Hopp til innhold

Tok gull i Pyeongchang – nå er han innlagt på sykehus med betennelse i hjertet

Paralympicstalentet Jesper Saltvik Pedersen (18) er innlagt på sykehus.

Jesper

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Her blir Jesper Saltvik Pedersen fløyet til Haukeland universitetssjukehus.

Foto: Privat

– Jeg ligger nå på overvåkningen. Det er mye som tyder på at det er en bakterie som har kommet inn ved influensa som har gjort at hele systemet har blitt betent. Det er en betennelse på hjertet, men det er fortsatt litt usikkert hva det kommer av, sier Pedersen til NRK på telefon.

18-åringen ble lagt inn på sykehuset i Haugesund lørdag og senere fløyet til Bergen.

Pedersen publiserte selv bildet på sin Instagram og Facebook-profil. Under bildet skrev han følgende:

– Noen ganger går ikke alt helt etter planen. Jeg har vært litt syk de siste dagene, og etter å ha hatt maks uflaks har dette ført til at jeg har fått en betennelse på hjertet. Nå venter en lengre periode med hvile og rolig trening for å få hjertet tilbake til normalen. Olympiatoppen har allerede satt sammen et team til meg som skal hjelpe meg å bli fortest mulig klar til skisesongen!

Pedersen imponerte alle under Paralympics i Pyeongchang hvor han tok gull i storslalåm og bronse i kombinasjon. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt sist sesong.

Jesper Pedersen

GULL OG BRONSE: Jesper Saltvik Pedersen imponerte stort under Paralympics.

Foto: Geir Owe Fredheim / NIF / NTB scanpix

Føler seg bedre

18-åringen sier han kommer til å bli helt frisk fra betennelsen og at han allerede har et bra støtteapparat på plass.

– Det er sagt at jeg må ha en litt lengre periode med lite trening, men det kommer litt an på hvordan ting ser ut. Olympiatoppen har allerede satt sammen et team, men vi får se hvordan det går, sier han.

Hvordan føler du deg nå?

– Jeg føler meg egentlig ganske bra. Det har kommet seg.

Pedersen sier han kommer til å bli liggende et par dager til på sykehuset mens han venter på at verdiene skal bli normale igjen.

18-åringen regnes som et av Norges største talenter innenfor para-alpint og har hatt en enorm utvikling de siste årene. Han var også lenge et talent i flere idretter.

Siste nytt

 • Nadal kriget seg videre – møter Kyrgios i Wimbledon-semi

  En skadeplaget Rafael Nadal (36) holdt liv i håpet om en etterlengtet Wimbledon-tittel. Han nedkjempet Taylor Fritz i et kvartfinaledrama over fem sett.

  Etter over fire timer sto Nadal igjen som vinner på centercourten i London. På veien måtte han holde smertene i sjakk. Spanjolen gikk seirende ut med sifrene 3-6, 7-5, 3-6, 7-6 (10-4).

  Nadal har sine skavanker. Onsdag slet han med et mageproblem og så skadeskutt ut i andre sett, men det stoppet ham ikke fra å fortsette jakten på sin 23. Grand Slam-tittel.

  Fredag skal han opp mot Nick Kyrgios (27). (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Doble gruppevinnere i sandvolleyball

  Norges ferske verdensmestere i sandvolleyball Anders Mol og Christian Sørum ble gruppevinnere i verdensturneringen i Gstaad etter at de vant dagens to kamper.

  De fikk litt trøbbel mot de spanske veteranene Herrera og Gavira og taper 2. sett, men Norge vant det tredje settet og er dermed klare for åttedelsfinalen.

  Også Hendrik Mol og Mathias Berntsen er klare for åttedelsfinale etter to sterke seiere i dag. Først mot Italia og i dagens siste kamp møtte de Estland. Etter 1-1 i sett vant den norske duoen det tredje og avgjørende settet og også de ble gruppevinnere.

  Italy Beach Volleyball World Championships
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Norge valgte å ikke inspisere banen før åpningskampen

  Det norske landslaget bestemte seg for å trene på treningsfeltet til Brighton istedenfor å ta den siste treninga på St. Marys stadion hvor kampen mot Nord-Irland spilles.

  De hadde allikevel muligheten til å komme seg ut på gressmatta og gå rundt på arenaen, men den muligheten har de også valgt å ikke bruke.

  – Flertallet kjente ikke at vi ikke trengte å se banen. Flere hadde behov for behandling, det ble en lengre reise, og dårligere tid. De som ville være her har dratt hit, men det var ikke mange, sier Sjøgren.

  Han mener behovet for å føle stadion og anlegget er mindre nå enn før.

  – Mange av de vi har er vant med å spille på store arenaer. Derfor er det Ikke like viktig nå som det var i 2017 eller enda tidligere for den saks skyld.

  Landslagskaptein Maren Mjelde følte heller ikke noe kall på å inspisere banen.

  – For meg er det ett fett egentlig. Vi har alle forskjellige behov, og hadde tidsplanen sett annerledes ut hadde kanskje flere valgt å dra hit, sier Mjelde.

  Norge åpner EM mot Nord-Irland i morgen. Kampen begynner kl. 21.00.

  Martin Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste