Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

KNUSTE KONKURRENTENE: Ingen av de andre utøverne hadde sjans mot Jakob Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen stakk fra konkurrentene ved inngangen til den aller siste svingen, og da var resten sjanseløse mot nordmannen.

– Dette gikk oppskriftsmessig. Han leker med konkurrentene og tar dette lekende lett, sier ekspert Vebjørn Rodal.

– Man føler seg litt uslåelig når man kommer på oppløpet først og man har ligget foran nesten hele løpet også. Så tenker jeg, hvorfor prøver dere ikke litt mer? Man må prøve å gutse litt og prøve å prege løpet litt hvis man skal kunne vinne, sier Ingebrigtsen.

Men taktikken til nordmannen fungerte i hvert fall for egen del. Han fikk løpet slik han ønsket.

– Det funket overraskende lenge

– Jeg lå i front fra første meter egentlig. Jeg tenkte at hvis de er smarte, eller ikke er dumme, så legger de seg i front og kjører høy fart. Det hadde vært verre mentalt å løpe et raskt løp. Jeg la meg i front og det funket overraskende lenge. Gøy å ta gull i kveld, sier Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

– Det er ganske gøy når jeg sakte, men sikkert bare kan øke farten. Det betyr mye selvfølgelig med hundre prosent uttelling. Det er veldig deilig.

Han hadde ligget i frontgruppa hele veien, men på de siste 900 meterne la Ingebrigtsen seg helt i front og satte først ned tempoet noe.

– Han styrer dette løpet, titter opp på storskjermen for å se hvordan det ligger an, sa kommentator Jann Post underveis.

Friidrett EM innendørs

Nordås løp inn til femteplass.

Foto: Christine Olsson/tt / NTB

For den andre nordmannen i finaleheatet, Narve Gilje Nordås var det første mesterskapsfinale. Også han slet litt med å henge med Ingebrigtsen, men løp likevel inn til en sterk femteplass. En god norsk dag i EM med andre ord.

– Det er alltid litt sånn nervøst når de løper inne, men det gikk jo bra til slutt. Hva skal jeg si, jeg synes det er vanskelig å finne gode ord. Han når målene sine og det synes jeg er veldig fint å se for han, sa Gjert Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

EM-dramatikk

For Jakob Ingebrigtsen hadde målet klart før innendørs-EM.

– Målet for det mesterskapet her er å gjøre det bedre enn for to år siden og da må jeg jo gjøre det bedre en et gull og et sølv, sa Ingebrigtsen selv før løpet.

I forrige innendørs-EM ble det sølv på 1500 meter og gull på 3000 meter.

Far og trener Gjert Ingebrigtsen hadde tro på gullmedalje til Jakob, men han la til at det ikke bare er å komme og hente det hjem.

– Det spørs hvor mye det har kosta å styre med det 1500-metergreiene.

Og de «greiene» han snakker om var ikke helt udramatisk. Det utspilte seg nemlig et drama etter 1500-meteren fredag, der Ingebrigtsen først jublet for gull da han løp i mål, deretter ble disket - og så til slutt ble tilkjent gullet likevel.

Dette var situasjonen som utløste dramatikken:

Siste nytt

 • PSG tok seg videre etter nervedrama

  Tittelforsvarer Bayern München slo Paris Saint-Germain 1–0 på bortegress, men røk ut på bortemålsregelen i mesterligaens kvartfinale.

  Det skjedde i en ekstremt intens kamp. Begge lag bød TV-seerne på stor underholdning, og framfor alt PSG-stjernen Neymar var uheldig – og litt udyktig – som ikke satte ballen i nota.

  Like fullt tok PSG seg videre takket være 3-2-ledelsen fra første kamp i München

  I en den andre semifinalen mellom Chelsea og Porto endte det 0–1.

  Dermed er Chelsea klar for semifinale i mesterligaen etter at de vant det første oppgjøret 2–0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  France Soccer Champions League
  Foto: Francois Mori / AP
 • Chelsea klar for semifinale

  Chelsea er klar for semifinale i mesterligaen etter at det endte 0-1 i returkampen mot Porto. Chelsea vant det første oppgjøret 2-0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  Chelsea - Porto. Mesterligaen, kvartfinale.
  Foto: Cristina Quicler / AFP
 • Nedtur for Hege Riise og England

  Hege Riise måtte tåle sitt annet tap som Englands landslagssjef da Canada vant 2-0 i tirsdagens oppgjør i Stoke. To engelske forsvarsbrølere avgjorde privatlandskampen.

  UEFA Champions League-kvalifisering, kvinner. LSK - Linfield 4-0
  Foto: David Catry / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal