NRK Meny
Normal

- Jammen på tide!

Kurt Asle Arvesen jubler mens sykkelsportens juksemakere skjelver.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Mjaugedal, Gunnar / SCANPIX

Juksemakerne i sykling går en vanskelig sesong i møte. Til neste år blir det fem tusen flere dopingkontroller, varsler det internasjonale forbundet.

- På tide

- Det var jammen på tide, sier sykkelproff Kurt Asle Arvesen, og fortsetter: - Det var da positivt. Nok en gang er sykkelsporten vist at de tar problemet alvorlig, og det er både fint og artig at det kommer fra internasjonalt hold, for da vet du at det også gjelder italienere og spanjoler, sier Arvesen til NRKSport.no.

5000 flere tester

Antallet dopingtester øker med 50 prosent fra snaue 10.000 i dag til 15.000 neste sesong det kom frem på et seminar om doping og sykkel i paris i går. Norges cycleforbund har vært en pådriver for økte kontroller, dette er bra, sier president Erik Aarethun. - Det er veldig gode nyheter. Dette er en plan det er jobbet med i lang tid for å komme denne dopingproblematikken til livs en gang for alltid, sier han.

Flere tester betyr at rytterne må være langt mere tilgjengelig for dopingjergerne, null problem sier Kurt Asle Arvesen. - Det er bare å legge godvilja til og være positiv til det, så dette er ikke noe problem, sier han.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag