NRK Meny
Normal

Tøff kveld og tårer for revansjesugen «Vikki»

Men Veronika Kristiansen og resten av håndballdamene er klar for å slå hardt tilbake mot Spania mandag.

Veronika Kristiansen

TUNG NATT: Veronika Kristiansen hadde en tung natt etter tapet mot Brasil.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg hadde ikke noen god kveld i det hele tatt. Slike kamper går veldig inn på meg. Jeg gråt nok både to og tre ganger, sier Buskerud-jenta.

– Jentene er veldig støttende, og folk ser på meg om jeg vil ha trøst eller være alene. Men nå er Brasil-kampen ute av systemet, påpeker hun.

For Norge fikk en liten lekse av vertsnasjonen da Brasil trøkket til og ledet gjennom hele kampen lørdag. Og med tap i første kamp øker presset på Norge. Det presset skal Spania få kjenne på.

– Får vi med litt flere som spiller enda bedre, så blir vi farlige utover i turneringen. Spania hadde en god kamp i går, men jeg synes ikke Montenegro ga de så god motstand. Men for all del, de er gode. Vi har slitt litt med de, så vi er revansjesugne. Nå er det mesterskap og nå skal vi slå de. Nå skal det deles ut litt julig rett og slett, og det har vi til gode å gjøre i Rio enda, sier Mørk dagen etter tapet mot Brasil i åpningskampen.

Nora Mørk

KLAR TIL DYST: Nora Mørk er klar for å gi ut litt juling i den viktige kampen mot Spania.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Jevneste turneringen Hergeirsson har vært med på

Ikke lenge etter tapet mot Brasil, så stakk Angola av med en sterk seier over Romania. Landslagsstreneren mener han aldri har deltatt i en så jevn turnering tidligere.

– I min tid som trener har jeg aldri vært med på en så tett og jevn turnering. Angolas seier over Romania sier alt. Gruppen blir veldig jevn, påpeker sjefen.

Og nå skal Norge ut i kamp mot Spania, som de siste oppgjørene har gitt Norge veldig god motstand.

– De er gode på nærspillet. De er gode til å komme nært å stupe på rom. De er flinke til å dra forsvaret fra hverandre og komme i stor fart på blindsiden og stupe på rom. De har også en fin miks med spillere, sier han om hva Norge må passe på.

– Alt annet er rævva

Presset som nå ligger på laget og trenerne før kampen mot Spania er ikke noe Hergeirsson tenker over.

– Min jobb handler konstant om å vinne, alt annet er rævva, så jeg lever godt med det.

Thorir Hergeirsson

FØLER IKKE PRESSET: Hergeirsson mener dette alltid kommer med jobben, så presset er ikke noe nytt.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Han mener at laget skal være godt rustet for situasjonen.

– Det er aldri god stemning etter tap, men det er god stemning i laget. Vi har vært innom det å takle god og dårlig start, så nå gjør vi det i praksis.

Siste nytt

 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal