Tok første internasjonale seier på tre år: – Et skikkelig kick

Her er jenta som sørger for norsk tour-suksess: Emilie Moberg (23) vant den andre etappen av Tour de Feminin etter en overlegen spurt.

Moberg

Emilie Moberg hadde ikke tatt en internasjonal seier på tre år før hun fredag suste inn til en overlegen spurtseier i Tsjekkia.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Det har vært målet for sesongen å få en UCI-seier, så dette var utrolig deilig, sier Emilie Moberg (Team Hitec Products).

Halden-jenta har i mange år vært regnet som en av Norges beste kvinnelige syklister, men det er blitt en stund siden hennes forrige internasjonale seier.

Faktisk må man tilbake til 2012 for å finne sist det skjedde.

Suveren spurtseier

Men i fredagens andreetappe i Tour de Feminin, som pågår samtidig med herrenes Tour de France, var Moberg i storslag.

Etappen ble avsluttet med en massespurt i tsjekkiske Krasna Lipa, men Moberg var så sterk at konkurrentene var mange meter bak henne da hun krysset mållinja som første kvinne.

– Jeg skjønte at det gikk mot en spurt. Det ble en rask avslutning, og ganske teknisk den siste kilometeren. Det var kniving om plasseringene mot oppløpet, men jeg slang meg med på det amerikanske spurtopptrekket. Da var det bare å gi full gass de siste hundre meterene, forteller Moberg.

Laster Twitter-innhold

– Til tider tøft

Hun medgir at seieren smakte ekstra godt med tanke på at det er gått såpass lang tid siden sist.

– Jeg har hatt noen tredje- og fjerdeplasser, men det er klart det til tider er tøft når man jobber hver dag for å vinne ritt og man kjenner at nå begynner det å bli lenge siden sist. Jeg har bare jobbet på og kjent at jeg har hatt utvikling. Men det er klart at når man får en slik seier så gir det et skikkelig kick, sier Moberg.

Over 130 kvinner stilte til start i Tour de Feminin. Det fortsetter med en tempoetappe og en fellesstart i morgen, før det avsluttes søndag.

Moberg har ikke ambisjoner om å hevde seg i sammendraget. Hun er ofte hjelperytter for lagvenninnene, men fredag var det avtalt på forhånd at hun skulle få gå for egne sjanser.

– I dag fikk jeg kjøre for egne sjanser. Det var deilig, for det er jo mange ritt der man er hjelperytter, sier hun.

Siste nytt

 • Hykkerud til Athen

  Tidlegare landslagsspelar Joakim Hykkerud er fristilt frå kontrakten i Drammen for å spele for AEK Athen ut sluttspelet i europacupen. Han skal i aksjon alt i morgon i første semifinale mot Gorenje.

  Taper dei semifinalen over to oppgjer reiser han heim. Går dei til finalen blir han ut mai.

  – Eg gler meg heilt sjukt til å spele desse kampane, seier han til NRK.

  Hykkerud til Athen
  Foto: Privat
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal