Hopp til innhold

Tok gull i Pyeongchang – nå er han innlagt på sykehus med betennelse i hjertet

Paralympicstalentet Jesper Saltvik Pedersen (18) er innlagt på sykehus.

Jesper

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Her blir Jesper Saltvik Pedersen fløyet til Haukeland universitetssjukehus.

Foto: Privat

– Jeg ligger nå på overvåkningen. Det er mye som tyder på at det er en bakterie som har kommet inn ved influensa som har gjort at hele systemet har blitt betent. Det er en betennelse på hjertet, men det er fortsatt litt usikkert hva det kommer av, sier Pedersen til NRK på telefon.

18-åringen ble lagt inn på sykehuset i Haugesund lørdag og senere fløyet til Bergen.

Pedersen publiserte selv bildet på sin Instagram og Facebook-profil. Under bildet skrev han følgende:

– Noen ganger går ikke alt helt etter planen. Jeg har vært litt syk de siste dagene, og etter å ha hatt maks uflaks har dette ført til at jeg har fått en betennelse på hjertet. Nå venter en lengre periode med hvile og rolig trening for å få hjertet tilbake til normalen. Olympiatoppen har allerede satt sammen et team til meg som skal hjelpe meg å bli fortest mulig klar til skisesongen!

Pedersen imponerte alle under Paralympics i Pyeongchang hvor han tok gull i storslalåm og bronse i kombinasjon. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt sist sesong.

Jesper Pedersen

GULL OG BRONSE: Jesper Saltvik Pedersen imponerte stort under Paralympics.

Foto: Geir Owe Fredheim / NIF / NTB scanpix

Føler seg bedre

18-åringen sier han kommer til å bli helt frisk fra betennelsen og at han allerede har et bra støtteapparat på plass.

– Det er sagt at jeg må ha en litt lengre periode med lite trening, men det kommer litt an på hvordan ting ser ut. Olympiatoppen har allerede satt sammen et team, men vi får se hvordan det går, sier han.

Hvordan føler du deg nå?

– Jeg føler meg egentlig ganske bra. Det har kommet seg.

Pedersen sier han kommer til å bli liggende et par dager til på sykehuset mens han venter på at verdiene skal bli normale igjen.

18-åringen regnes som et av Norges største talenter innenfor para-alpint og har hatt en enorm utvikling de siste årene. Han var også lenge et talent i flere idretter.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal