NRK Meny
Normal

Iversen og Helstad uaktuelle

Angrepsspillerne Steffen Iversen og Thorstein Helstad er uaktuelle for landskampen mot Argentina.

Thorstein Helstad og Steffen Iversen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Dette ble avslørt på landslagets pressemøte i dag. Helstad sliter fortsatt med leggskaden.

Iversen pådro seg er strekk i venstre legg under onsdagens mesterligakamp mot Tampere og er helt uaktuell til onsdagens landskamp, men i Rosenborg er det et håp om at han kan rekke helgenes eliteseriekamp mot Vålerenga, opplyser fysioterapeut i Rosenborg, Vilhelm Stoltz til NRKSport.

Inn med Bjørkøy

Landslagssjef Åge Hareide har hentet inn Fredrikstads John Anders Bjørkøy til landslagstroppen. FFK-kapteinen har hatt en fin sesong i klubbdrakta og er ønsket av blant annet Rosenborg. Nå kan det bli spill mot argentinske verdensstjerner.

Johnsen starter mot Argentina

Ronny Johnsen (38) blir Brede Hangelands makker i midtforsvaret mot Argentina.Veteranen er kalt inn på landslaget etter tre års fravær. Nå får han trolig også sjansen mot Moldova i EM-kvalifiseringen i september ettersom Erik Hagen er suspendert.

- Jeg synes det er artig å få starte, og spesielt mot Argentina som er et spennende lag å møte, sa Johnsen da landslaget møtte pressen før første trening mandag.

Landslagstrener Åge Hareide vil ikke love Johnsen spilletid også i EM-kvalifiseringen.

- Vi får ta en kamp av gangen, og jeg tror Ronny er en realist. Men at vi får med de beste spillerne i Norge er viktig for oss. Vi må ha et kortsiktig mål, og det er å komme til EM, sa Hareide.

Han vraker dermed Frode Kippe. Kjetil Wæhler meldte i helgen forfall til kampen.

- Kippe er en spiller som er svært lik Brede, begrunner Hareide.

 

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal