.

  Ryder Cup er stort, noe Rory McIlroy viste i intervjuet etter sin kamp. Oppløst i tårer sa han følgende på Vsport sin sending:

  – Det har vært ekstremt skuffende at jeg ikke har bidratt mer for laget. Det har vært en tøff uke. Det er den beste turneringen i golf, og jeg håper å få spille mange flere.

  USA gikk inn i turneringen med tidenes høyeste gjennomsnittlig verdensranking, og vant tilbake trofeet etter at Europa vant sist Ryder Cup i 2018.

  The 2020 Ryder Cup
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal