– Beste jeg har sett av Tufte på mange, mange år

Olaf Tufte tok en av to norske bronsemedaljer i EM i roing søndag.

Olaf Tufte

BRONSE: Olaf Tufte gjorde en god konkurranse i EM i roing.

Foto: NRK

Han åpnet sterkt, og midtveis lå Olaf Tufte i posisjon til å kunne vinne søndagen EM-finale, men så fikk han det tøft, og tapte mye tid.

På slutten mobiliserte han imidlertid kraftig, og var til slutt bare drøye to tideler unna sølvet.

Damir Martin fra Kroatia vant suverent, mens Ondrej Synek fra Tsjekkia tok sølvet.

– Når vi tenker på hvor Olaf har vært, så synes jeg er det er det mest oppløftende jeg har sett av ham på mange, mange år, sa NRKs ekspertkommentator Lars Bjønnes imponert etter at Tufte var i mål.

Særlig var han imponert over avslutningen.

– Han var ordentlig nede i kjelleren og hentet der , det var morsomt å se, sa Bjønnes.

Enda en bronse

Kristoffer Brun og Are Strandli ble også nummer tre og tok bronsen i sin finale i EM i roing. Frankrike tok gullet i suveren stil, mens Storbritannia ble nummer to.

– De gjør mye riktig, og jobber veldig solid. Vi får håpe det ikke blir tredjeplasser gjennom hele sesongen i år, sier NRKs ekspertkommentator Lars Bjønnes, og sikter til fjoråret, da duoen også stort sett endte på tredjeplass.

Like heldige var ikke duoen med Nils Jacob Hoff og Kjetil Borch. De rodde inn tolv hundredeler bak Ukraina og ble nummer fire i sin finale. Tyskland tok gullet, med Frankrike på andreplass.

Bronse i roing

Kristoffer Brun og Are Strandli tok også bronse i sitt løp.

Foto: NRK

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal