Tok gull i Pyeongchang – nå er han innlagt på sykehus med betennelse i hjertet

Paralympicstalentet Jesper Saltvik Pedersen (18) er innlagt på sykehus.

Jesper

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Her blir Jesper Saltvik Pedersen fløyet til Haukeland universitetssjukehus.

Foto: Privat

– Jeg ligger nå på overvåkningen. Det er mye som tyder på at det er en bakterie som har kommet inn ved influensa som har gjort at hele systemet har blitt betent. Det er en betennelse på hjertet, men det er fortsatt litt usikkert hva det kommer av, sier Pedersen til NRK på telefon.

18-åringen ble lagt inn på sykehuset i Haugesund lørdag og senere fløyet til Bergen.

Pedersen publiserte selv bildet på sin Instagram og Facebook-profil. Under bildet skrev han følgende:

– Noen ganger går ikke alt helt etter planen. Jeg har vært litt syk de siste dagene, og etter å ha hatt maks uflaks har dette ført til at jeg har fått en betennelse på hjertet. Nå venter en lengre periode med hvile og rolig trening for å få hjertet tilbake til normalen. Olympiatoppen har allerede satt sammen et team til meg som skal hjelpe meg å bli fortest mulig klar til skisesongen!

Pedersen imponerte alle under Paralympics i Pyeongchang hvor han tok gull i storslalåm og bronse i kombinasjon. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt sist sesong.

Jesper Pedersen

GULL OG BRONSE: Jesper Saltvik Pedersen imponerte stort under Paralympics.

Foto: Geir Owe Fredheim / NIF / NTB scanpix

Føler seg bedre

18-åringen sier han kommer til å bli helt frisk fra betennelsen og at han allerede har et bra støtteapparat på plass.

– Det er sagt at jeg må ha en litt lengre periode med lite trening, men det kommer litt an på hvordan ting ser ut. Olympiatoppen har allerede satt sammen et team, men vi får se hvordan det går, sier han.

Hvordan føler du deg nå?

– Jeg føler meg egentlig ganske bra. Det har kommet seg.

Pedersen sier han kommer til å bli liggende et par dager til på sykehuset mens han venter på at verdiene skal bli normale igjen.

18-åringen regnes som et av Norges største talenter innenfor para-alpint og har hatt en enorm utvikling de siste årene. Han var også lenge et talent i flere idretter.

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal