Berger "vant" jaktstarten - må skyte perfekt igjen

Tora Berger viste strålende form på tirsdagens jaktstart, torsdag må hun skyte 20 nye treff.

Tora Berger

Tora Berger på standplass under tirsdagens jaktstart der hun skjøt fire fulle hus.

Foto: Stefan Wermuth / Scanpix/Reuters

Norge stiller med Tora Berger , Ann Kristin Aafedt Flatland , Liv Kjersti Eikeland og Solveig Rogstad på torsdagens 15 kilometer.

Hele startlisten

Rennet starter kl 19.20 norsk tid.

"Vant" jaktstarten

Etter en bedrøvelig sprint sist lørdag (33. plass) gikk Berger en strålende jaktstart.

Hun skjøt fire fulle hus og hadde tredje beste langrennstid.

Hadde jaktstarten vært et eget renn ville Tora Berger vunnet en klar seier, over halvminutttet foran Anna Carin Olofsson-Zidek.

God skyting -

NRKs skiskytingsekspert Stian Eckhoff mener at de norske må prestere noe lignende på 15-kilometeren.

Særlig har han latt seg imponere av skytingen under OL.

Solveig Rogstad

Solveig Rogstad på trening i i Whistler tidligere i OL. Hun går sin første distanse under mesterskapet på 15-kilometeren.

Foto: Stefan Wermuth / Scanpix/Reuters

- Kvinnenes sprint var en av de sprintene jeg har sett med høyest treffprosent. Kun 7 bom totalt av de 200 skuddene som de 20 beste skjøt, sier Stian Echoff.

- tøff løype

Selv om skytingen alltid er viktig på en 15 kilometer, så kommer langrennsformen torsdag til å bli viktigere enn vanlig på distansen.

- Sløyfen på tre kilometer som kvinnene går fem ganger er kanskje den tøffeste av alle traseene her i OL, inkludert guttas traseer. Samtidig har kulden gjort traseeen knallhard og utforkjøringene blir krevende, sier Stian Eckhoff.

Marie-Laure Brunet

Franske Marie-Laure Brunet var den eneste, ved siden av Tora Berger, som skjøt feilfritt på jakstarten. Her jubler hun i det hun hopper opp på pallen for å motta bronsemedaljen.

Foto: Stefan Wermuth / Scanpix/Reuters

Tora Berger har fått startnummer 2 torsdag, noe som kan slå begge veier.

- Den tøffe traseen favoriserer Tora, men med startnummer 2 vil hun måtte slite med det knallhard underlaget. Det kan imidlertid være en fordel dersom sola kommer og tiner løypene, mener Stian Eckhoff.

Tror på Berger og Flatland

Mens Tora Berger har en 5. plass på jaktstarten så har Ann Kristin Flatland en 10. og en 8. plass så langt i mesterskapet.

- Det er kun Tora og Ann Kristin som virkelig har muligheten til å bli blant de fem beste. Med god skyting er Tora en topp fem-kandidat. Løypa er kanskje litt for bratt for Ann Kristin, men med god skyting er hun topp ti, sier Stian Eckhoff.

Sportsnyheter

Simone Biles: – Vi ble sviktet av systemet

Simone Biles og tre turnkollegaer fortalte Senatet om overgrepene de ble utsatt for av landslagslegen, Larry Nasser. FBI beskyldes for løgn og ansvarsfraskrivelse.

Siste nytt

 • Solskjær svarer etter kritikken

  Kritikken har haglet mot Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær etter tirsdagens mesterligafadese.

  – Vi forventer mer av oss selv, innrømmer Solskjær på pressekonferansen før helgens Premier League-runde.

  Manchester United returnerte tomhendt fra gruppespillets første kamp i Sveits, etter å ha blitt senket fem minutter på overtid av Young Boys' Jordan Siebatcheu.

  Jesse Lingard tabbet seg ut med et svakt tilbakespill, men kritikken ble først og fremst rettet mot storklubbens norske manager etter 1–2-tapet.

  – I media blir man ofte dømt på oppførsel og utfall, heller enn intensjonen. Selvfølgelig blir det svart og hvitt.

  – Vi går inn i kampene med gode intensjoner, gjør endringer med gode gode intensjoner, vi takler med gode intensjoner, vi spiller pasninger med gode intensjoner, sier Solskjær.

  Manchester United fikk en drømmestart med Cristiano Ronaldo-mål etter 13 minutter, men fikk så utvist Aaron Wan-Bissaka og røk deretter på en smell.

  – Det er alltid resultatet som avgjør hvilke overskrifter vi får se, mener Solskjær.

  Manchester United leder Premier League med ti poeng etter fire kamper. Søndag venter West Ham borte i serien.

  Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer looks on prior to the UEFA Champions League Group F football match between Young Boys and Manchester United at Wankdorf stadium in Bern, on September 14, 2021. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
  Foto: Sebastien Bozon / AFP
 • Karlsson trapper opp treningen

  Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson (22) har økt treningsmengden etter at en sliten og overbelastet kropp tvang henne til å roe ned i august.

  Karlsson har dessuten slitt med en forkjølelse den siste tiden. Det gjorde henne til et usikkert kort til det svenske landslagets høydesamling i franske Font Romeu, men nå er hun på plass i de franske Pyreneene.

  – Hun følger planen som er lagt, sa landslagslege Per Andersson på et digitalt pressetreff torsdag.

  – Hun kom ned senere enn de andre og trente individuelt i begynnelsen. Hun har trappet opp, og det ser bra ut, sier landslagssjef Anders Byström.

  Frida Karlsson
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Fikk sparken i Nottingham Forest

  Nottingham Forest er i poengnød på nivå to i engelsk fotball. Laget står med kun ett poeng på sine sju første kamper i mesterskapsserien. Torsdag fikk derfor manager Chris Hughton sparken. Han har vært manager i klubben siden oktober i fjor.

  Chris Hughton
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal