NRK Meny
Normal

Tok Norges tredje seier i den svenske sesongåpningen

Norge har gjort rent bord i den svenske sesongåpningen. I dag avsluttet Håvard Solås Taugbøl med sprintseier.

Bruksvallarna

De to første rennene i svenskens sesongåpning i Bruksvallarne, er blitt vunnet av nordmenn. Og også på sprinten ble det norsk jubel. Denne gang til Håvard Solåas Taugbøl (22). Han knuste den tøffe svenske motstanden i spurten.

– Det blir den tredje seieren på tre dager. Vi har fått en svensk sesongåpning uten seier til svenskene i herreklassen. Svenskene har virkelig fått noe å tenke på, sier NRKs kommentator Jann Post.

Karl-Johan Westberg ledet inn på oppløpet, men holdt ikke helt inn. Teodor Peterson tok tredjeplassen. Også Even Northug tok seg til finalen i Sverige, men både Simen Persson og Emil Jönsson ble for sterke for lillebror Northug.

– Norge har en mye større bredde enn Sverige, i hvert fall på herresiden, sier Torgeir Bjørn.

– Altfor snill

Fire norske gutter tok seg til semifinalen, og i den første av dem møtte Tomas Northug og Taugbøl tøff motstand i blant annet Jönsson og Peterson. Jönsson vant klart, foran Simen Persson og Peterson. Northug hadde ikke sjans i avslutningen.

– Jeg synes han blir altfor snill der, sa NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

Andreas Myran Steen og Even Northug fikk muligheten i den andre semifinalen. Der imponerte lillebror Northug, og stakk av med seieren. Til finalen fikk han med seg Taugbøl, som tok seg videre på tid.

Helsvensk kvinnefinale

Kvinnefinalen var helsvensk. Charlotte Kalla la seg tidlig i tet, men holdt lav fart, og fikk aldri noe forsprang. På oppløpet var det ingen som kunne gjøre noe med Stina Nilsson, som kontrollerte inn til klar seier.

Kalla ble til slutt dømt inn foran Hanna Falk i kamp om andreplassen, og tar med seg to seirer og en andreplass fra helgen.

Bruksvallarna

Siste nytt

 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias