NRK Meny
Normal

Tok seieren i siste kast

Andreas Thorkildsen vant i Roma!

Andreas Thorkildsen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Resultater Golden League, Roma

Andreas Thorkildsen vant spydkonkurransen med et kast på 87, 46 meter, Tero Pitkämäki kom på 2. plass med et kast på 83,68.

Dermed er finnen ute av kampen om gullpotten.

- Det (vellykkede kast) ligger der hele tiden, og i dag fikk jeg det fram i siste kast. Det stemte mye bedre i det siste enn i det første kastet i dag, sier Thorkildsen til NRK.

Video: SE seierskastet til Andreas Thorkildsen HER!

Video nsps_upload_2009_7_10_21_6_49_572.jpg

Det var dårlige vindforhold for spydkast i Roma, og før det siste kastet var Thorkildsens lengste kast 83,50 meter. Men nordmannen var best da det gjaldt og sendte spydet av gårde over 87 meter i det siste kastet.

Presset var dermed på Pitkämäki som var med i kampen om gullpotten. Han måtte kaste nesten fire meter lenger i sitt siste kast, men det klarte han altså ikke.

Lyskeskaden er bedre

- Jeg er veldig fornøyd med å kaste 87 meter på denne banen, men det er ennå mer jobb å gjøre. Skaden min har ført til at jeg ikke har fått den stabiliteten jeg ønsker.

Den mye omtalte lyskeskaden til Andreas Thorkildsen er bedre, ifølge han selv:

- Skaden ligger i bakhodet hele tiden, men jeg har hatt så mye behandling denne uken så den er bedre nå. Denne uka har jeg for det meste bare trent og fått behandling om hverandre.

Det er Thorkildsen som har banerekorden for spyd i Roma med et kast på 90,34m. Det kastet kom under Golden League-stevnet i 2006.

Fire med i gullpotten

Før fredagens Golden League-stevne var fem utøvere med i kampen om gullpotten som er på én million dollar. Man må vinne alle de seks stevnene for å være med i kampen om å dele denne potten.

I Roma var det bare finske Tero Pitkämäki som ikke klarte å vinne sin øvelse, dermed er det nå bare fire utøvere igjen i "gullkampen". Det er:

 • Kerron Stewart (Jamaica): 100 meter (kvinner)
 • Kenenisa Bekele (Etiopia): 5000 meter (menn)
 • Sanya Richards (USA): 400 meter (kvinner)
 • Elena Isinbajeva (Russland): Stavsprang (kvinner)

Siste nytt

 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal