Tok NM-sølv med skidressen bak-fram

LILLEHAMMER (NRK.no): Heidi Weng måtte bare le da hun oppdaget at hun sto på startstreken i NM med renndressen feil vei.

Heidi Weng

Det synes ikek så godt på bildene, men Heidi Weng kjente det godt i halsen at skidressen var tatt på bak-fram.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg begynte bare å le. Da hadde jeg noe å le av istedenfor å være nervøs. Jeg vet jeg får høre det når jeg kommer i mål. Det er en som kan gjøre det, og det er meg. Jeg er litt surrete, sier Heidi Weng til NRK.no.

Hun leverte en imponerende 10-kilometer i NM torsdag, der hun knep sølvet foran selveste Marit Bjørgen og kun ble slått av suverene Therese Johaug.

– Kjente det i halsen

Men ungjenta Heidi Weng pådro seg altså også oppmerksomhet på andre måter. Landslagsløpere som stiller til start i viktige skirenn med skidressen bak-fram, er ikke hverdagskost.

– Kristin Størmer Steira sa fra da jeg sto på start. Og jeg kjente det i halsen, for å si det sånn, at det var litt stram. Men sånn er det når man er litt rask og litt nervøs før start. Da får man til det meste. Og jeg får det alltid til, gliser Weng selvironisk.

Bronsejenta fra 15-kilometeren i VM i Val di Fiemme har en egen evne til å havne i litt spesielle problemer. Som for eksempel da hun måtte gjennomføre store deler av et verdenscuprenn med en plastpose i smurningen.

Noe lignende var faktisk nær ved å skje i torsdagens løp.

– I sistebakken fikk jeg faktisk en plastikkpose på skien, som jeg klarte å riste av. Da tenkte jeg at det hadde vært typisk meg at den hadde satt seg fast, sier hun.

– Har kontroll

– Er du litt distré?

– Jeg er ikke rotete. Jeg har det ganske ryddig hjemme, faktisk. Men når jeg blir litt stresset og nervøs, da blir det litt halvveis. Men jeg kommer som regel alltid til start, konstaterer hun.

22-åringen fra Ytre Enebakk føler likevel at hun har kontroll.

– Ja, jeg føler jeg har ganske bra kontroll. Bare du har på deg ski, staver, startnummer og brikke på beina, så er du klar, fastslår Weng.

Mens Marit Bjørgen og Therese Johaug reiser til høyden etter torsdagens NM-løp, planlegger Weng å gå både sprint og 15-kilometer i NM før hun følger etter til Seiser Alm.

OL-formen er unektelig i anmarsj for jenta som er bankers på de norske OL-lagene på stafett, 10-kilometer og 15-kilometer fellesstart med skibytte – og som også begynner å bli vanskelig å komme unna på tremila.

Siste nytt

 • Dyrhaug dropper sesongåpningen

  Langrennsløper Niklas Dyrhaug har bestemt seg for å stå over rennene under sesongåpningen på Beitostølen på grunn av en rekke skader. Det bekrefter landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

  Langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rangers tapte i Zucca-comeback

  Mats Zuccarello var endelig tilbake på isen etter skade i fredagens målrike New York-derby, men han og Rangers måtte til slutt se seg slått 7–5 av byrivalene Islanders. Nordmannen har stått over tre kamper på grunn av lyskestrekk.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Sesongstart langrenn
Sesongstart langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
NRK Sport Live: 15 km klassisk, menn
Sesongstart langrenn: 15 km klassisk, menn
NRK Sport Live: 15 km klassisk, menn
NRK Sport Live: 15 km klassisk, menn
Ekspertmøte - sjakk-VM
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana