To ulykker under NM i rallycross

Det har vært to ulykker på under to timer under rallycross-NM på Konsmo. Begge førerne var ved bevissthet etter ulykkene.

Ulykke under rallycross-NM

HENTET: Her blir bilføreren fraktet bort i ambulanse fra rallycrossbanen på Konsmo søndag formiddag.

Foto: Ronny Blix

Politiet i Agder meldte om den andre og siste ulykken på Twitter klokken 14.08.

Arrangementansvarlig Roar Bakken opplyser til NRK at den siste ulykken skjedde da to biler kolliderte i en sving. Én person ble skadet i ulykken, og bilføreren ble tatt hånd om av ambulanse på stedet.

Politiet opplyser ved 15.00-tiden at bilføreren var lettere skadet og ble dimmitert på stedet.

Laster Twitter-innhold

Et par timer tidligere ble en mann i 40-årene sendt til sykehus etter at han kjørte inn i autovernet.

Føreren var bevisst etter ulykken, opplyser politiet.

– Bilføreren ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Vi har ennå ikke noe informasjon om hvilke skader denne personen har fått, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker til NRK.

Arrangementansvarlig Bakken ønsker ikke å gå i detalj om hva som skjedde da de to bilene kolliderte, men den ene bilen ble påkjørt i siden, ifølge Bakken.

– Det er ikke ofte det skjer sånne ulykker, og det er ikke noe greit. Det går fort på disse banene, så det er en risiko med sporten, sier Bakken.

Han understreker at banen er godkjent og oppgradert før NM.

– Jeg tror ikke det har så mye med banen å gjøre. Det er alltid utfordringer på sånne baner, og føreren må ta hensyn til banen. Det er fem-seks som kjemper, og det skal ikke så mye til. Det skjer utrolig fort, sier Bakken.

Siste nytt

 • Engelsk kvinnefotball får millioner

  Den engelske banken Barclays spytter inn 110 millioner kroner over tre år og blir navnesponsor for den engelske toppserien i fotball for kvinner. Dermed får ligaen, der Maren Mjelde og Maria Thorisdottir er store profiler i Chelsea, et solid økonomisk løft i årene som kommer.

  Mjelde Thorisdottir
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Vindproblemer for telemarkskjørere

  Kraftig vind på Rjukan gjør at den klassiske konkurransen i VM foreløpig er utsatt til klokken 15. Det er også varslet at det kan bli aktuelt med ytterligere utsettelser. Det skal etter planen kjøres klassisk telemarkkjøring for både kvinner og menn.

  VM i Telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Inter-supportere dømt til fengsel

  Seks Inter Milan-supportere er dømt til fengselsstraff etter voldelige sammenstøt med Napoli-tilhengere i desember 2018. Flere Napoli-supportere ble skadet og en 35 år gammel mann mistet livet. Inter-supporterne fikk dommer på 22 til 44 måneder.

  Napoli-supporter drept etter sammenstøt
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal