NRK Meny
Normal

- Jammen på tide!

Kurt Asle Arvesen jubler mens sykkelsportens juksemakere skjelver.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Mjaugedal, Gunnar / SCANPIX

Juksemakerne i sykling går en vanskelig sesong i møte. Til neste år blir det fem tusen flere dopingkontroller, varsler det internasjonale forbundet.

- På tide

- Det var jammen på tide, sier sykkelproff Kurt Asle Arvesen, og fortsetter: - Det var da positivt. Nok en gang er sykkelsporten vist at de tar problemet alvorlig, og det er både fint og artig at det kommer fra internasjonalt hold, for da vet du at det også gjelder italienere og spanjoler, sier Arvesen til NRKSport.no.

5000 flere tester

Antallet dopingtester øker med 50 prosent fra snaue 10.000 i dag til 15.000 neste sesong det kom frem på et seminar om doping og sykkel i paris i går. Norges cycleforbund har vært en pådriver for økte kontroller, dette er bra, sier president Erik Aarethun. - Det er veldig gode nyheter. Dette er en plan det er jobbet med i lang tid for å komme denne dopingproblematikken til livs en gang for alltid, sier han.

Flere tester betyr at rytterne må være langt mere tilgjengelig for dopingjergerne, null problem sier Kurt Asle Arvesen. - Det er bare å legge godvilja til og være positiv til det, så dette er ikke noe problem, sier han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Landslagsuttak for VM-kvalikkampene mot San Marino og Nord-Irland