NRK Meny
Normal

To nye år for Roy Johansen

Roy Johansen tar to nye år som trener for det norske hockeylandslaget. Det bekrefter Johansen selv overfor NRK.

Johansen

Roy Johansen tar to nye år som landslagstrener for det norske hockeylandslaget.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Roy Johansen (54) har vært landslagstrener for det norske hockeylandslaget siden 2001, da han tok over etter Leif Boork.

Han har vært i tenkeboksen i en periode etter VM, for om han skal fortsette i jobben, men nå har han kommet til enighet med Norges ishockeyforbund om å ta to nye år i jobben.

Når den kontrakten utløper vil han ha vært landslagstrener i femten sesonger.

– Jeg har skrevet under på en avtale for de to neste sesongene, bekrefter han til NRK, og forteller at det er tilbakemeldingene han har fått som gjør at han nå har bestemt seg for å fortsette i jobben.

Apparatet rundt måtte på plass

– Det er tilbakemeldingen jeg får fra styret, at de står hundre prosent bak jobben jeg gjør, og også tilbakemeldingene fra de spillerne som har vært med en stund, som er fornøyd, forteller han.

Når Johansen allikevel har vært usikker på om han skulle fortsette, handler det mye om å sikre den nødvendige kontinuiteten for å fortsette det arbeidet som gjøres.

– Det har vært en del rundt landslaget som også måtte på plass for at jeg skulle føle at det var riktig å ta et par år til, forteller han.

VM ga motivasjon

At VM i vår også ga en ny giv, med mange nye og unge spillere er også en viktig faktor, forteller Johansen. Det ga han den motivasjonen og engasjementet han mente var nødvendig for å kunne gå løs på to nye år.

– Det vil alltid være en kamp å beholde plassen i A-pulja. Samtidig, så er det kort vei opp til kvartfinalen. Sånn som det ser ut nå i pulja i VM i 2015, så er det mulig å rykke ned, og det er mulig å gå til kvartfinale, mener han, og forteller at han foreløpig ikke tenker noe lenger enn til 2016.

Siste nytt

 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

 • Bjørgen og Falla går lagsprint

  Marit Bjørgen går den første, og Maiken Caspersen Falla den andre etappen på lagsprinten onsdag, bekrefter landslagstrener Roar Hjelmeset. – Bjørgen har ikke gått en sprintstafett siden forrige OL, men hun har gått veldig bra her nede, sier han.

  Bjørgen Falla
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
 • NM flyttes til 28. februar

  NM i hopp skulle vært arrangert før OL, men ble avlyst. Nå er ny dato klar. Hopprennet er satt opp onsdag 28. februar i Holmenkollen.

  Rennet blir det første for de norske hopperne etter OL.

  Holmenkollen
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert hopp
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport