NRK Meny
Normal

To gull på 0,4 sekunder

Marit Bjørgen tok sitt tredje NM-gull på like mange dager. På to dager har det skilt mindre enn et halvt sekund.

Marit Bjørgen spurta og vant på 15-kilometeren i NM

Laster innhold, vennligst vent..

Bjørgen startet NM-dagene med å ta gull på sprinten torsdag, mens hun gikk inn til en ny triumf på 10-kilometeren fri teknikk fredag. I går som i dag skilte 0,2 sekunder gull fra sølv. Det er to ganger gull med mindre enn et sekund mellom

Etter løpet var Bjørgen beskjeden.

– Jeg hadde jo et mål om å være med og kjempe om pallen, sa hun

Det var en trio som stormet opp siste bakken før innspurten. Astrid Uhrenholdt Jacobsen – som var på sølvsiden av gårsdagens 0,2 sekunder – forsøkte å rykke fra opp siste bakke, men uten helt å lykkes. Bjørgen slapp to meter i bunnen av bakken, men padlet sterkt oppover.

– Det er en fordel å være først opp sistebakken. Nå var Astrid først opp, men jeg gikk jo helt oppi henne, sa hun etter løpet.

Det alle lurer på er OL-formen, og Bjørgen mener hun er på omtrent samme sted som i fjor – da hun tok fire VM-gull i Lahti. Nå reiser Bjørgen to uker til høyden i Seiser Alm, før hun drar til Seefeld for et siste verdenscuprenn før Pyeongchang.

– Er det lov å håpe på en reprise fra i fjor?

Det er mye som skal klaffe, men det er lov å håpe, sier hun.

Måtte gjøre et forsøk

Dagens andre kvinne, Astrid Uhrenholdt Jacobsen er også i OL-troppen. I dag prøvde og prøvde hun, men hun var blid og resignert etter målgang.

– Det er kjedelig å tape med så liten margin to dager på rad, men på den annen side må jeg være veldig fornøyd med at jeg er så nær Marit. Jeg ligger egentlig helt på skjema jeg la tidligere i år, sier hun.

– Det er bedre å være en sko bak, enn en hel evighet.

– Heller en sko bak enn en evighet

Uhrenholdt Jacobsen er tatt ut til Ol, men det er ikke avklart hvilke distanser hun får i OL.

– Jeg er glad jeg ikke skal avgjøre det. Jeg har jo definitivt gjort det vanskelig for ledelsen. I fjor tok jeg først steget inn i VM, og jeg er ganske trygg på at jeg skal få god form inn i mesterskapet.

– Hvilken distanse ønsker du deg?– Ti kilometer skøyting har jeg forberedt meg på, men jeg ser at jeg går bra i klassisk nå, så en tremil i klassisk tar jeg gjerne. Men jeg tar det jeg får, sier hun.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal