NRK Meny
Normal

Tok seieren i siste kast

Andreas Thorkildsen vant i Roma!

Andreas Thorkildsen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Resultater Golden League, Roma

Andreas Thorkildsen vant spydkonkurransen med et kast på 87, 46 meter, Tero Pitkämäki kom på 2. plass med et kast på 83,68.

Dermed er finnen ute av kampen om gullpotten.

- Det (vellykkede kast) ligger der hele tiden, og i dag fikk jeg det fram i siste kast. Det stemte mye bedre i det siste enn i det første kastet i dag, sier Thorkildsen til NRK.

Video: SE seierskastet til Andreas Thorkildsen HER!

Video nsps_upload_2009_7_10_21_6_49_572.jpg

Det var dårlige vindforhold for spydkast i Roma, og før det siste kastet var Thorkildsens lengste kast 83,50 meter. Men nordmannen var best da det gjaldt og sendte spydet av gårde over 87 meter i det siste kastet.

Presset var dermed på Pitkämäki som var med i kampen om gullpotten. Han måtte kaste nesten fire meter lenger i sitt siste kast, men det klarte han altså ikke.

Lyskeskaden er bedre

- Jeg er veldig fornøyd med å kaste 87 meter på denne banen, men det er ennå mer jobb å gjøre. Skaden min har ført til at jeg ikke har fått den stabiliteten jeg ønsker.

Den mye omtalte lyskeskaden til Andreas Thorkildsen er bedre, ifølge han selv:

- Skaden ligger i bakhodet hele tiden, men jeg har hatt så mye behandling denne uken så den er bedre nå. Denne uka har jeg for det meste bare trent og fått behandling om hverandre.

Det er Thorkildsen som har banerekorden for spyd i Roma med et kast på 90,34m. Det kastet kom under Golden League-stevnet i 2006.

Fire med i gullpotten

Før fredagens Golden League-stevne var fem utøvere med i kampen om gullpotten som er på én million dollar. Man må vinne alle de seks stevnene for å være med i kampen om å dele denne potten.

I Roma var det bare finske Tero Pitkämäki som ikke klarte å vinne sin øvelse, dermed er det nå bare fire utøvere igjen i "gullkampen". Det er:

 • Kerron Stewart (Jamaica): 100 meter (kvinner)
 • Kenenisa Bekele (Etiopia): 5000 meter (menn)
 • Sanya Richards (USA): 400 meter (kvinner)
 • Elena Isinbajeva (Russland): Stavsprang (kvinner)

Siste nytt

 • LeBron tangerte legenden Bird

  LeBron James noterte trippel-tosifret i NBA for 59. gang da Cleveland Cavaliers slo Los Angeles Lakers 121-112. Nå har han like mange som legenden Larry Bird. De to er på delt 6.-plass over spillerne med flest trippel-tosifret.

  BASKETBALL-NBA-CLE-LAL/
  Foto: David Richard / Reuters
 • Øystein Bråten til finale i USA

  Øystein Bråten kvalifiserte seg torsdag til slopestylefinale under verdenstouren i fristil i Breckenridge. Stevnet omfatter ulike øvelser i fristil og snowboard. Bråten var eneste nordmann i slopestylekvalifiseringen og ble nummer ni med 83,0 poeng.

  bråten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming