NRK Meny
Normal

Tøff kveld og tårer for revansjesugen «Vikki»

Men Veronika Kristiansen og resten av håndballdamene er klar for å slå hardt tilbake mot Spania mandag.

Veronika Kristiansen

TUNG NATT: Veronika Kristiansen hadde en tung natt etter tapet mot Brasil.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg hadde ikke noen god kveld i det hele tatt. Slike kamper går veldig inn på meg. Jeg gråt nok både to og tre ganger, sier Buskerud-jenta.

– Jentene er veldig støttende, og folk ser på meg om jeg vil ha trøst eller være alene. Men nå er Brasil-kampen ute av systemet, påpeker hun.

For Norge fikk en liten lekse av vertsnasjonen da Brasil trøkket til og ledet gjennom hele kampen lørdag. Og med tap i første kamp øker presset på Norge. Det presset skal Spania få kjenne på.

– Får vi med litt flere som spiller enda bedre, så blir vi farlige utover i turneringen. Spania hadde en god kamp i går, men jeg synes ikke Montenegro ga de så god motstand. Men for all del, de er gode. Vi har slitt litt med de, så vi er revansjesugne. Nå er det mesterskap og nå skal vi slå de. Nå skal det deles ut litt julig rett og slett, og det har vi til gode å gjøre i Rio enda, sier Mørk dagen etter tapet mot Brasil i åpningskampen.

Nora Mørk

KLAR TIL DYST: Nora Mørk er klar for å gi ut litt juling i den viktige kampen mot Spania.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Jevneste turneringen Hergeirsson har vært med på

Ikke lenge etter tapet mot Brasil, så stakk Angola av med en sterk seier over Romania. Landslagsstreneren mener han aldri har deltatt i en så jevn turnering tidligere.

– I min tid som trener har jeg aldri vært med på en så tett og jevn turnering. Angolas seier over Romania sier alt. Gruppen blir veldig jevn, påpeker sjefen.

Og nå skal Norge ut i kamp mot Spania, som de siste oppgjørene har gitt Norge veldig god motstand.

– De er gode på nærspillet. De er gode til å komme nært å stupe på rom. De er flinke til å dra forsvaret fra hverandre og komme i stor fart på blindsiden og stupe på rom. De har også en fin miks med spillere, sier han om hva Norge må passe på.

– Alt annet er rævva

Presset som nå ligger på laget og trenerne før kampen mot Spania er ikke noe Hergeirsson tenker over.

– Min jobb handler konstant om å vinne, alt annet er rævva, så jeg lever godt med det.

Thorir Hergeirsson

FØLER IKKE PRESSET: Hergeirsson mener dette alltid kommer med jobben, så presset er ikke noe nytt.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Han mener at laget skal være godt rustet for situasjonen.

– Det er aldri god stemning etter tap, men det er god stemning i laget. Vi har vært innom det å takle god og dårlig start, så nå gjør vi det i praksis.

Siste nytt

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Wæhler tilbake til Sogn

  Superveteranen Kjetil Wæhler er aktuell for comeback i Sogndal-trøya, melder Sogn Avis. – Han er den mest gjennomtrente mannen eg kjenner, og eg veit at lysta er der for å spela fotball, seier trenar Eirik Bakke til avisa.

  Wæhler
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix
 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag