Tøff trekning for Chelsea og Arsenal

For tredje år på rad møter Zlatan Ibrahimovic og Paris Saint-Germain Chelsea i mesterligaen. Mens Arsenal skal få bryne seg på Barcelona.

Britain Soccer Champions League

HETT OPPGJØR: Zlatan Ibrahimovic fikk rødt kort da PSG møtte Chelsea i mesterligaen i mars.

Foto: Matt Dunham / Ap

Det var knyttet stor spenning til trekningen av mesterligaens åttedelsfinaler. Og som ventet blir det flere godbiter.

En av dem begynner nærmest å bli en klassiker i mesterliga-sammenheng. For gruppetoer Paris Saint-Germain og Zlatan Ibrahimovic åpner hjemme mot Chelsea 16. februar.

Lagene har møttes i sluttspillet også de to foregående sesongene. I 2013/14 vant Chelsea kvartfinalen, mens i fjor stakk PSG av med avansementet på flere scorede bortemål - etter 2-2 i London.

Arsenal trakk kanskje den aller tøffeste motstanderen. Nemlig Barcelona - klubben de bare har slått én gang på sju forsøk.

Lagene møttes sist i 2010/11, og også året før. Begge gangene vant de spanske mesterne. Det samme gjorde de i finalen i 2006. Kampen på Emirates spilles 23. februar, mens returen i Spania går 16. mars.

For mesterligaens tredje engelske lag, Manchester City, ble motstanden lettere. Manuel Pellegrinis menn skal møte Dinamo Kiev, som må spille for tomme tribuner i hjemmeoppgjøret på grunn av rasiske angrep på Chelsea-fans i gruppespillet.

Hele trekningen:

Gent (Belgia) – Wolfsburg (Tyskland), Roma (Italia) – Real Madrid (Spania), Paris Saint-Germain (Frankrike) – Chelsea (England), Arsenal (England) – Barcelona (Spania), Juventus (Italia) – Bayern München (Tyskland), PSV Eindhoven (Nederland) – Atlético Madrid (Spania), Benfica (Portugal) – Zenit St. Petersburg (Russland), Dinamo Kiev (Ukraina) – Manchester City (England)

Gruppevinnerne vil begynne med bortekamper 16./17. og 23./24. februar, mens returen spilles 8./9. og 15./16. mars. Finalen spilles på San Siro i Milano 28. mai 2016.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Dette skjer i fotball-EM i dag: Hva gjør Uefa med «flaskeflyttingen»?

Uefa er lei av at fotballstjernene flytter på sponsorproduktene, og i Sverige er det ny spenning før kampen mot Slovakia.

Siste nytt

 • Busquets tilbake i Spania-troppen

  Spania-kaptein Sergio Busquets (32) var fredag tilbake i troppen etter å ha testet negativt på koronaviruset.

  Busquets har vært i isolasjon siden han fikk positivt prøvesvar i oppkjøringen til mesterskapet 7. juni. Han var dermed utelukket til spanjolenes EM-åpning mot Sverige, som endte 0-0.

  Busquets har sluttet seg til resten av troppen på treningsbasen utenfor Madrid. Han blir også med laget til Sevilla og lørdagens kamp mot Polen, men det er ikke ventet at han spiller.

  Soccer EURO 2020 Spain Preview
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • 32-åring med sjokktid

  Blessing Okagbare vant torsdag 100-meteren i det nigerianske OL-uttaket på fenomenale 10,63. Det er tangering av den nest beste tiden i historien på distansen, satt av Shelly-Ann Fraser-Pryce tidligere i sesongen.

  En medvind på 2,7 meter i sekundet gjør at tiden ikke blir tellende på noen lister, men det er likevel en forbløffende sterk prestasjon av 32 år gamle Okagbare som har 10,79 som offisiell personlig rekord på distansen. Den ble satt så langt tilbake som i 2013.

  – Jeg har følt meg veldig klar siden starten av sesongen. Jeg føler meg friskere, sterkere og som den virkelige Blessing Okagbare igjen, sa hun til nigerianske The Guardian etter superløpet der hun føk fra konkurrentene.

  _tRct7K209c
  Foto: Steph Chambers / AFP
 • Koronaoppblomstring i Moskva

  Russlands hovedstad Moskva stenger sin supportersone under fotball-EM og forbyr samlinger på over 1000 mennesker som følge av økt koronasmitte.

  Det opplyser byens ordfører, Sergej Sobjanin. Antallet nye koronatilfeller i Moskva har økt fra 3000 til 7000 daglig i løpet av få dager, og det er ventet at det blir over 9000 nye tilfeller fredag.

  – Jeg ønsket ikke å gjøre dette, men vi må. Fra og med i dag begrenser vi store arrangementer til maksimalt 1000 personer, uttaler han.

Sendeplan

Kl. Program Kanal