Tok gull i Pyeongchang – nå er han innlagt på sykehus med betennelse i hjertet

Paralympicstalentet Jesper Saltvik Pedersen (18) er innlagt på sykehus.

Jesper

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Her blir Jesper Saltvik Pedersen fløyet til Haukeland universitetssjukehus.

Foto: Privat

– Jeg ligger nå på overvåkningen. Det er mye som tyder på at det er en bakterie som har kommet inn ved influensa som har gjort at hele systemet har blitt betent. Det er en betennelse på hjertet, men det er fortsatt litt usikkert hva det kommer av, sier Pedersen til NRK på telefon.

18-åringen ble lagt inn på sykehuset i Haugesund lørdag og senere fløyet til Bergen.

Pedersen publiserte selv bildet på sin Instagram og Facebook-profil. Under bildet skrev han følgende:

– Noen ganger går ikke alt helt etter planen. Jeg har vært litt syk de siste dagene, og etter å ha hatt maks uflaks har dette ført til at jeg har fått en betennelse på hjertet. Nå venter en lengre periode med hvile og rolig trening for å få hjertet tilbake til normalen. Olympiatoppen har allerede satt sammen et team til meg som skal hjelpe meg å bli fortest mulig klar til skisesongen!

Pedersen imponerte alle under Paralympics i Pyeongchang hvor han tok gull i storslalåm og bronse i kombinasjon. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt sist sesong.

Jesper Pedersen

GULL OG BRONSE: Jesper Saltvik Pedersen imponerte stort under Paralympics.

Foto: Geir Owe Fredheim / NIF / NTB scanpix

Føler seg bedre

18-åringen sier han kommer til å bli helt frisk fra betennelsen og at han allerede har et bra støtteapparat på plass.

– Det er sagt at jeg må ha en litt lengre periode med lite trening, men det kommer litt an på hvordan ting ser ut. Olympiatoppen har allerede satt sammen et team, men vi får se hvordan det går, sier han.

Hvordan føler du deg nå?

– Jeg føler meg egentlig ganske bra. Det har kommet seg.

Pedersen sier han kommer til å bli liggende et par dager til på sykehuset mens han venter på at verdiene skal bli normale igjen.

18-åringen regnes som et av Norges største talenter innenfor para-alpint og har hatt en enorm utvikling de siste årene. Han var også lenge et talent i flere idretter.

Siste nytt

 • Poengdeling i «Ælv Clasico»

  Lokaloppgjøret mellom Mjøndalen og Strømsgodset ble så jevnt som mange hadde forutsett. Begge lagene var på nedre halvdel før oppgjøret og trengte poeng.

  Strømsgodset startet kampen best, men Mjøndalen skapte et par gode sjanser mot slutten av første omgang. Like før pause ville Mjøndalen ha rødt kort på Godset-forsvarer Niklas Gunnarsson da han felte Ole Amund Sveen alene med keeper. Dommeren dro imidlertid bare opp det gule kortet.

  Etter pause ble tempoet skrudd opp ute på banen, og Martin Ovenstad Rønning sendte de brune fra Mjøndalen i ledelsen etter en times spilt. Men fansen på Consto Arena fikk ikke være lenge i himmelen, for bare noen få minutter etterpå var Halldor god da han satte inn utligningen for Godset.

  Flere scoringer ble det ikke, og dermed delte de to rivalene poengene.

  Eliteserien fotball 2021, Mjøndalen - Strømsgodset
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Foss ble NM-konge etter monsterrykk

  Tobias Foss var sterkest og vant søndagens NM-fellesstart i sykling i Kristiansand. Dermed tok han sitt andre gull på fire dager.

  Jumbo-Visma-proffen Foss vant også temporittet i NM tidligere denne uken.

  I det ufyselige regnværet i Kristiansand dannet Andreas Leknessund, Tobias Foss, Kristian Aasvold og Anders Skaarseth en tetkvartett da rittet gikk inn i den avgjørende fasen.

  Med litt under sju kilometer igjen stakk Foss fra de tre andre og fikk en liten luke. Den klarte ingen i trioen bak å tette. Dermed kunne Vingrom-gutten feire NM-gull i ensom majestet.

  Det var hans første NM-medalje på fellesstart.

  – For å være helt ærlig var jeg ganske utladet etter tempoen. Jeg la lista lavt, men hadde gode bein i dag også. Jeg følte vi gjorde et bra løp, og jeg fikk god hjelp. Jeg prøvde å ta de mulighetene jeg fikk, og det var godt å kunne ta ut det man var god for, sa Foss til TV 2 etter seieren.

  Skaarseth tok sølvet, mens Aasvold ble tredjemann. Leknessund endte dermed på den sure fjerdeplassen. (NTB)

  Sykkel-NM 2021. Tobias Foss
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Verstappen utmanøvrerte Hamilton

  Max Verstappen økte sammenlagtledelsen i VM til Lewis Hamilton da han knepent vant Frankrikes Grand Prix foran briten søndag.

  Nederlandske Verstappen startet i beste startspor etter seieren i lørdagens kvalifisering, men mistet kontrollen over bilen og forsvant av banen allerede i første sving søndag.

  Hamilton hadde muligheten til å ta karrierens 99. Grand Prix-seier søndag. Aldri før har en formel 1-sjåfør nådd hele 100 seire, men med Verstappen på banen kan det ta tid før milepælen nås.

  Mens Red Bull-førerne hadde to stopp, hadde Mercedes-førerne kun ett. Det reagerte Valtteri Bottas på.

  – Hvorfor i helvete var det ingen som hørte på meg når jeg sa det ville kreves to stopp? sa Mercedes-føreren.

  Verstappen
  Foto: Christophe Simon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal