Hopp til innhold

Her gir Østberg finaleplassen til Steira

VAL MÜSTAIR (NRK.no): Ingvild Flugstad Østberg gikk mot en trygg finaleplass. Da bremset hun og slapp lagvenninne Kristin Størmer Steira foran seg i mål.

Kristin Størmer Steira ligger best ann i sammendraget i Tour de Ski. Derfor lot Ingvild Flugstad Østberg lagveninnen gå forbi rett før mål - noe som ga Steira sikker finaleplass.

Her gir Østberg vekk finaleplassen til Steira

Til slutt endte det med tre norske jenter i finalen. Østberg fikk også med seg Heidi Weng på pallen, bak suverene Kikkan Randall. Steira ble nummer fem.

Størmer Steira er den av de to som ligger best an i Tour-sammendraget. Derfor var det mest verdifullt for henne å gå videre, og derfor ofret Østberg seg i semifinalen.

Da gråt hun sine modige tårer over finaleplassen som forsvant, og heel det norske laget gråt med henne. Men noen minutter seinere viste det seg at tiden likevel holdt til å gå videre, og da var det ikke måte på jubel i den norske leiren.

Men tiden skulle vise seg å holde til finaleplass også for henne.

- Bremse er jo ikke det man helst vil

- Vi hadde jo snakket om at de som lå best an, skulle få komme først. Jeg visste ikke helt hvor langt de andre var bak, derfor ble det litt urytmisk. Og bremse er jo ikke det man helst vil gjøre. Men det gikk da bra til slutt, sa Østberg, som tok sin aller første pallplass i verdenscupen.

Kristin Størmer Steira var svært takknemlig overfor sin lagvenninne.

- Det var utrolig flott det hun gjorde. Ikke bare i semifinalen, men også i kvartfinalen der jeg fikk henge på hennes rygg. Hun hjalp meg mye i dag, sa Steira.

Begge ble slått av storfavoritt Kikkan Randall.

Video: Se sprintfinalen (artikkelen fortsetter)

Kanadiske Kikkan Randal var umulig å slå i sprintfinalen, men rett etter var både Ingvild Flugstad Øtsberg og Heidi Weng med på å sikre to pallplasser for de norske jentene.

To norske på pallen i sprinten

- Det var en tøff løype, men jeg hadde gode ski. Publikum var helt fantastiske, sa Randall, som var 8,7 sekunder foran Heidi Weng.

I det siste semifinaleheatet ble det exit både for Justyna Kowalczyk og Therese Johaug, de to beste i sammendraget. Johaug var likevel fornøyd med sin sprint.

- Det er en opptur for meg å bli nummer ti, ikke minst fordi det bare er to plasser bak Kowalczyk, sa Therese Johaug til NRK.

Heatet ble vunnet av Charlotte Kalla, men også Heidi Weng kom seg til finalen. Det betyr tre norske jenter i finaleheatet.

- En bonus, sa Johaug

Johaug ble klart slått av Charlotte Kalla i sitt kvartfinaleheat, men hadde ingen problemer med å holde andreplassen.

Det betyr at hun foreløpig ikke taper mer til sammenlagtleder Justyna Kowalczyk. Den polske jenta måtte slite i siste heat, men klarte andreplassen og avansement. Men hun ble klart slått av Heidi Weng.

- Jeg var overrasket over at jeg fikk ta teten. Jeg fikk beskjed om å gå helhjertet, og det var jo moro. Dette var en bonus, og jeg er kjempeglad, sa Johaug til NRK.

Semifinaleplass er også godt nytt for Kristin Størmer Steira, som vanligvis blir slått ut tidlig i sprintløp.

– Dette var bare artig. Jeg fikk god hjelp av Ingvild. Det viktigste for min del var å få en rygg å følge. Men jeg er litt overrasket over at det ikke kom noen bakfra, sa en glad Størmer Steira til NRK.

Hun ble slått av Ingvild Flugstad Østberg i andre heat. Der ble det tredobbelt norsk, ettersom Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre. Men Jacobsens tid holdt ikke til avansement.

Video: Se så spent Johaug er mens Kowalczyk går - og så skuffet hun blir

Therese Johaug følger spent med når Justyna Kowalzcyk går prolog i Tour de Ski. (Mobilvideo).

Johaug er spent og nervøs mens Kowalczyk går i kvartfinalen

Johaug slo Kowalczyk i prologen

Fem av de seks norske jentene gikk greit videre fra prologen.

Therese Johaug slo Justyna Kowalczyk med to sekunder, men begge var godt innenfor de 30 som gikk videre til utslagsdelen av turneringen.

Dette er den beste prologen 24-åringen fra Dalsbygda har gått i karrieren.

- Hva skjer, sier jeg bare, sa en meget fornøyd Johaug og gliste bredt da hun gikk forbi pressefolka etter prologen.

- Jeg synes jeg fikk til en god prolog, det er ikke så ofte jeg er så høyt oppe i sprintprologen i fri teknikk, la hun til.

Kowalczyk så ut til å gå noe seigere enn vanlig, og gikk til slutt inn til en 18.-plass på prologen.

Best av de norske var Ingvild Flugstad Østberg som hadde fjerde beste tid. Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde den sjuende beste tiden, Therese Johaug ble nummer ni. Kristin Størmer Steira og Heidi Weng delte 23.-plassen.

Suverent best av alle var amerikanske Kikkan Randall. Hun var ikke mindre enn 4,82 sekunder foran Charlotte Kalla.

Bare Marthe Kristffersen ble utslått. Hun endte som nummer 35, rundt 1,4 sekunder for seint til å gå videre.

Siste nytt

  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal