NRK Meny
Normal

Tok NM-sølv med skidressen bak-fram

LILLEHAMMER (NRK.no): Heidi Weng måtte bare le da hun oppdaget at hun sto på startstreken i NM med renndressen feil vei.

Heidi Weng

Det synes ikek så godt på bildene, men Heidi Weng kjente det godt i halsen at skidressen var tatt på bak-fram.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg begynte bare å le. Da hadde jeg noe å le av istedenfor å være nervøs. Jeg vet jeg får høre det når jeg kommer i mål. Det er en som kan gjøre det, og det er meg. Jeg er litt surrete, sier Heidi Weng til NRK.no.

Hun leverte en imponerende 10-kilometer i NM torsdag, der hun knep sølvet foran selveste Marit Bjørgen og kun ble slått av suverene Therese Johaug.

– Kjente det i halsen

Men ungjenta Heidi Weng pådro seg altså også oppmerksomhet på andre måter. Landslagsløpere som stiller til start i viktige skirenn med skidressen bak-fram, er ikke hverdagskost.

– Kristin Størmer Steira sa fra da jeg sto på start. Og jeg kjente det i halsen, for å si det sånn, at det var litt stram. Men sånn er det når man er litt rask og litt nervøs før start. Da får man til det meste. Og jeg får det alltid til, gliser Weng selvironisk.

Bronsejenta fra 15-kilometeren i VM i Val di Fiemme har en egen evne til å havne i litt spesielle problemer. Som for eksempel da hun måtte gjennomføre store deler av et verdenscuprenn med en plastpose i smurningen.

Noe lignende var faktisk nær ved å skje i torsdagens løp.

– I sistebakken fikk jeg faktisk en plastikkpose på skien, som jeg klarte å riste av. Da tenkte jeg at det hadde vært typisk meg at den hadde satt seg fast, sier hun.

– Har kontroll

– Er du litt distré?

– Jeg er ikke rotete. Jeg har det ganske ryddig hjemme, faktisk. Men når jeg blir litt stresset og nervøs, da blir det litt halvveis. Men jeg kommer som regel alltid til start, konstaterer hun.

22-åringen fra Ytre Enebakk føler likevel at hun har kontroll.

– Ja, jeg føler jeg har ganske bra kontroll. Bare du har på deg ski, staver, startnummer og brikke på beina, så er du klar, fastslår Weng.

Mens Marit Bjørgen og Therese Johaug reiser til høyden etter torsdagens NM-løp, planlegger Weng å gå både sprint og 15-kilometer i NM før hun følger etter til Seiser Alm.

OL-formen er unektelig i anmarsj for jenta som er bankers på de norske OL-lagene på stafett, 10-kilometer og 15-kilometer fellesstart med skibytte – og som også begynner å bli vanskelig å komme unna på tremila.

Siste nytt

 • Real vann også returkampen

  Real Madrid utan suspenderte Cristiano Ronaldo slo Barcelona 2-0 i returkampen i den spanske supercupen i går kveld. Asensio og Benzema scora.

  Real vann 5-1 samanlagt. Det er første gong på 30 år at Barcelona taper sine to første konkurransekampar i ein sesong.

  Barcelonas sportsdirektør sa etter kampen at signeringane av Liverpools Philippe Coutinho og Dortmunds Ousmane Dembele snart er klare.

  Den spanske ligaen sesongopnar laurdag.

  Real jubel
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: EM feltritt - dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint