NRK Meny
Normal

Tok første internasjonale seier på tre år: – Et skikkelig kick

Her er jenta som sørger for norsk tour-suksess: Emilie Moberg (23) vant den andre etappen av Tour de Feminin etter en overlegen spurt.

Moberg

Emilie Moberg hadde ikke tatt en internasjonal seier på tre år før hun fredag suste inn til en overlegen spurtseier i Tsjekkia.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Det har vært målet for sesongen å få en UCI-seier, så dette var utrolig deilig, sier Emilie Moberg (Team Hitec Products).

Halden-jenta har i mange år vært regnet som en av Norges beste kvinnelige syklister, men det er blitt en stund siden hennes forrige internasjonale seier.

Faktisk må man tilbake til 2012 for å finne sist det skjedde.

Suveren spurtseier

Men i fredagens andreetappe i Tour de Feminin, som pågår samtidig med herrenes Tour de France, var Moberg i storslag.

Etappen ble avsluttet med en massespurt i tsjekkiske Krasna Lipa, men Moberg var så sterk at konkurrentene var mange meter bak henne da hun krysset mållinja som første kvinne.

– Jeg skjønte at det gikk mot en spurt. Det ble en rask avslutning, og ganske teknisk den siste kilometeren. Det var kniving om plasseringene mot oppløpet, men jeg slang meg med på det amerikanske spurtopptrekket. Da var det bare å gi full gass de siste hundre meterene, forteller Moberg.

Laster Twitter-innhold

– Til tider tøft

Hun medgir at seieren smakte ekstra godt med tanke på at det er gått såpass lang tid siden sist.

– Jeg har hatt noen tredje- og fjerdeplasser, men det er klart det til tider er tøft når man jobber hver dag for å vinne ritt og man kjenner at nå begynner det å bli lenge siden sist. Jeg har bare jobbet på og kjent at jeg har hatt utvikling. Men det er klart at når man får en slik seier så gir det et skikkelig kick, sier Moberg.

Over 130 kvinner stilte til start i Tour de Feminin. Det fortsetter med en tempoetappe og en fellesstart i morgen, før det avsluttes søndag.

Moberg har ikke ambisjoner om å hevde seg i sammendraget. Hun er ofte hjelperytter for lagvenninnene, men fredag var det avtalt på forhånd at hun skulle få gå for egne sjanser.

– I dag fikk jeg kjøre for egne sjanser. Det var deilig, for det er jo mange ritt der man er hjelperytter, sier hun.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag