Hopp til innhold

To Brann-spillere koronasmittet: – Det var vel bare dette som manglet

Brann-spillerne Daouda Bamba og Fredrik Haugen har avgitt positive koronavirustester. Både Brann og Haugesund må i ti dagers karantene, regnet fra sist lørdag.

Brann-spillere testes

TESTING: Brann-spillere ble testet utenfor Brann stadion fredag.

Foto: Cato Heldal Kristensen / NRK

Fredag kom Brann-spillere kjørende til Brann stadion, hvor det var satt opp en provisorisk teststasjon.

Én og én måtte spillerne teste seg for koronaviruset, etter at både Daouda Bamba og Fredrik Haugen fikk påvist koronaviruset torsdag.

– Vi har sent i kveld fått beskjed fra laboratoriet om det vi ventet, at Bamba testet positivt (på viruset). Mer overraskende er det at også Fredrik Haugen testet positivt, sier Brann-lege Magnus Myntevik til Branns eget nettsted.

– Han hadde urolig mage under kampen lørdag, men ingen andre symptomer. Han spilte kampen uten problemer. Søndag fikk han magesymptomer og har siden hatt diffuse magesmerter. Det er et svært uvanlig sykdomsforløp for covid-19, så uvanlig at det ikke ble tenkt på før ut i uken.

At Haugen spilte kampen betyr at alle tilknyttet laget må i karantene til og med tirsdag. Det samme gjelder de Haugesund-spillerne som var på banen samtidig med Haugen.

– Legen til Haugesund er informert, sier Myntevik.

Rune Soltvedt, sportssjef Brann

BEKLAGER: Sportssjef Rune Soltvedt i Sportsklubben Brann.

Foto: Therese Pisani / NRK

Beklager overfor Haugesund

– Vi beklager overfor Haugesund. Det er veldig kjedelig, også for dem som blir syke. Det viser at man er veldig sårbar når smitten kommer inn i et fotballag, sier sportssjef Rune Soltvedt til NRK fredag morgen.

Han poengterer at spillergruppen til vanlig ikke er isolert, men at spillere og trenerapparat tar hensyn og er lite ute blant folk.

14. august ble Gilli Rólantsson den første Brann-spilleren som testet positivt på korona. Han fikk smitten via en nærkontakt. Med Bamba og Haugens positive prøver er Brann blant de hardest rammede eliteserieklubbene.

En juniorspiller i Strømsgodset og Veton Berisha i Viking har også tidligere testet positivt.

– Har dere kanskje ikke levd strengt nok, Soltvedt?

– Man må selvfølgelig holde alle muligheter åpne. Vi ønsker å etterleve de protokollene vi skal. Min opplevelse er at vi gjør det, men dette er som sagt ikke en totalisolasjon. Da hadde vi ikke kunnet gjøre jobben vår, sier Soltvedt, og legger til:

– Vi ønsker å være en klubb som bidrar til at smitten ikke skal spre seg i samfunnet.

Brann-spiller Fredrik Haugen har testet positivt på koronaviruset. Dermed må hele Brann-stallen og de Haugesund-spillerne som sist helg var på banen samtidig med ham i karantene.

POSITIV: Brann-spiller Fredrik Haugen har testet positivt på koronaviruset. Dermed må hele Brann-stallen og de Haugesund-spillerne som sist helg var på banen samtidig med ham i karantene.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Grusom høstsesong

Sportsklubben har levert en begredelig høstsesong. Sist laget vant var borte mot Stabæk 24. august.

På de siste ni kampene har laget tatt stusslige fire poeng. Det gjør Brann til det nest dårligste laget i serien siden Kåre Ingebrigtsen gikk inn stadionportene.

Dersom flere spillere nå skulle få påvist covid-19, kan laget stille redusert i den travle sesonginnspurten. Laget risikerer også å måtte spille kvalifisering 22. desember for å unngå nedrykk.

– Det har vært et spesielt år. Det ene har tatt det andre. Det var vel bare dette som manglet for å gjøre det enda mer komplisert, sier sportssjefen.

Kåre Ingebrigtsen

TØFF START: Kåre Ingebrigtsen har fått en marerittstart på trenergjerningen i Brann.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Må prøve å samle energi

Han går likevel inn i de neste seks kampene med optimisme, og håper laget kan komme styrket ut av karantene og sykdom.

– Vi får prøve å bruke det til noe positivt for gruppen sin del. Det er synd at folk blir syke, men det er viktig at vi ikke mister energi av dette. Vi må heller prøve å samle energi og heller slå tilbake i de siste seks kampene. Så får vi takle det kamprogrammet som det blir, travelt eller ei.

Neste kamp er mot Rosenborg, lørdag 21. november.

– Det blir en fin test for oss. Så får vi se hvordan vi har taklet dette. Jeg kjenner denne spillergruppen som en profesjonell gjeng, så jeg tror aller gleder seg til å prøve å slå Rosenborg.

Fredag skal alle Brann-spillerne testes for koronaviruset. Haugen og Bamba er isolert hjemme og skal være det til de blir friskmeldt. Laget er i karantene til tirsdag.

Ingen andre i Brann-leiren med symptomer

Myntevik forventer svar i løpet av et døgn.

– Vi har jobbet knallhardt hele sesongen for å unngå dette. Alle spillerne har vært kjempeflinke. Akkurat nå lever vi i en veldig streng karantenetilstand fra før.

Det er ingen andre i klubben som per nå har symptomer lik de Bamba og Haugen har hatt.

– Det er det foreløpig ikke, bekrefter Brann-lege Myntevik.

Bamba er trolig smittet fra en nærkontakt i hjemmet. Smitteveien til Haugen er så langt ikke kjent.

– Hva er faren for at flere har blitt smittet?

– Den er til stede. Det er derfor vi er karantene i påvente av om vi ser flere med symptomer.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal