Hopp til innhold

Stabæk-spillere brøt karantene og ble bedt om å melde seg til politiet: – Vi tok et dumt valg

Stabæk-spillerne Tortol Lumanza og Sammy Skytte brøt karantene og har fått hver sin bot på 20 000 kroner. Nå venter også sanksjoner fra klubben.

Eliteserien fotball 2020: Stabæk - Aalesund (4-0)

BRØT KARANTENE: Danske Sammy Skytte er en av de to Stabæk-spillerne som brøt karantene.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Både Stabæk og spillerne selv bekrefter til Dagbladet at det er Tortol Lumanza og Sammy Skytte det gjelder.

De to spillerne skal ha vært på en fest fredag kveld med flere andre personer, da de egentlig skulle være i karantene.

Begge ble oppfordret av klubben til å melde seg selv til politiet, og det bekrefter Stabæk at de har gjort. Karantenebruddet skal ha resultert i at begge fikk en bot på 20 000 kroner hver.

– Vi tok et veldig dumt valg. Vi ignorerte reglene. Vi ønsker å beklage overfor klubben, og for at vi har satt folk i farlige omgivelser. Vi lærer og vi legger oss flate, sier Skytte til Dagbladet.

Eliteserien fotball, menn (16. Runde): Stabæk - Haugesund

Lumanza har testet negativt for korona, men skulle likevel vært i karantene.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Danske Skytte bekrefter til avisen at han først testet negativt på en hurtigtest, men at han etter en ny test nå har testet positivt. Lumanza testet negativt begge gangene.

– Vi tok et dumt valg ved å bryte protokollene. Vi vet at vi dreit oss ut, og vi er klare for å akseptere alle sanksjoner og konsekvenser, forteller Lumanza til Dagbladet.

Ble varslet om karantenebruddet

Daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, bekreftet tirsdag til NRK at to spillere hadde brutt karantenebestemmelsene. Han bekreftet i tillegg at spillerne ble bedt om å melde seg til myndighetene.

Hvordan fikk dere vite om dette?

– Jeg fikk en henvendelse tidligere i dag fra en som ville varsle oss om at to av spillerne hadde brutt karantenebestemmelsene. Vi setter stor pris på at vi fikk vite om det. Det er jo ikke akseptabelt med et brudd, sier Tunold.

– De har begge avlagt en negativ koronatest, men det har ingenting å si. De skulle vært i karantene. Det har vi vært veldig tydelige på. Så de har brutt myndighetenes og våre interne regler.

Varsleren forteller NRK at Stabæk ytret et tydelig ønske om at vedkommende ikke skulle tipse mediene. Når Tunold blir spurt om å bekrefte det svarer han følgende:

– Jeg takket for at h*n varslet, og lurte på hvilken hensikt det hadde å gå ut med det nå, men vi hadde uansett ønsket å gå ut med det. Jeg spurte hva h*n ville oppnå med å gå til media og om vi heller kunne gjøre det sammen. Men vi ønsket ikke å legge lokk på saken.

Fotball Eliteserien menn 13. runde Stabæk – Odd

Flere positive koronatester i Stabæks A-lagstropp satt hele laget i karantene. Tirsdag kom det frem at to av spillerne har brutt karantenereglene.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Retningslinjene våre henger i garderoben

Tunold forteller at kommunen sanksjonerer spillerne for brudd på karantenebestemmelsene, men at neste steg er å sanksjonere spillerne internt.

– Vi som klubb diskuterer jo nå internt på hvilke konsekvenser det skal få, med tanke på at de har brutt interne rutiner og skifteprotokoll vi følger.

– Har dere som klubb vært klare på kommunikasjonen utad til spillerne om hvilke regler det er som gjelder, og hvor alvorlig dette er?

– Ja, vi har vært veldig klare på dette. Det er ikke mer enn et par uker siden at vi hadde en gjennomgang med vår medisinske ansvarlig, sier han og lister opp tiltak klubben har gjort for å informere spillerne:

– Vi har også hengt opp alle retningslinjene i garderoben, hvor det står at det ikke er lov til å dra på kafé, besøke folk, og så videre. Det gjelder helt uavhengig av om de er i karantene eller ikke.

NRK har vært i kontakt med begge spillerne, men de ønsker ikke å kommentere saken.

Omfattende testing

Mandag opplyste Stabæk at syv spillere på A-laget hadde testet positivt for koronaviruset, etter omfattende testing igjennom helgen. NRK får opplyst onsdag at det nå er 13 spillere som har testet positivt.

Totalt 43 personer i klubben har testet seg. Stabæk har ikke hatt koronatilfeller på A-laget tidligere.

Den tidligere Stabæk-spilleren Moussa Njie, som har trent med laget i det siste, fikk påvist koronavirus allerede torsdag. I ettertid er det altså blitt oppdaget smitte hos seks andre spillere. Njie er ikke en av de to nevnte spillerne som brøt karantene.

Siste nytt

  • Ber om at Alves løslates fra fengsel

    Den tidligere brasilianske fotballspilleren Dani Alves ba i et rettsmøte tirsdag om å bli løslatt fra fengsel i påvente av ankesak.

    41-åringen ble i slutten av februar dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt en kvinne. I tillegg må han betale 150.000 euro i erstatning til offeret, dersom dommen blir stående. Det tilsvarer 1,7 millioner kroner.

    Alves har anket dommen.

    I påvente av ankesaken ba Alves' advokat, Inés Guardiola, om at brasilianeren blir løslatt i tirsdagens rettsmøte. Advokaten forsøkte å forhandle fram løslatelsen ved å gi fra seg den tidligere Barcelona-spillerens pass.

    Alves lovet også å holde seg i Barcelona, og benektet at han ønsker å forlate landet.

    – Jeg skal ikke rømme, jeg tror på rettferdighet, sa han ifølge Sport.

    Det er foreløpig ikke kjent når utfallet av rettsmøtet vil foreligge, men ifølge spanske medier vil det skje i løpet av de kommende dagene.

    Alves har snart sonet en fjerdedel av dommen, noe som gir han mulighet til å søke om prøveløslatelse.

    Spain Soccer Dani Alves Sexual Assault Trial
    Foto: D.Zorrakino / AP
  • To nigerianere på prøvespill i Rosenborg

    Chidiebere Nwobobo og Peter John Musa har fått innpass på Lerkendal for å trene med Rosenborg den kommende perioden.

    Det skriver klubben på sine nettsider.

    Begge de to nigerianerne er 20 år og født i 2003. De spiller til daglig i Enugu Rangers i den nasjonale ligaen i hjemlandet. Nwobobo er kantspiller, mens Musa spiller spiss.

    – Det er to interessante spillere som vi har fått muligheten til å se litt nærmere på. De skal trene med oss de kommende ukene, før vi gjør opp status for veien videre, sier sportslig leder Mikael Dorsin (bildet).

    Rosenborg serieåpner hjemme mot Sandefjord 1. april. (NTB)

    Mikael Dorsin
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal