NRK Meny
Normal

Tok Norges tredje seier i den svenske sesongåpningen

Norge har gjort rent bord i den svenske sesongåpningen. I dag avsluttet Håvard Solås Taugbøl med sprintseier.

Bruksvallarna

De to første rennene i svenskens sesongåpning i Bruksvallarne, er blitt vunnet av nordmenn. Og også på sprinten ble det norsk jubel. Denne gang til Håvard Solåas Taugbøl (22). Han knuste den tøffe svenske motstanden i spurten.

– Det blir den tredje seieren på tre dager. Vi har fått en svensk sesongåpning uten seier til svenskene i herreklassen. Svenskene har virkelig fått noe å tenke på, sier NRKs kommentator Jann Post.

Karl-Johan Westberg ledet inn på oppløpet, men holdt ikke helt inn. Teodor Peterson tok tredjeplassen. Også Even Northug tok seg til finalen i Sverige, men både Simen Persson og Emil Jönsson ble for sterke for lillebror Northug.

– Norge har en mye større bredde enn Sverige, i hvert fall på herresiden, sier Torgeir Bjørn.

– Altfor snill

Fire norske gutter tok seg til semifinalen, og i den første av dem møtte Tomas Northug og Taugbøl tøff motstand i blant annet Jönsson og Peterson. Jönsson vant klart, foran Simen Persson og Peterson. Northug hadde ikke sjans i avslutningen.

– Jeg synes han blir altfor snill der, sa NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

Andreas Myran Steen og Even Northug fikk muligheten i den andre semifinalen. Der imponerte lillebror Northug, og stakk av med seieren. Til finalen fikk han med seg Taugbøl, som tok seg videre på tid.

Helsvensk kvinnefinale

Kvinnefinalen var helsvensk. Charlotte Kalla la seg tidlig i tet, men holdt lav fart, og fikk aldri noe forsprang. På oppløpet var det ingen som kunne gjøre noe med Stina Nilsson, som kontrollerte inn til klar seier.

Kalla ble til slutt dømt inn foran Hanna Falk i kamp om andreplassen, og tar med seg to seirer og en andreplass fra helgen.

Bruksvallarna

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd