To Brann-spillere koronasmittet: – Det var vel bare dette som manglet

Brann-spillerne Daouda Bamba og Fredrik Haugen har avgitt positive koronavirustester. Både Brann og Haugesund må i ti dagers karantene, regnet fra sist lørdag.

Brann-spillere testes

TESTING: Brann-spillere ble testet utenfor Brann stadion fredag.

Foto: Cato Heldal Kristensen / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Fredag kom Brann-spillere kjørende til Brann stadion, hvor det var satt opp en provisorisk teststasjon.

Én og én måtte spillerne teste seg for koronaviruset, etter at både Daouda Bamba og Fredrik Haugen fikk påvist koronaviruset torsdag.

– Vi har sent i kveld fått beskjed fra laboratoriet om det vi ventet, at Bamba testet positivt (på viruset). Mer overraskende er det at også Fredrik Haugen testet positivt, sier Brann-lege Magnus Myntevik til Branns eget nettsted.

– Han hadde urolig mage under kampen lørdag, men ingen andre symptomer. Han spilte kampen uten problemer. Søndag fikk han magesymptomer og har siden hatt diffuse magesmerter. Det er et svært uvanlig sykdomsforløp for covid-19, så uvanlig at det ikke ble tenkt på før ut i uken.

At Haugen spilte kampen betyr at alle tilknyttet laget må i karantene til og med tirsdag. Det samme gjelder de Haugesund-spillerne som var på banen samtidig med Haugen.

– Legen til Haugesund er informert, sier Myntevik.

Rune Soltvedt, sportssjef Brann

BEKLAGER: Sportssjef Rune Soltvedt i Sportsklubben Brann.

Foto: Therese Pisani / NRK

Beklager overfor Haugesund

– Vi beklager overfor Haugesund. Det er veldig kjedelig, også for dem som blir syke. Det viser at man er veldig sårbar når smitten kommer inn i et fotballag, sier sportssjef Rune Soltvedt til NRK fredag morgen.

Han poengterer at spillergruppen til vanlig ikke er isolert, men at spillere og trenerapparat tar hensyn og er lite ute blant folk.

14. august ble Gilli Rólantsson den første Brann-spilleren som testet positivt på korona. Han fikk smitten via en nærkontakt. Med Bamba og Haugens positive prøver er Brann blant de hardest rammede eliteserieklubbene.

En juniorspiller i Strømsgodset og Veton Berisha i Viking har også tidligere testet positivt.

– Har dere kanskje ikke levd strengt nok, Soltvedt?

– Man må selvfølgelig holde alle muligheter åpne. Vi ønsker å etterleve de protokollene vi skal. Min opplevelse er at vi gjør det, men dette er som sagt ikke en totalisolasjon. Da hadde vi ikke kunnet gjøre jobben vår, sier Soltvedt, og legger til:

– Vi ønsker å være en klubb som bidrar til at smitten ikke skal spre seg i samfunnet.

Brann-spiller Fredrik Haugen har testet positivt på koronaviruset. Dermed må hele Brann-stallen og de Haugesund-spillerne som sist helg var på banen samtidig med ham i karantene.

POSITIV: Brann-spiller Fredrik Haugen har testet positivt på koronaviruset. Dermed må hele Brann-stallen og de Haugesund-spillerne som sist helg var på banen samtidig med ham i karantene.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Grusom høstsesong

Sportsklubben har levert en begredelig høstsesong. Sist laget vant var borte mot Stabæk 24. august.

På de siste ni kampene har laget tatt stusslige fire poeng. Det gjør Brann til det nest dårligste laget i serien siden Kåre Ingebrigtsen gikk inn stadionportene.

Dersom flere spillere nå skulle få påvist covid-19, kan laget stille redusert i den travle sesonginnspurten. Laget risikerer også å måtte spille kvalifisering 22. desember for å unngå nedrykk.

– Det har vært et spesielt år. Det ene har tatt det andre. Det var vel bare dette som manglet for å gjøre det enda mer komplisert, sier sportssjefen.

Kåre Ingebrigtsen

TØFF START: Kåre Ingebrigtsen har fått en marerittstart på trenergjerningen i Brann.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Må prøve å samle energi

Han går likevel inn i de neste seks kampene med optimisme, og håper laget kan komme styrket ut av karantene og sykdom.

– Vi får prøve å bruke det til noe positivt for gruppen sin del. Det er synd at folk blir syke, men det er viktig at vi ikke mister energi av dette. Vi må heller prøve å samle energi og heller slå tilbake i de siste seks kampene. Så får vi takle det kamprogrammet som det blir, travelt eller ei.

Neste kamp er mot Rosenborg, lørdag 21. november.

– Det blir en fin test for oss. Så får vi se hvordan vi har taklet dette. Jeg kjenner denne spillergruppen som en profesjonell gjeng, så jeg tror aller gleder seg til å prøve å slå Rosenborg.

Fredag skal alle Brann-spillerne testes for koronaviruset. Haugen og Bamba er isolert hjemme og skal være det til de blir friskmeldt. Laget er i karantene til tirsdag.

Ingen andre i Brann-leiren med symptomer

Myntevik forventer svar i løpet av et døgn.

– Vi har jobbet knallhardt hele sesongen for å unngå dette. Alle spillerne har vært kjempeflinke. Akkurat nå lever vi i en veldig streng karantenetilstand fra før.

Det er ingen andre i klubben som per nå har symptomer lik de Bamba og Haugen har hatt.

– Det er det foreløpig ikke, bekrefter Brann-lege Myntevik.

Bamba er trolig smittet fra en nærkontakt i hjemmet. Smitteveien til Haugen er så langt ikke kjent.

– Hva er faren for at flere har blitt smittet?

– Den er til stede. Det er derfor vi er karantene i påvente av om vi ser flere med symptomer.

Status Norge

Sist oppdatert: 03.12.2020
2 221
Siste uke
111
Innlagt
353
Døde

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Hovland med solid åpningsrunde

  Viktor Hovland åpnet PGA-turneringen i Playa del Carmen i Mexico med en runde på fire slag under par. Det holder foreløpig til delt 2.-plass.

  Særlig mot slutten av 1. runde imponerte Hovland. Han gikk de fem siste hullene på fire slag under par.

  Hovland startet runden på 10. hull og fikk en fin start med birdie på hull 11. En bogey på 18. hull gjorde imidlertid at han lå på par halvveis.

  På banens 5. hull puttet han til eagle ved å bruke tre slag på par fem-hullet. Han fulgte opp med birdier på hull sju og ni.

  Victor Hovland
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Perry og NFF enige om sluttavtale

  Landslagets tidligere assistenttrener Per Joar Hansen hadde en avtale med NFF fram til 2022, men partene er nå blitt enige om en sluttavtale.

  Tidligere i dag gjorde Ståle Solbakken det klart at «Perry» ikke ville være en del av hans trenerteam.

  Per Joar Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Solbakken avskilter «Perry»

  Ståle Solbakken bekrefter overfor TV 2 at Lars Lagerbäcks assistent «Perry» ikke blir med videre i den rollen.

  – Jeg har et veldig godt forhold til Perry, og synes han er en fantastisk person og trener. Men når du kommer inn som ny, så tror jeg det er greit at det også blir en ny person i den posten. Det er naturlig, sier Solbakken.

  Solbakken ble bekreftet som ny landslagssjef i dag. Han har holdt kortene tett til brystet når det gjelder et framtidig støtteapparat. Men det ser altså ut som det blir uten «Perry».

  Europa League kampen mellem FC København - HNK Rijeka
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal